0
р ри обратно - забравете". Така в. "Република" пояснява на читателите си, че независимо от решението на Върховния административен съд, което отменя решението за покачване на цените на тока и парното от 1 октомври, никой от платилите няма да си види парите обратно. Факт, който в коментарната си рубрика изданието определя като "нагъл цинизъм" и пита: защо решенията на кабинета винаги имат обратна сила, а тези на съда - не? "Демокрация" уточнява какво означава решението: че ние всъщност плащаме ток и парно по високите цени. Като резултат от което синдикатите трайно се скарали със социалния министър Шулева, а КНСБ дори заплашила с гражданско неподчинение. Според "Монитор" синдикатите все пак са успели да блокират поскъпването на тока и парното.

Правителството ще реши какво да прави оттук нататък, е казала министър Шулева след провала на вчерашното заседание. Изданието отбелязва, че тя е излязла от заседанието видимо уморена и с дълбоки сенки под очите. Явно г-жа Шулева е болна, е предположил лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов пред "Монитор". Изобщо - "по резултатите ще ги познам", коментира в тази връзка "Труд". И се аргументира така: "От известно време насам синдикатите демонстрираха, че могат да се опъват, да се зъбят и да се борят - това, което оправдава съществуването им и показва, че не са абдикирали от задълженията си и могат да гарантират на хората правото на труд и защита от уволнение".

"Явор Дачков обаче е уволнен" - с това заглавие и снимка на водещия на "Гласове" по БНТ днес излиза "24 часа". "Демокрация" синтезира случилото с думите: "Временният Гоцев уволни Явор Дачков". И припомня, че само преди два дни на въпрос на "Демокрация" новият и.д. шеф на БНТ е заявил, че няма да сваля "Гласове", а ако бъде сезиран за нарушения от СЕМ, ще реагира след проверки на сигнала. Ден по-рано, припомня изданието, депутатът от царското движение Емил Кошлуков е заявил, че предаването ще бъде спряно. А днес СЕМ ще разисква случилото се на извънредно заседание. Уволнението ми е политическо, заявява в интервюта и за "24 часа" и за "Новинар" водещият на "Гласове" и пояснява, че е бил уволнен заради нарушение на "технологичната дисциплина", което се изразявало в следното: той е обявил тема на предаването - Бялата книга и разговор с 3-ма гости в студиото: проф. Богдан Богданов, Христо Буцев и д-р Николай Михайлов. В последния момент първите двама се отказали от участие и останал само третият събеседник. "Защо толкова мразиш царя?" - пита репортерката на "24 часа". На което Дачков отговаря: "Не го мразя. Но той излъга два пъти и работата на журналистите е да следят обещанията му. Първата му лъжа беше обещанието за незабавно и несимволично увеличение на пенсиите. А втората - при гласуване за президент на балотажа. На семинар в Германия - заявява Дачков - питахме колегите какво би станало, ако премиер не дава интервюта три месеца, след като е станал такъв. Колегите недоумяваха как е възможно такъв човек да е станал премиер и що за премиер е, като има такова отношение към медиите", казва уволненият от БНТ Явор Дачков пред "24 часа".

"Не се поддавайте на изкушения" - това във връзка с медийната политика съветва "Труд" управляващото мнозинство. Доколкото според изданието жълтите се били изпокарали заради медийната си политика. Първи отнесъл вълна от критики Емил Кошлуков заради статията си в "Труд" "Срамувам се заради моето правителство". После взел думата Валентин Церовски, който заявил, че медиите имат тактиката да свалят НДСВ. Според известния акушер и депутат д-р Атанас Щерев царската група трябвало да обяви война на Тошо Тошев заради водената от него негативна кампания. Това изказване обаче явно възмутило Емил Кошлуков и Мирослав Севлиевски. И скандалът набрал сила.

"24 часа" съзира отзвук от тези препирни и в решението на групата, с което поведението на тяхната депутатката Диляна Грозданова е определено само като "необичайно". Припомням, че царската депутатка бе избрана за политически секретар на партията на Стефан Софиянски.

Огнян Герджиков пък заплашил с оставка - с това заглавие излиза "Новинар". И привлича вниманието ни на едно любопитно съвпадение, че и Стела Банкова от НДСВ и опозицията са скочили срещу идеята на проф. Герджиков да се премахне кворума в парламента. Избирателите ме питат дали изобщо работим, е казала депутатката и попитала вярно ли е, че председателят на парламента смята, че и трима души могат да заседават в залата. Думите ми бяха извадени от контекст, е пояснил Герджиков от трибуната, след което е заявил, че ще подаде оставка, ако залата продължи да остава празна.

А в същото време - увеличават с 25% командировъчните в чужбина, пише "24 часа". И на цели две страници обяснява колко ще ни струва всичко това, като стопанските фирми били длъжни и да дават с 30% повече.

На този фон "Труд" гадае кой ще води БСП - Румен Овчаров, Румен Петков, Сергей Станишев, Георги Пирински или Янаки Стоилов. И дава думата на социолога проф. Петър-Емил Митев, който залага на младия Станишев. След което, за да върне топката вдясно, изданието пък гадае дали Бакърджиев има шансове да разцепи СДС. "24 часа" напомня позицията на президента Стоянов, че ракетите СС-23 трябва да се режат бързо, защото това е условие за членството ни в НАТО. "Демокрация" пък не скрива недоумението си как една толкова ясна позиция може да се превръща в Хамлетов въпрос от избрания за президент Георги Първанов. И дали той не е забравил, че от лидер на една пратия ще трябва да стане лидер на цял народ.

А иначе "Новинар", "Труд" и "24 часа" продължават да се прехласват от "голата истина" - сиреч от голите новини по МСАТ. Първата гола новинарка - 19-годишната Галя, заявява пред "24 часа", че вкъщи я подкрепят, което става ясно и от блицинтервюта с родителите й, които смятат, че като малка била добро дете и такава си е останала. Православната църква е категорично против това, то е насъвместимо с християнския морал, заявява обаче архимандрит Борис от Св. Синод пред "24 часа". А "Труд", в коментар, подписан с името Венера Миловска, прогнозира, че скоро тръпката ще премине. И тогава едни от зрителите ще превключат на Си Ен Ен, а други - на ХХL.

А едва от последните страници на изданията срещаме съобщенията за парижките четения на поета Кирил Кадийски на бул "Монпарнас" или за снимките на игрален филм за папа Йоан XXIII в България.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пребиха политик от партията на Шолц в Германия

Пребиха политик от партията на Шолц в Германия

Свят Преди 8 минути

ГСДП е партията на канцлера

БАБХ спря фирмата, произвела козунак с батерия

БАБХ спря фирмата, произвела козунак с батерия

България Преди 1 час

Изтеглените от продажба козунаци са насочени за унищожаване

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

България Преди 4 часа

Ако след ухапване се появи обрив, втрисане, температура, трябва да посетим лекар, каза д-р Диляра Маринова

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Любопитно Преди 4 часа

Свещениците разпространяват огъня на вярващите, които го приемат като света светлина и символ на Възкресението

<p>Огромна дупка се отвори на &quot;Дунав мост&quot; при Русе</p>

Огромна дупка се отвори на "Дунав мост" при Русе, седем автомобила спукаха гуми

България Преди 5 часа

Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

България Преди 5 часа

Укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида

<p>Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана</p>

Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана в навечерието на „Евровизия“

Свят Преди 5 часа

В същия ден в центъра на град Малмьо беше запалено и палестинско знаме

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

България Преди 6 часа

При удара е пострадала 20-годишна жена, която е откарана в русенска болница

.

Дубай ще строи най-голямото летище в света

Технологии Преди 7 часа

Ще има 5 писти, 400 гейта и капацитет да обслужва 260 млн. пътника годишно, това е новият мега проект на шейх Рашид ал-Мактум

Здравословен козунак - мисията възможна

Здравословен козунак - мисията възможна

Любопитно Преди 7 часа

Вижте как да си го приготвите:

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

Свят Преди 7 часа

Тя е с искане за подобряване на условията на труд

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Свят Преди 8 часа

Той обаче няма да го обяви до края на изборите

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

България Преди 9 часа

Над 24 ч. вече в района вали дъжд, нивото на река Струма се е вдигнало осезаемо

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

България Преди 9 часа

Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

България Преди 9 часа

Двамата служители на реда имат огромен опит

<p>&bdquo;Претърпях две тежки катастрофи в живота си. Едната, в която ме блъсна автобус... Другата е Диего&ldquo;</p>

Емблематични жени: Фрида Кало

Любопитно Преди 10 часа

Какво не знаем за енигматичната мексиканска художничка