0

А ко знаете как живее кликата на ДПС, ще ви спрат часовниците. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "24 часа". "За каква справедливост може да става дима, когато участниците във възродителния процес днес са в коалиция с възродените", възкликна кметът.

"БСП погледна към нов мандат" е челното заглавие на "Дума". Няма да се примирим с бедността в страната, цитира вестникът думите на премиера Сергей Станишев на пленума на БСП в събота, където бе гласувана актуализация на управленската програма в социално-икономическата сфера.

"БСП обеща - доходите нагоре, данъците надолу", пише от първа страница "Земя". Със 120 лв. ще падне данъчното тегло на хората със средна заплата, ако парламентът одобри идеите на БСП, изчислява "Стандарт".

"(Фри)волната програма на Априлския пленум", е озаглавен коментарът на "Дневник". Според него пенсионерите и висококвалифицираните наемници са най-ощетени от новата социално-икономическа политика на БСП.

Данъците намаляват за всички, заявява пред "24 часа" Петър Димитров, депутат от БСП и председател на парламентарната бюджетна комисия. Според предложението ни като първа скала става една средна работна заплата, което е 400 лв., като втора - две средни заплати, което са 800 лв., и над нея, казва Димитров.

"24 часа" пише в челния си материал за друга идея, която БСП ще предложи на коалиционните си партньори - промяна на сегашния ред за определяне на такса смет.

"България е единствената страна в ЕС, в която таксата се плаща според това какво ти е жилището. В другите държави членки данъкът е в зависимост от количеството или обема на боклука", мотивира исканата промяна Петър Димитров.

"Не искаме от коалиционните си партньори разрешение за политиката ни", заявява Димитров в друго интервю за "Дневник". Той определя като най-амбициозната цел намаляването на данъка върху дохода на физическите лица.

"Труд" продължава темата с коментар на социолога Живко Георгиев, според когото "БСП - програмата е трудно уязвима отляво и отдясно". Има съществена разлика между този документ и обичайните предизборни платформи, новата програма на БСП няма как да не бъде проверена, смята той.

"НДСВ и ДПС подходиха предпазливо към новата социално-икономическа програма и обявиха, че тя подлежи на сериозна дискусия в управляващата коалиция", пише "Сега".

Олигархически егоцентризъм", е озаглавен материал на вестника в приложението "Наблюдател". За никого не е тайна, че политиката в България е най-доходоносният бизнес, само Доган обаче дръзва да се похвали, че е номер 1 в осребряването на влияние, коментира авторът.

В анализ "Днешният български феодализъм е закъснял с векове" "Монитор" твърди, че гражданите са лишени от човешкото право на житейски успех, запазено за "червено-сините наследници на някогашната номенклатурна и подпагонна каста".

Георги Първанов събра свой отбор - за втория си мандат президентът заложи на експерти, а не на партийци от "Позитано" 20, съобщава "Стандарт" в челния си материал. Над 30 професионалисти, които ще бъдат представени днес, ще съветват държавния глава, уточнява вестникът.

"Президентската партия е на баир лозе", коментира в "Стандарт" Чавдар Найденов от социологическата агенция "Афис". Той смята, че "вероятността някой да повтори успеха на царската партия е практически пренебрежима".

Армията ще бъде намалена до 33000 - 35000 щика, съобщава от първа страница "Труд", като се позовава на депутати от управляващата коалиция. До края на 2007 г. войската ни трябва да е 39 000 души, а до две-три години съставът й да намалее с още 4000 до 6000 души.

Причината била, че отбраната ни няма достатъчно пари за нови оръжие. "Трябва ни по-малка и гъвкава войска", смята военният министър Веселин Близнаков.

Още от детската градина трябва да интегрираме малцинствата, смята премиерът Сергей Станишев, цитиран от "24 часа". Някой ще каже, че за България е най-важна интеграцията на ромите, защото след 15 г. ще имаме 1 млн. роми, които не са интегрирани и генерират престъпност, казва Станишев на национален дебат за ромите.

Имаме обаче 2,5 млн. пенсионери и немалка част от изграденото в страната се дължи на техния труд, трябва внимателно да преценим как да разпределим брутния вътрешен продукт и кое да е първостепенно, допълва премиерът.

"Ето ги 16+2 евродепутати", пише в анализ за "24 часа" проф. Според него в листите рамо до рамо с известни имена и лидери с доказан принос към политиката стоят и почти оперетни фигури.

Вестниците информират, че ЦИК не е регистрирала листата за евроизборите с имената на медиците ни, осъдени в Либия. Листата бе предложена от "Ред, законност и справедливост" на Яне Янев.

"Болниците болeдуват, а партиите умуват", пише "Пари". Хаос, недостиг на средства, липса на мотивация у лекарите, корупция - диагнозата е несъстояла се здравна реформа, констатира вестникът и препоръчва като лечение приватизация и концесии на здравните заведения.

"Защо да обираш банка, ако можеш да купиш съдия", пита в "Стандарт" съдията Нели Куцкова. Според нея заплатите имат значение за неподатливостта към корупцията. Нашите са по-високи от тези на други бюджетни длъжности, но са сред най-ниските в Европа, допълва Куцкова.

"Сградата в Банкя не е подходяща за досиетата", смята Екатерина Бончева, член на комисията за разсекретяване на архива на бившата ДС. Изпратили сме писмо до премиера, защото по закон Министерският съвет трябва да ни предостави сграда, казва тя пред "Труд".

Комисията по досиетата ще получи днес списъците с регистрираните в ЦИК партийни листи за евровота и ще трябва да провери всички кандидати в 7-дневен срок, напомня "Сега".

Съществували списъци, в които фигурират имената на 186 души, участвали в т.нар възродителен процес, пише "Труд". Документите били притежание на Сезгин Мюмюн, който вчера учреди федерация "Справедливост-България".

Той заявил, че ще изпрати документите в съда в Хага. Вестникът припомня, че Мюмюн е човекът, който преди време твърдеше, че ДПС е финансирало с 1,6 млн. лв. създаването на "Атака".

Сред гостите на учредяването са били кметът на София Бойко Борисов, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Душана Здравкова.

"Евробаза данни ни пази от опасни продукти", информира "Труд". Еврокомисарят Меглена Кунева и Стефано Соро от генералната дирекция "Здравеопазване и защита на потребителите" на Еврокомисията са обявили основните данни от годишния доклад за общоевропейската система РАПЕКС за бърз обмен на данни за опасните стоки на пазара.

Детските играчки са най-много сред опасните нехранителни стоки на пазара в ЕС, включително и у нас, цитира "Стандарт" думи на Кунева. "24 часа" допълва темата за правата на потребителите с данни на "Алфа рисърч", оповестени на семинар, организиран от Меглена Кунева.

Според тях 30% от българите не реагират, ако си купят дефектна стока, а само
13% от българите търсят информация за правата си като клиенти.

Пред "Стандарт" зам.-земеделският министър Бюрхан Абазов обяснява как точно българските фермери могат да получат помощите от Европа и какви са изискванията за това. Документи за европари ще се получават и през уикендите, уточнява той.

В Стара Загора няма просещи деца, казва в интервю за "Труд" Диана Димова, изпълнителен директор на сдружение "Самаряни"-Стара Загора. Досега тук сме помогнали на 790 малчугани и техните родители, допълва тя.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 9 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 9 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 11 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 11 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 11 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 12 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 12 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности