0

"С нова стратегия на социалното министерство избират осиновител по етноса и вярата" е водещото заглавие на "24 часа". Изборът на осиновители трябва да дава възможност за запазване и развиване на етническата, религиозната и културната принадлежност на детето, гласи новата стратегия на социалното министерство от 2007 до 2017 г.

Например при осиновяване на циганче, ромското семейство ще е с предимство пред кандидатстваща двойка от друг етнос. Не става дума точно за привилегия, а за важен факт, който ще се взема под внимание, обяснява социалният зам.-министър Иванка Христова.

"Ще търкалят чучело на Доган от Шипка" е заглавие от четвърта страница на вестника. Чучело на лидера на ДПС щяло да полети днес сутринта от връх Шипка, където се събират организациите на ВМРО от Сливен, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и София.

Ще подканим хората да запратят ДПС в небитието, като гласуват на местните избори, обясни замисъла председателят на ВМРО в Сливен Доброслав Иванов.

Заедно с куклата по урвата ще се търкаля буре, символизиращо обръчите от депесарски фирми. Проявата е запланувана за навечерието на тържествата по случай 130 години от шипченската епопея от 1877 г.

Програмният директор на "Дарик радио" Константин Вълков е автор на днешния анализ в броя. "Август май е излишен в календара" е заглавието на текста му, в който той предлага този месец или да се забрани, или просто да отидем на сафари.

Албена Денкова дава голямо интервю пред същото издание. "Почувствах какво означава да се разпадне твоят свят", казва тя.

"Мълчанието ни съдържа много болка и много въпроси. Инцидентът няма да провали проектите ни за пързалки. Максим не е говорил с журналисти. Щяхме да обявим, че спираме игра за един сезон".

От международните страници на "24 часа" разбираме, че Буш жени дъщеря си, а Сейф ал Ислам твърди: "Ще има нови атентати в Европа".

"Купиха БТК за 2 милиарда и 770 милиона долара. US криза чукна нашата борса" - това е челото на "Труд" в събота сутрин. И двата индекса на Българската фондова борса паднаха вчера. Основният "Софикс" загуби 2,37% от стойността си, а индексът на големите компании се понижи с 2,54%. Около 80% от търгуваните акции загубиха от стойността си.

Според анализаторите у нас не може да се говори за криза, а спадът е отражение на сътресенията на световните борси и проблемите с ипотечните фондове в САЩ.

"По шест заека на ловец в първия европейски сезон" е темата на втора и трета страници във вестника, посветена на откриващия се днес ловен сезон, от който се вълнуват около 120 хил. българи.

Другите акценти в този брой: "Отварят от неделя "Цариградско шосе", "БСП и ДСБ не могат да поделят Тити Папазов" и "Миньорите печелят от плоския данък".

Зам.-социалният министър Иванка Христова дава голямо интервю за вестник "Труд" днес. Заглавието, изведено от думите й, е: "Кифлата няма да е стара, а млякото вкиснало".

От последната страница, наречена "Синя лампа", която публикува криминални новини, разбираме, че полицай от Бургас е замесен в наркотрафик, а кметът на Харманли се бори с пожара в общината.

Първата тема на вестник "Сега" в събота сутрин е: "Чиновници вземат незаконно хонорари от европроекти". Служители на регионалното министерство са си раздавали под формата на хонорари част от парите по комуникационната стратегия за членство в ЕС, което е нарушение на закона.

Това пише в доклад на инспектората на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2006 г. Парите по комуникационната стратегия са от държавния бюджет. Миналата година бяха усвоени 5 млн. лева, като 148 хил. похарчи ведомството на Асен Гагаузов.

Най-скандален е случаят в изпълнителната агенция ИСПА. Там общо 14 чиновници от МРРБ и агенцията са си поделили 6480 лева като хонорари. Това е почти 1/3 от бюджета на проекта, който е на стойност 18 хил.

Нататък в броя четем: "Дрехите на първокласниците този път ще са по мярка", "БСП с кандидати на всеки километър" и "Борисов се отрече от чалгата поне до вота".

"Диктатурата на кебапчетата" - по тази тема пише в коментара си на страницата "Наблюдател" Емил Спахийски. Тезата му е, че големите български партии създадоха корупционната среда сред ромите, която сега се обръща срещу обществото.

Актьорът Димитър Рачков е събеседник на "Сега" в събота. Българинът притежава безценно чувство за самоирония, казва той.

Грешка прати зад решетките в далечно Мексико бащата на българския "Биг Брадър", пише "Стандарт". Николай Николов е продуцент на шоуто, което се върти с успех вече няколко години у нас. Той редовно режисира интриги сред съквартирантите, но този път сам стана жертва на заговор.

Николов заминал за Мексико, за да нагледа терените, където ще се снима новото супершоу "Островът на изкушението". Минути след като кацнал, бил закопчан.

Той и още трима души от екипа на СИА престояли три часа в ареста на терминала в недоумение. Оказало се, че от Интерпол издирват българин със същото име и почти същата възраст.

Мексиканците отнели мобилния телефон на Николов и го тикнали в единична килия. След митническо проучване грешката била установена, а продуцентът - освободен с извиненията на местните власти.

"Доган оглежда яхти за пет милиона евро" - и тази тема намира място на първа страница на вестник "Стандарт". 5 млн. евро под формата на суперлуксозни яхти заплаваха вчера край морето в Св. Влас. Невижданото шествие от моторници и ветроходи събра на кея на "Марина Диневи" ценители от цяла България.

В ранния следобед сред посетителите на изложението бе забелязан лидерът на ДПС, придружаван от заместника си Йордан Цонев. Двамата се разходили дискретно по кея и разгледали красивите плавателни съдове, но не заявили желание да купят някой от тях.

И още едно заглавие от този вестник, намерило място също на първа страница: "Олиото гони цената на зехтина". Бутилка слънчогледово масло скоро може да ни струва над 3 лева, прогнозират производители. Изкупната кампания на суровината стартира от 600 лева за тон, което е близо два пъти повече от миналата година.

Другите акценти от този брой : "Оставаме без джипита наесен", "Кучета разкъсаха бебе пред сестричката му" и "Енергиен бос си направи партия". Става дума за бизнесмена Христо Ковачки.

Голямото интервю в съботното издание на "Стандарт" е с инж. Митко Димитров, шеф на фирма "Пайнер". Управляват ни орел, рак и щука, казва той.

"Пожар изпепели склад за стиропор" - темата е от шеста страница на "Монитор". Склад за стиропор изгоря до основи в столичния кв. Дружба 2. Над 30 пожарникари се бореха с огнената стихия повече от два часа.

Една трагедия, разиграла се в търновското село Самоводене, слага вестник "Телеграф" на първата си страница: "Улични кучета разкъсаха бебе". Драмата се е случила в кравеферма.

Другите акценти от този брой: "Хранителни добавки тровят със салмонела", "Вдигат заплатите на областните администрации" и "Подкупват учители, за да не стачкуват". Последното го твърди лидера на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Hell"s Kitchen

Още един звезден участник напусна Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Златните изгубиха и двата си кулинарни двубоя срещу Черните куртки

Димитър Главчев

Официално: 295 млн. "украинска помощ" за земеделските производители

България Преди 8 часа

Подпомагането се предоставя под формата на преки безвъзмездни средства

Експерти за ученията край Украйна: Готви ли ядрен удар Русия?

Експерти за ученията край Украйна: Готви ли ядрен удар Русия?

Свят Преди 9 часа

Готви ли русия ядрен удар четете в следващите редове

Дрейк и Кендрик Ламар си разменят обиди в новите си парчета

Дрейк и Кендрик Ламар си разменят обиди в новите си парчета

Свят Преди 10 часа

Подобни сблъсъци между известни изпълнители са част от хип-хоп културата

Как се стигна до това? Рита Ора и Doja Cat полуголи на най-шикозното модно събитие

Как се стигна до това? Рита Ора и Doja Cat полуголи на най-шикозното модно събитие

Любопитно Преди 10 часа

Met Gala 2024 се състоя в понеделник, 6 май, в музея "Метрополитън" в Ню Йорк

насилие

ЕС прие първото законодателство за борбата с насилието над жени

Свят Преди 10 часа

Все още обаче страните членки не могат да постигнат съгласие за общо определение за сексуалното насилие

Без ръце и крака с "дяволски пръсти": Мистерия около 4 скелета, открити в квартира на Хитлер

Без ръце и крака с "дяволски пръсти": Мистерия около 4 скелета, открити в квартира на Хитлер

Свят Преди 10 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Десетки миряни отново се събраха в Роженския манастир на третия ден от Великден, когато се чества чудотворната икона "Света Богородица – Вратарница"

Почетоха чудотворната икона „Света Богородица – Вратарница“ (СНИМКИ)

България Преди 10 часа

Копието на чудотворната икона, което е в Роженския манастир, е изработено през 1790 г.

войник

Американският войник, задържан по обвинения за кражба в Русия, остава в ареста

Свят Преди 11 часа

По първоначални информации, той ще бъде задържан до 2 юли

Торнадо „широко миля“ причинява масово унищожение в Оклахома (СНИМКИ)

Торнадо „широко миля“ причинява масово унищожение в Оклахома (СНИМКИ)

Свят Преди 11 часа

По данни на метеорологичната служба най-малко 15 торнада са се спуснали в централната част на САЩ

<p>Напредък в строежа на&nbsp;Националната&nbsp;детска болница</p>

До края на май събарят старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница

България Преди 11 часа

Делото по обжалването на обществената поръчка вече е приключило и дори има избран изпълнител за събарянето

<p>&bdquo;Един милион процента&ldquo; руснак: Стивън Сегал се появи на клетвата на Путин&nbsp;</p>

Стивън Сегал присъства на встъпването в длъжност на Путин (СНИМКИ)

Свят Преди 11 часа

Сегал е приятел на Путин от години

Президентът на Украйна Владимир Зеленски

Двама украинци са задържани, готвели убийството на Зеленски

Свят Преди 12 часа

Заговорът е бил координиран от Русия

<p>Актуална информация за подготовката на изборите</p>

Заместник-председателят на ЦИК: Подготовката на изборите върви нормално и в срок

Избори 2 в 1 Преди 12 часа

До момента в ЦИК за членове на ЕП документи за регистрация са подали 24 партии и коалиции