0
е ектакълът по българските митници спусна завеса по причина, че режисьорът и главният актьор Емил Димитров излезе в заслужен отдих", отбелязва "Демокрация". Но избухна скандал, поредният - "шефът на "Булгартабак" освободен от данъци върху заплатите", подхваща водещата тема "24 часа". Тютюневият холдинг се задължава да плаща данъци, получени по мениджърския проектодоговор на Георги Попов, разкрива "Новинар". Шефът на тютюневия монопол Георги Попов ни струва 191 100 долара годишно, изчислява "Труд" и веднага поставя въпроса знае ли министър Василев да смята. Интересно дали, преди да напише "съгласен", вицепремиерът е направил горната проста сметка. Или е имал наум някои други сметки - след като "идейният проект" е съдържал и възможността Попов да вземе лично някой и друг милион долара от продажбата на "Булгартабак". Според скандалния мениджърски проектодоговор, излязъл най-сетне на бял свят, подписът на министъра на икономиката Василев стои старателно на всяка страница до подписа на Попов, уточнява изданието. Парафът и името на бившата зам.-министърка Любка Качакова липсват, подчертава "24 часа". Не се споменава точна сума на заплата, но при прекратяване на договора изпълнителният директор трябвало да получи накуп 18 заплати, разкрива вестникът. Холдингът трябвало да му осигури напълно обзаведена къща в София или околностите, като поема наема за своя сметка, режийните разходи, включително и телефонните разговори. Да плаща таксите за детска градина и училище на децата му в избрани от него учебни заведения, както и да покрие разходите за самолетни билети и застраховките при пътуванията му до Будапеща, както и всички средства за здравно осигуряване на него и семейството му, изрежда "Новинар" невижданите екстри. И като капак прибавя, че се предвиждало холдингът да плати обучението на Попов за магистърска степен в престижен университет в чужбина.

Попов е кум и състудент на вицепремиера, не спестява и този факт "Новинар". По тези въпроси вицепремиерът тепърва ще говори - и пред парламента, и пред царя, и пред целия електорат. Ще има възможност да обясни и какво точно имаше предвид, че когато при назначението представи Георги Попов, го нарече "национално богатство", изтъква "Труд". Новото време е в криза, констатира същото издание като се аргументира с липсата на обяснение за смяната на зам.-министрите, за оставката на РевиЗоро, объркаността на министрите, неадекватното поведение на депутатите на семинара им в Сандански.
Депутати споделили, че премиерът щял да привика за обяснение всички, които са танцували с ексземеделския министър Върбанов. "Аджамии", вика царят на своите, което ще рече неопитни, неумели, несръчни, отбелязва "24 часа". В четири странички премиерът ругае депутатския срам в Сандански и атаката срещу министрите му. "За първи път Симеон се изказва толкова остро срещу нас", признава пред вестника избраник, който съвестно си е водел записки по време на речта на класния. Сините пък се чудят на Симеон. Премиерът доста категорично призовал да спрат противоречивите изявления в медиите, както и безразборните критики към неговите министри. Според "Труд" той визирал двете противоположни мнения на Милена Милотинова и Диляна Грозданова по медийните въпроси.

"Жълти депутати искат главата на Милотинова", известява "Демокрация" за още един скандал - с избора на нов член на СЕМ от парламентарната квота. След скандалния дебат мнозинството избра Анна Хаджиева за надзорник, добавя "Труд". Двама царски депутати се обявиха против, други осем се въздържаха, подчертава резултатът от гласуването "24 часа". "Против съм", разгласи из кулоарите Елка Атанасова и се закани да иска оставката на шефката на медийната комисия Милена Милотинова, защото прокарала "политическо" решение за Хаджиева и така поставила на изпитание ПГ на НДСВ, отбелязва вестникът. "Чувствам се изкадрувана", признава пред часовия вестник другата страна. "Не ме притеснява искането за оставка", твърди Милена Милотинова. Запознах се с Хаджиева в Лондон през 1994 г., когато бяхме на специализация в Би Би Си. Оттогава поддържам съвсем професионални отношения, обяснява шефката на медийната комисия по отношение на нападките, че избраната е нейно протеже. "Аз съм протеже на Милотинова", спестява й неудобството от истината самата Хаджиева в изявление пред "Новинар". "И Хаджиева, и Стойков отиват на работа днес в СЕМ", пише вестникът и обяснява - това стана, след като вчера Народното събрание избра Хаджиева, а онзи ден съдът разпореди Стойков да остане.

След безпрецедентното признание на протежето би следвало веднага да му се поиска оставката, но първо, в така създалата се нездрава обстановка в държавата това звучи полускандално, и второ, тя член ли е на СЕМ, след като и Стойков е такъв, че да й искаме оставката, коментира "Новинар". Между другото, вметва изданието, царски депутати поискаха главата на Милотинова. Е, и? Новото време вече дойде, но само в централните новини на БНТ.

"Удря ни ураган!", предупреждава "Новинар". "Гражданска защита" е пратила факсове до всичките си структури, за да се овладее ситуацията. Вятърът ще се движи в посока югозапад и ще бъде най-силен по северните склонове на планините. Ураганът ще брули с 20 м/сек в Източна България, уточнява "24 часа". Всички училища и детски градини са получили разпореждане да ограничат проявите на открито.
Когато е напечено, политиците са далеч, заключава "Стандарт". Задухалият вятър отвя куп родни министри и депутати. Но не от местата им, а в чужбина. Транспортният министър Пламен Петров стегна четири големи куфара и замина за Лазурния бряг. Двумесечното му бебе и съпругата му ще го съпровождат на конференция в Кан. Стоян Ганев не си дойде. След няколко невзрачни гости на ВИП-а с китка свежи лалета се появила личният секретар на премиера Галя Дичева, която сюпризирала репортерите с новината, че посреща княз Константин с близнаците му. Така наред с депутати и министри репортерите вече посрещат и изпращат бебета, заключава изданието.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Макрон: Китай се съгласи да не помага на Русия

Макрон: Китай се съгласи да не помага на Русия

Свят Преди 4 часа

Си призова в Париж страната му да не бъде "опетнявана" по въпроса за Украйна

Многоетажна сграда рухна върху хора в Южна Африка

Многоетажна сграда рухна върху хора в Южна Африка

Свят Преди 4 часа

Властите смятат, че 47 работници са останали в капана на развалините

"Хамас" прие предложение за примирие в Газа

"Хамас" прие предложение за примирие в Газа

Свят Преди 6 часа

Тълпи ликуват и стрелят във въздуха по улиците на южния град Рафах

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Свят Преди 8 часа

Бусът пътувал днес към близкия град Хатай, когато се сблъскал с бетоновоз

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Свят Преди 10 часа

Освен на книгата, Пиво беше голям любител на футбола и виното

Германия отзова посланика си в Русия

Германия отзова посланика си в Русия

Свят Преди 10 часа

Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака

ЕС разчита на Китай да накара Русия да спре войната в Украйна

ЕС разчита на Китай да накара Русия да спре войната в Украйна

Свят Преди 10 часа

Урсула фон дер Лайен: Президентът Си изигра важна роля в деескалирането на безотговорните руски ядрени заплахи

Дилян: В “Един за друг” намерих своя брат в лицето на Петър!

Дилян: В “Един за друг” намерих своя брат в лицето на Петър!

Любопитно Преди 10 часа

Двойката от Сливница сподели, че са разочаровани, че са отпаднали

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Избори 2 в 1 Преди 11 часа

Вълчев обяви, че "в европейското семейство "Има такъв народ" ще се присъедини към консервативните партии"

Делян Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Делян Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Избори 2 в 1 Преди 11 часа

Водач на листата за Европейския парламент е д-р Джевдет Чакъров

Президентът на Украйна Владимир Зеленски

Русия обяви, че е превзела още две украински села

Свят Преди 12 часа

През последните месеци Киев изпитва сериозни затруднения да удържи фронтовата линия

а

Намериха кокаин за 40 милиона лири до кръчма във Великобритания

Любопитно Преди 13 часа

Или кое е точното определение за полицейска находка

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Димитър Главчев: Очаквайте честни и прозрачни избори

България Преди 14 часа

"Ако имаше сигнали за купуване на гласове, щяхте да видите и наши действия", коментира той

Кевин Спейси

Кевин Спейси: Не съм безгрешен, но не приемам измислици

Свят Преди 15 часа

Актьорът категорично отрече новите обвинения от документален филм на Channel 4

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Президентът Румен Радев: В подобни времена неглижирането на българската армия е немислимо

България Преди 15 часа

"Процесът по модернизация и развитие все още се движи твърде бавно", смята той

.

Путин разпореди учения за използване на ядрени оръжия в близост до Украйна

Свят Преди 16 часа

Информацията идва директно от руското Министерство на отбраната, предаде "Ройтерс"