0
Вс стта на Симеон. Управленската структура на Сакскобургготски анализира "Монитор" и чертае схема на вземането на управленски решения. Три консултативни съвета лично към премиера ще му помагат при управлението на България. Водещите фигури в съветите към премиера щели да бъдат досегашните му приближени съветници от чужбина. "Американците" Николай Маринов и Крис Данчев вероятно щели да поемат инвестициите и приватизацията. Заради добрите му контакти в Западна Европа пък медийния стратег Констатин Иванов щял да отговаря за евроинтеграцията. До назначаването на секретар на Съвета по сигурността, който сегашният кабинет наследи като структура от управлението на Иван Костов, с неговата работа най-вероятно ще се занимава Димитър Калчев. Новите съвети нямало да дублират функциите с политическия кабинет на Царя. Засега най-силната кандидатура за водеща фигура в него, както и за шеф на премиерската канцелария оставал бившия министър на външните работи Стоян Ганев, разкрива "Монитор". Само премиерът ще решава кои от предложенията и съветите, които се дават да бъдат облечени във формата на правителствени решения или по друг начин, за да могат да бъдат изпълнявани, обяснява пред "Монитор" царския човек Димитър Калчев. Изданието не изключва английският посланик Стаг да е дал някои идеи за структурирането на новите съвети към премиера, защото във Великобритания подобна структура съществува от 18 век. И досега тя се нарича "Личен" (таен) съвет на краля или кралицата. Симеон търси няколко заместник-министри и все още не е ясно дали кабинетът ще спази обещанието си до края на седмицата да обяви зам. министрите, съобщава "Демокрация".

Царските депутати не гласуваха и не обявиха имената на зам.министрите, както се очакваше, а само на областните управители, отбелязва "Новинар" като внася уточнението, че областните са били издигани от депутатите по региони.
Жълтите депутати се скараха предваканционно, обявява "Труд".

Депутатите от мнозинството се спречкаха кой да е началник на Русе, уточнява "24 часа". Според част от депутатите след "шушукане" им бил предложен за одобрение само Кирил Блъсков и при гласуването "ан блок" той бил избран. Те контрират, че именно тази кандидатура е била оттеглена още преди заседанието на групата, пише "Труд".

Царските депутати гласуваха вчера 25 областни управители, останалите трима - в Търговище, Разград и София са на ДПС. БСП не получи нито един, отбелязва "Демокрация". Хората на Доган не искали одобрение от НДСВ за своите кандидатури, но царското движение ще съгласуват с ДПС своите областни шефове, добавя "Демокрация". Чак след това областните управители ще бъдат гласувани от правителството. А имената на зам. министрите нямало да се обсъждат повторно в парламентарната група на НДСВ преди назначаването им, научаваме от "Новинар". През ваканцията Симеон ще се срещне с всеки един от 120-те си депутати поотделно, разкрива "24 часа". До момента се бил видял с 23-ма от своите избраници. Симеон ги посъветвал да бъдат пример за колегите си от другите парламентарни групи и по този начин да ги привличат към себе си. Пред олтара на отечеството човек трябва да застане мирно и да не му трепери ръката, казал още Симеон. Според "24 часа" премиера може са се срещне със соцлидера Първанов, за да обсъждат дали можат да издигнат общ кандидат за президент.

На демократите били предложени постове на вицепремиер и двама министри, изненадва ни "Новинар". Според източника на тази информация Христо Марков от ръководството на ДП в Пловдив, НДСВ трябвало да подкрепи на изборите за президент бившия държавен глава Желю Желев. От няколко дни фабриката за слухове, която напоследък заработи на пълни обороти, пусна в обръщение нов хит: Желю Желев - президент, коментира "24 часа". Завъртането на Желев в кандидатпрезидентската рулетка, дори и да не е в резултат на премислена стратегия, постига според изданието няколко важни ефекта - подготвя общественото съзнание, че президентът Стоянов има алтернатива, усилва шума коалицията ОДС, възражда спомена за "доброто СДС", чийто символ е експрезидентът и накрая свързването на Желев с царското движение, което новите властници поощряват, е тяхна допълнителна легитимация.

51 според "Демокрация", 50 според "24 часа" актьори, режисьори, писатели и музиканти огласиха вчера декларация в подкрепа на втория президентски мандат на Петър Стоянов. Те сочат пет причини за бис на президента. Стоянов поддържал неизменно висок рейтинг, властта не го е променила, доказал е, че е президент на всички българи и ни представя достойно по света, останал е неопетнен и е опазил президентската институция в най-трудни моменти, изрежда "24 часа". Сред участниците в подписката за още един мандат на Стоянов, чиийто инициатор е Крикор Азарян, са Александрина Пендачанска, Блага Димитрова, Наум Шопов, Йордан Василев, Христо Фотев, допълва "Труд". "Нашата декларация не е израз на неприемане на другите кандидати, а е спонтанен израз на подкрепа на този президент", твърди пред "Новинар" Крикор Азарян, който вярва, че на президентските избори българският народ ще направи правилния избор.

"На последните избори българинът гласува като поданик", смята режисьора Маргарита Младенова, която сред 50-те интелектуалци, които направиха подписка в подкрепа на президента Стоянов. Не бива да бъркаме надеждите с илюзиите. Ние като българи не желаем да измъкваме ума си, да поемаме отговорност за собствения си рационален избор. В това отношение българинът е повече поданик, отколкото гражданин, смята известната интелектуалка, която е убедена, че премиерът сгреши с посланието си, че прави жертва за България. Това дълбоко ме смущава, считам, че е неприлично да се говори така в исторически контекст и след като в нашата история има достатъчно примери за това какво точно означава жертва за България. Просто нека пазим светостта на някои изрази, защото не става дума за жертва, а за поемане на отговорности", казва Маргарита Младенова. Едва дошло новото време зачака края на света, коментира "Новинар".

Две седмици след обявяване на новия екип на правителството министерствата все още са застинали в нисък старт. А сигналният изстрел все не идва и не идва. Очевидно новите наши управляващи са повярнали на откритието на НАСА, според което космическо тяло с диаметър от 130 км ще се сблъска със Земята на 27 ноември. И тогава ще настъпи края на света. Само, че ако на 27 ноември случайно се разминем с кометата. Новото време отдавна ще е изпуснало влака в очакването на края на света, прави заключение изданието.

А българското кино влезе в музей, обявява "Стандарт". Изложба, посветена на българското кино, бе открита с богато парти в градината на киноцентъра "Бояна филм". В настоящата експозиция, която е отворена за посетители, са включени уникати от филмовия реквизит, костюми, както и оръжия, използвани в различни продукции. Тъжно е, че в момента българското кино е само един музей на това, което е било, признава актьорът-депутат Коста Цонев пред "Труд".

Но светът продължава да се върти. Човек паяк ще поставя рекорд за Книгата на Гинес. Докато се лее джаз в Банско, известният български алпинист Иван Кристоф, познат с прозвището Човека паяк ще направи опит за най-дългото качване и спускане по въже с балон.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Електрическата&nbsp;G-класа&nbsp;е с&nbsp;4 мотора и много нютон метри</p>

Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

Технологии Преди 7 минути

И да, може да завива на място като танк

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

Технологии Преди 25 минути

Решението може да промени сегмента на социалните мрежи

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Свят Преди 8 часа

Оръжията са пристигнали този месец

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Свят Преди 9 часа

Все още не е ясно как украинската армия възнамерява да спре настъплението на руснаците

<p>Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание</p>

Асен Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание

България Преди 10 часа

Петков обясни, че подписите са събрани от ПП и БСП

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

България Преди 10 часа

Той определи среща като безпрецедентна

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

България Преди 11 часа

Радев: Договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 11 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 11 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 11 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 12 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 12 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 12 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 13 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 13 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи