0
"Не съм Ваше Величество, а г-н премиер!", помолил Симеон своите депутати на извънредната им сбирка във вторник, разкрива "24 часа". Премиерът посъветвал депутатите да останат в историята като пример за родолюбие. Да благодарим на г-н премиера, казал шефът им Пламен Панайотов, след като Симеон обявил областните управители, и така пръв се отзовал на молбата на премиера, коментира изданието.
Обвиняват Симеон Втори, че финансира партия в Гърция, гръмва на първа страница "Стандарт". Българска националистическа партия е създадена в Гърция и тя се закриля и финансира от Симеон Сакскобургготски. Според твърдението, публикувано в гръцкия вестник "Етнос", обяснява "Стандарт", организацията искала нови граници на Балканите.

Симеон да отпусне тоталитарния ластик, съветва "Новинар". Царските депутати свикнаха да гласуват къде с ръкопляскания, къде с подписи, но винаги единодушно всичко прочетено им от лидера Сакскобургготски. Той пък от своя страна не пропуска да присъства на всяко заседание на групата, когато предстои важно решение. Консенсусното му присъствие обаче не свърши работа последния път. Скандал за областни управители разтресе царската парламентарна група, отбелязва изданието.

Кои са новите областни управители? "Труд" и "24 часа" представят бъдещите губернатори, сред които най-много са юристите, има бизнесмени и дори композитор. Последните в депутатските листи от царското движение стават първи на областите, гласи коментарът на "Монитор". Адвокатът Яни Янев ще управлява Варна. Никой в Сливен не е изненадан от предстоящото назначаване на Иван Благоев, поддържал отлични отношения с депутата от БСП Асен Гагаузов, който бе кмет на общината до изборите. Хирург-богослов е новият губернатор на Враца. Инженер с брат издател оглавява В. Търново. Новият областен на Добрич размахвал пистолет, пише "Монитор". Мъжът на Милена Милотинова става областен на Перник, огласява "Демокрация". Димитър Колев се преборил с 20 номинирани за мястото. Номинирал го водачът на пернишката листа Явор Милушев, защото според източници на вестника бизнесменът бил застъпник на артиста по време на изборите. Само една жена сред новите шефове на области, отбелязва "Новинар".

Новото време бавно и сигурно тръгва към провинцията, коментира "24 часа". Според изданието Симеон обърна схемата, вместо партийци избра мениджъри. Всъщност областният управител е нещо като куриер между централната и местната власт, но с разширени правомощия. За всеки областен работи цяла рота чиновници. Обикновено тези чиновници приемат хората и решават проблемите им. Областният се намесва само в краен случай, обяснява важността на областния "24 часа".

Новият морал го закърши, констатира "Новинар". Така всички приказки на новите управляващи за "край на властта на братовчеди и шуробаджанащината" не изтраяха дори от ден до пладне. Днес Милотинова, утре някой друг - накрая всички! А когато са всички- я камилата, я камиларя. Този филм отдавна сме го гледали, това е сериалът на последните ни 10-12 години. Но ако НДСВ просто ще доснима нови серии, то що му трябваше да се пъне с приказки за нов морал!, учудва се "Новинар". НДСВ ще става все по-отворено към медиите и обществото, твърди в интервю за същото издание Кирил Милчев, който преди две седмици започна да пише новата информационна стратегия на движението. Мафията няма да пере пари след амнистията, цитира "24 часа" обещанията, дадени от Владимир Каролев пред радио "Свободна Европа". От данъчната амнистия ще се възползват най-вече бизнеси, които са със сивата икономика, мафиотите няма да се възползват, твърди той. "Трябва да се намери начин да се легализира изнесеният капитал, но държавата да не бъде прекалено либерална", заявява председателят на Сметната палата Георги Николов пред вестник "Труд". Той изразява скептицизъм за амнистията, включително и данъчната, и смята, че веднъж станал мръсен, капиталът не може бързо да се изчисти. Докато България е в средновековна изолация от международния пазар, амнистията на капитали няма никакъв смисъл, гласи коментарът на "Монитор". Бизнесът на държавата е да създава условия за развитие на бизнеса, смята вестникът. За всеки кабинет енергетика е бяло петно, твърди финансовият ежедневник "Пари". България спешно трябва да реши дали ще учавства в Балкански енергиен център и съответно в борсата за търговия с енергия. Засега, пише изданието, българското участие е заявено с т.нар. Документ за намерения, който е съгласуван между енергийните ведомства на балканските държави.

Българите ще плащат по 10-40 лв за парно през цялата година според размера на жилището си, съобщава "24 часа". Новата система за разсрочено плащане на равни месечни вноски трябва да влезе максимално бързо. Ако експертите успеят, задължителното разсрочено плащане ще влезе в сила още от първия ден на отоплителния сезон. Възможно е обаче това да е факт и от началото на 2002 година. Днес и утре са последните дни, в които софиянци трябва да погасят сметките си за парно. Ако не го направят до 17 август, топлофикация ще ги сюрпризира с известия, че отиват на съд, предупреждава "24 часа". Обмисля се вариант за отдаване на Топлофикация на концесия или за приватизация от чужд инвеститор, разкрива "Труд".
И още едно разкритие на изданието - спряха опасен инсулин. Ако болните си инжектират от него, кръвната им захар може да остане извън нормата, пояснява "Новинар". Според шефа на фирмата вносител нередовният инсулин не е стигнал до диабетиците, защото фирмата е изпратила телеграми до всички аптеки да блокират медикамента. Диабетиците в цялата страна са в паника, защото са оставени без животоспасяващия за тях инсулин, отбелязва "Труд".

Европа яде и пие, работи по-малко, връща ни към безгрижните теми "24 часа". Между покривите стърчи кулата с часовника, който изостава с половин час. Но в италианския град Бра това е точното време. Днес безброй млади италианци напускат големите градове и се заселват в Бра. Бра е сред 31 общински центъра в Италия, които се обявиха за "Бавни градове". Там безработицата е само 5 процента. Фестивалите на бавното хранене и виното привличат хиляди туристи. Това е всеобща тенденция в Европа, отбелязва "24 часа". Франция е пример за т.нар. бавна икономика. Тя намали работната седмица на 35 часа. Мнозина бяха скептични към френския модел: малко работни часове, дълги ваканции. Но се оказва, пише "24 часа"че французите са по-продуктивни на почасова работа, отколкото колегите им от САЩ и Англия. Не, не трябва да се чете заради успеха, а за да се живее по-дълго, лансира и "Дневник" европейския опит. Великанът на писаното слово Умберто Еко във "Вълнението си да притежаваш книга" споделя, "Не позволявайте хората да ви изнудват като ви карат да четете само важни и сериозни книги".
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Как да скриваме файлове и снимки в Android телефон

Как да скриваме файлове и снимки в Android телефон

Технологии Преди 23 минути

Новата функция улеснява защитата на важна информация

Две двойки са застрашени от отпадане преди финала в “Един за друг”

Две двойки са застрашени от отпадане преди финала в “Един за друг”

Любопитно Преди 8 часа

Половината от участниците не успяха да се справят с екстремното предизвикателство над язовир Въча

<p>Искане за ДНК проба от Ален Делон е внесено в съда</p>

"Никога няма да бъдеш мой син": Искане за ДНК проба от Ален Делон е внесено в съда

Любопитно Преди 9 часа

Представителите на 16-годишното момиче обясниха, че молбата е подадена до Първоинстанционния граждански съд в Женева

Чоткин от Hell’s Kitchen: Шкембе чорбата в България е номер 1

Чоткин от Hell’s Kitchen: Шкембе чорбата в България е номер 1

Любопитно Преди 9 часа

Чоткин е големият победител от Hell’s Kitchen сезон 6

<p>Макрон отправи предложение към Зеленски и Путин, ето какво е то&nbsp;</p>

Макрон предложи прекратяване на огъня в Украйна за Олимпийските игри

Свят Преди 9 часа

Москва и преди е изразявала съмнения относно подобна инициатива

<p>&quot;Върнете героите от плен&quot;</p>

"Върнете героите от плен": Разгневени граждани протестират в Украйна

Свят Преди 9 часа

В момента в руски плен се намират около 900 членове от полка "Азов"

Масови арести в Техеран

Масови арести в Техеран

Свят Преди 10 часа

В разпространен от иранската агенция Фарс видеозапис се вижда сцена от наподобяващото техно парти събиране

<p>Нападателят на Пол Пелоси е осъден на 30 години затвор (СНИМКИ)</p>

Нападателят на Пол Пелоси е осъден на 30 години затвор

Свят Преди 10 часа

Пол Пелоси казва, че все още се бори с последиците от нападението

<p>&quot;Несправедливостта е елиминирана&quot;: Германският парламент прие спорен закон&nbsp;</p>

"Несправедливостта е елиминирана": Германският парламент прие спорен закон за половото самоопределяне

България Преди 11 часа

Законът влиза в сила, след като германската Камара за преразглеждане реши да не обжалва пред комитета по посредничество

<p>Цоков: Сезирахме ДАНС и полицията за теча на отговори от матурата по БЕЛ&nbsp;</p>

Галин Цоков: Сезирахме ДАНС и полицията за теча на отговори от матурата по български език

България Преди 11 часа

Днешният изпит е организиран от близо 13 000 квестори, посочи той

Нови подробности за извършителя на палежа в синагога в Руан

Нови подробности за извършителя на палежа в синагога в Руан

Свят Преди 11 часа

Информацията съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен

Поредна атака с балистични ракети в Одеса, има жертва и пострадали

Поредна атака с балистични ракети в Одеса, има жертва и пострадали

Свят Преди 12 часа

Сирените в града и областта бяха задействани в 18.30 часа

<p>Англия налага санкции на компании и физически лица, ето защо&nbsp;</p>

Англия налага санкции на компании и физически лица

Свят Преди 12 часа

Обединеното кралство действа "заедно с международни партньори"

<p>Задържаха петима души за злоупотреба с еврофондове</p>

След акция на ГДБОП: Задържаха петима души за злоупотреба с еврофондове

Свят Преди 12 часа

Действията са осъществени на територията на областите София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора

<p>СО ще обжалва решението на съда за промените в движението по &quot;Патриарха&quot;</p>

Терзиев: СО ще обжалва решението на съда за промените в движението по "Патриарха"

България Преди 12 часа

От КАТ-София и от МВР-София отново заявиха, че не са запознати с проекта и не знаят дали е безопасен