0
Вч чки бандити - в един компютър. С това предложение-новина ни посреща "Труд" от първа страница. Такъв проект полицията предвиждала още от миналия октомври, ала сега, недоволства изданието, той е на път да бъде спрян, защото правителството отказвало да отпусне за софтуера му около 815 000 лв. Това, по думите на специалистката Деспа Лефтерова, пречело да се следи престъпния свят, от регистрирането на един провинил се до излизането му от затвора.

Междувременно гневът на "Демокрация" пък се стоварва върху прекомерни силови мерки. "Полиция окървави протеста в Царево" е водещата новина за изданието. След което в репортажа на "Демокрация" четем следното: "30 полицаи от звено БМБ с шлемове и бронежилетки атакували 1000 местни жители, събрали се на мирен протест. В репортажа се говори за удари с палки, извиване на ръце и хвърляне по стълбите (сред пострадалите имало жени и възрастни хора). Поводът за протеста било искането на местните хора за референдум, който да доведе до отделянето на Ахтопол и още 4 села в самостоятелна община. В случилото се "Демокрация" разпознава почерка на сегашния шеф на РДВР-Бургас Красимир Петров, който оглавяваше софийската полиция през 1997 по време на слъсъците пред парламента в нощта на 10-11 януари.

Освен с престъпността и насилието, днешните медии са сериозно обезпокоени и за съдбата на 3 български журналисти. Особено "24 часа", който от първа страница публикува огромна снимка на колегата си Георги Милков, озаглавена "Взеха за заложник човек на "24 часа". Другите двама задържани са Стоян Витанов от в. "Дневник" и Емилиян Динов от БНТ. Според информацията на "24 часа" те са държани в някаква селска къща с още 30-на журналисти от Франция, Русия, Индия, Германия и Япония. Във външно министерство е бил сформиран щаб по случая. Посланикът на Афганистан у нас Мохамад Сайфи (представител на Северния съюз) в интервю дава гаранции, че българските журналисти ще бъдат изведени от района. В момента имало лоши метеорологични условия, които просто пречели да заминат за Афганистан. "Монитор" от своя страна пък реагира доста остро и обвинява главната редакторка на "24 часа" в паника. Постъпилата информация от в. "Дневник" била друга - че не става въпрос за отвличане. Външно министерство също се надявало на благоприятен изход от ситуацията.

А иначе днешната преса не забравя, че сме пред избори. "Труд" предоставя място на читателите си, които задават своите въпроси към президента Петър Стоянов. Те са всякакви, без редакционна намеса и поставят основните ни проблеми: корупцията, бедността, отношението му към СДС и НДСВ. Най-крайната позиция, според "Труд" била тази на 55 г. Кирил Александров от Бобов дол, написал следното: "След като царят ни ошашави напълно - кого и какво да питаш. Да хванем ли да изберем Жорж Ганчев, та да станат двама луди - той и Бин Ладен, барем се случи нещо..." В демокрация сме, коментира в тази връзка в. "Демокрация". И припомня, че Стоянов е направил каквото е било в правомощията по време на мандата, за да се бори с корупцията. Доказателство за което са изпратените от него 1102 сигнала за корупция до главния прокурор Филчев (прокуратурата вече потвърди това). А дали има или няма присъди - отбелязва изданието, отговорността вече е на други. "24 часа" обаче дава думата на Богомил Бонев, който за пореден път обвинява Петър Стоянов, че имал грях към МВР.

"Монитор" пък бие тревога, че изборите изобщо могат да се опорочат. Просто защото, твърди изданието "далавераджии щели да броят изборите". Скандална кипърска фирма "ГлобалСофт" и фирма Кредитен милионер "Марс електроник", твърди "Монитор" са избраниците на ЦИК за преброяването. Зад тези фирми обаче изплували имената на Красимир Стойчев и на бизнесконсултанта Владимир Каролев. Твърдение, което се подкрепя в интервю с един от членовете на ЦИК - доц. Михаил Константинов. Социологът Антоний Гълъбов определя за "Демокрация" тези избори като "пейзаж с нови разделителни линии". Доколкото не участваха някои традиционни кандидати, но пък неизвестно защо други отново се кандидатират. Например световноизвестне учен като Петър Берон, чиято кандидатура обаче е лансирана от бивши служители на ДС и от някои комунисти-фундаменталисти, твърди социологът Антоний Гълъбов.

И това не е единствентият абсурд у нас. "Труд" например направо недоумява как е възможно диджей да хвърля "бял прах" пред НДК и да докара 14-годишно момиче в шок. Диджеят, разбира се, е бил арестуван, но изданието припомня, че след поправки в законодателството тези дни това във Великобритания би се наказало със 7 години лишаване от свобода.
Ала такива сме ние - настоява жрецът на Тангра Йоло Денев (още и неуспял политик) пред "Монитор". И в динамично интервю успява да обясни както, че българите са създали египетските пирамиди, така и че Петър Стоянов ще отиде на балотаж. Ако само имах 30 000 лв., заканва се жрецът, който още е и автор на десетки книги. Щял да покаже на българите какво НАТО... и сам щял да смачка останалите кандидати на втория тур. А на въпрос на изданието, че ако няма 30 000 лв., все пак има пряка връзка с Тангра, Йоло Денев е категоричен - "Ами да. Тангра ми диктува какво да кажа на човечеството и България", вещае жрецът. Явява се красив атлант, висок два и двайсет и диктува". След което тръгват едни приказки за потопи на Канарските острови и унищожаването на Америка с ядрен взрив. А на въпрос - не може ли да се предотврати, Йоло Денев дори се ядосва - защо да се предотвратява? Тангра не е казал!" Такива едни нашенски работи.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 1 минута

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 11 минути

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 1 час

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 1 час

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 1 час

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 2 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 2 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 2 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 3 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 3 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 3 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 3 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 3 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 3 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 4 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков