0

Главна новина днес е зверското убийството на двете сестри от Пазарджик.

Невиждано зверство! Гаврили са се с тях преди да ги убият, Росица и Кристина за първи път са били до късно на дискотека, преди да се простят с живота си ? това пише на челно място  "24 часа".

Кореспонденцията започва с разказ на съсипаните от мъка родители на зверски умъртвените сестри Росица и Кристина как момичетата до фаталната вечер винаги са се прибирали не по-късно от 22 часа. Ученичките са изчезнали вечерта миналия петък.

Над 150 роднини, приятели и десетки полицаи са ги издирвали в продължение на няколко дни. Мъж случайно открива окървавените трупове на момичетата в местността Грамадите край Брацигово във вторник късно следобед.

Такова ужасно нещо не сме виждали, са признали полицейски шефове. Момичетата са намерени полуголи с множество наранявания по телата, най-вероятно от удари с камъни. Полицията е по петите на мъже, които преди да убият девойките, са ги изнасилили.

"24 часа" разказва история от Подуяне, мястото, където се намира любов без пари. Репортажът е за тримата от делото на депутата Кузов, които са примамвали ромчета с 2 лева, сандвич и кока кола.

Владимир Кузов вземал вана за двама в кюстендилската баня - това е водещата тема за "Монитор", който продължава да развива темата за гей-педофилството на депутата, влязъл в парламента  с листата на "Атака".

Сидеров преброи гейовете ? под това заглавие на челно място в "Труд" се описва как водачът на "Атака" е обявил, че ще прави списък на хомосексуалистите в Народното събрание. Поименно изброил Асен Агов, Филип Димитров и Атанас Папаризов. Двамата десни депутати приели спокойно и с усмивка твърденията на Сидеров, Папаризов не бил открит за коментар.

"Сидеров готви закон против гейовете", пише и в "Новинар". Вестникът допълва, че 67 организации и личности от обществената коалиция "Граждани срещу омразата", съдят водача на "Атака", който пред медиите е поискал "смърт за депутата Кузов и инкриминиране на хомосексуализма".

В интервю "Новинар" депутатът от "Атака" Минчо Христов отрича да е близък с Кузов и казва, че "това са инсинуации на Сидеров".

"Труд" на първа страница пише за тежката катастрофа с автобуса на авиобазата в Каменец. Лекари, пожарникари, военни и цивилни са действали в пълен синхрон. 57 бойци от поделението цяла нощ срещу сряда са чакали ред, за да дадат кръв за пострадалите си другари.

Също на първа страница "Труд" пише, че 22 на сто от горивата в страната са калпави. Толкова са горивата, които са подложени на проверка в бензиностанциите и петролните бази в страната с отклонения от нормите. Някои бензини са с ниско октаново число, други имат вредни примеси. Съставени са 206 акта, а глобите, наложени на 9 бензиностанции, са в размер на 48о хиляди лева.

Голямото интервю в "Труд" е с министъра на културата Стефан Данаилов. Мисля за алтернативно българско киностудио, казва известният актьор и декларира: Няма да съм този, който ще затвори филмовия пазар у нас.

Вестник "Сега" пише за "Планът Гайдарски" - информационната система на Здравната каса, която щяла да се прави от фирма, закъсняваща вече половин година със софтуера на Агенцията по приходите.

Според вестника министър Гайдарски смело е обещал, че до края на 2006 г. цялото здравеопазване ще бъде свързано в обща информационна система.

"НДСВ и ДПС блокират отмяната на депутатския имунитет" е друго заглавие от първа страница на "Сега".

Двете партии не били склонни да подкрепят предложение за пълната отмяна на депутатския имунитет. Без тяхната подкрепа такава поправка в Конституцията е обречена на неуспех, припомня изданието. В БСП са съгласни парламентаристите да бъдат разследвани без разрешение на парламента.

Вестникът припомня, че преди дни еврокомисарят по разширяването Оли Рен заяви, че отпадането на депутатския имунитет би бил ясен сигнал, че страната ни се бори с корупцията.

"Сега" публикува поредното интервю с новия главен прокурор Борис Велчев.

Поскъпва софийският транспорт - под това заглавие вестниците съобщават, че шефът на транспортната комисия в Столичния общински съвет ще обсъжда с Бойко Борисов нова цена на билетите в София. Това се налагало заради тежкото финансово състояние на столичния транспорт. Ако разчетите показват, че трябва да има увеличение - ще има, казал кметът пред "Монитор". В доклад от компанията за градски транспорт се предлага цената му да стане от 50 на 70 стотинки.

Според "Стандарт" кметът бил първият политик, който се престрашил да отиде в "подземния град" на София. След серия разкрития за живота в тунелите на столицата "Стандарт" е завел Борисов при бездомниците.

През шахта на "Топлофикация" той видял мизерията и мръсотията в катакомбите. В тях спят през зимата деца и бременни. Повече от половин час кметът разговарял с клошарите. Те излезли от шахтите и се струпали край него. Давам ви сграда и работа, обещал кметът на бездомниците. Утре двама техни представители отиват на среща с него. Борисов щял да предостави изоставена общинска постройка, която те да ремонтират сами.

В "Стандарт" и други вестници има интервюта с Петър Диков, класиран на първо място в конкурса за главен архитект на столицата. Ще вържем метрото с лифта до Витоша, обещава той и обяснява как е изгубен изгоден кредит за Околовръстното заради скандали между общината и държавата и как на входа на София чакат милиони, които могат да бъдат инвестирани.

Как България попадна в енергийна обсада на Газпром информира "Дневник".  Руската "Атомстройекспорт" и консорциумът "Шкода алианс" са доставили общо 206 контейнера с три и половина тона документация, а тръжната комисия е обявила, че победител може да бъде излъчен най-рано след половин година. "Който и да бъде избран обаче, зад него ще стои Газпром", допълва изданието.

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Да планираш отпуската е лесно. Началникът ти казва - кога, а съпругата ти - къде.
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Холера

Масово заразяване с холера на френски остров

Свят Преди 10 минути

Идва ли още по-сериозен апокалипсис със здравната обстановка в Европа?

Стачка на летище „Хийтроу”, стотици служители спират работа

Стачка на летище „Хийтроу”, стотици служители спират работа

Свят Преди 21 минути

Недоволството им е срещу промените в условията на труд

<p>Hyundai Ioniq 5 N е онова, което другите EV-та не са (тест драйв)</p>

Hyundai Ioniq 5 N е всичко онова, което другите EV-та не са (тест драйв)

Технологии Преди 55 минути

Не е най-бързият, предлага „едва” 650 „коня”, но със сигурност е най-емоционалният електромобил на пазара, изключвайки екземпляри с няколко пъти по-висока цена, който може да шамари повечето М-ки и AMG-та, както и повечето други безшумни EV-та

Принц Хари и Меган ще посетят Нигерия за игрите "Инвиктус"

Принц Хари и Меган ще посетят Нигерия за игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 59 минути

Принц Хари основа игрите, за да подпомогне рехабилитацията на ранени и болни военнослужещи и ветерани

Четирима ранени при масов бой в дискотека (ВИДЕО)

Четирима ранени при масов бой в дискотека (ВИДЕО)

България Преди 1 час

Има един задържан по случая

Извънредно положение в Оклахома: Торнадо отне живота на 4 души

Извънредно положение в Оклахома: Торнадо отне живота на 4 души

Свят Преди 1 час

Сред загиналите има четиримесечно бебе, ранените са десетки

Какви оръжия се доставят на Украйна и защо има недостиг

Какви оръжия се доставят на Украйна и защо има недостиг

Свят Преди 1 час

Каква нова военна помощ е обещана за Украйна четете в следващите редове

<p>Откриха средновековно дете, погребано с твърдо сварено яйце</p>

Археолози откриха средновековно дете, погребано с твърдо сварено яйце в Германия

Любопитно Преди 2 часа

Яйцето вероятно е имало символично значение за семейството на момчето

<p>Северна Корея отправи критики към САЩ</p>

Северна Корея отправи критики към САЩ за доставката на ракети с голям обсег на Украйна

Свят Преди 2 часа

Военните връзки между Пхенян и Москва се засилват, което САЩ и техните съюзници смятат за ескалация на напрежението на Корейския полуостров

Започва Страстната седмица, какво трябва да знаем

Започва Страстната седмица, какво трябва да знаем

Любопитно Преди 2 часа

Тя е последната седмица от земния живот на Иисус Христос

Жители на София излизат на протест заради ремонт на ключов булевард

Жители на София излизат на протест заради ремонт на ключов булевард

България Преди 3 часа

Причината, според недоволните, е изграждане на велоалея, която ще бъде за сметка на десетки паркоместа

Великобритания забранява слабите пароли

Великобритания забранява слабите пароли

Технологии Преди 3 часа

Страната въвежда минимални изисквания за киберсигурност

КЕВР обсъжда поевтиняване на природния газ за май

КЕВР обсъжда поевтиняване на природния газ за май

Пари Преди 3 часа

Предложената от "Булгаргаз" цена е с над 2% по-ниска

Полицейското семейство в “Един за друг” напусна надпреварата

Полицейското семейство в “Един за друг” напусна надпреварата

Любопитно Преди 3 часа

Маргарита и Кристиян са гости в новия епизод на подкаста “Един без друг”

<p>Това е първото животно, което е излъчвало светлина&nbsp;</p>

Преди 540 милиона години: Това е първото животно, което е излъчвало светлина

Любопитно Преди 3 часа

Биолуминесценцията се отнася до сиянието, което някои морски организми могат да произведат

<p>Светът е изложен на риск от болести, пренасяни от комари</p>

Експертите предупреждават: Светът е изложен на риск от болести, пренасяни от комари

Свят Преди 3 часа

В световен мащаб броят на случаите на денга, докладвани на СЗО, се е увеличил десетократно през последните две десетилетия