0
Сд д показните убийства - време на канонади между съда и МВР. "Съдия №1 "стреля" по ген. Борисов", твърди "Труд". От водещата публикация обаче става ясно, че председателят на Върховния касационен съд Иван Григоров просто заявява, че обществото не бива да бъде заблуждавано защо съдът е пуснал шестимата арестувани миналата седмица, доколкото срещу нито един от тях не е било повдигнато обвинение в убийство, още по-малко пък за убийството на Филип Найденов-Фатик, подчертава висшият магистрат.

"24 часа" също "сблъсква" снимките на Иван Григоров и Бойко Борисов с въпроса: "Какво у нас е фантасмагория?". Шефът на Върховния касационен съд заявява в интервю за часовия вестник: "Бойко Борисов като малък явно си е играл на стражари и апаши, където в играта добрите побеждават лошите. И аз съм си играл на тази игра, но в живота не винаги е така. Това е хубаво, ако Борисов бе автор на криминални романи, но ако някой се смята за сериозен полицай, той трябва да разполага с доказателства. Иначе как да си обясним, че в материалите по делото на шестимата дори не се иска мярка за неотклонение по обвинение в убийство? А в същото време на обществото се съобщава, че това са заподозрените по делото на Фатик?", пита висшият магистрат.

После изданието дава думата на Бойко Борисов, който казва: "Не съм нападал съда и съдиите. Някой да ме е чул да казвам, че шестимата са заподозрени в убийството на Фатик?".

Така че, коментира "Труд", вече не знаем и онова, което си мислехме, че знаем. Затова изданието търси мнението на премиера Сакскобургготски по твърденията на главния секретар на МВР. Отговорът на Симеон: "Аз мисля, че е важно всеки орган да се справя със задачите си и, естествено също, да избягваме да се създават, как да кажа, обществени тревоги. Но да се надяваме, че това също ще може."

С оглед на подобни противоречия продължава и канонадата между магистрати и политици следва ли да се ограничат гражданските права. "24 часа" обобщава мненията така: "Бандитите се крият зад гражданските права". Политици от всички цветове пък смятат, че "тези идеи са опасни".

"Труд" подчертава: "Готвят страшни наказания". И изброява някои от законовите мерки, предвидени от МВР: строго наказват измамите в обменните бюра; премахват личната наркодоза; в затвора ще се влиза и за палеж на гори и продажба на заразени храни; затвор може да получи дори журналист, ако оповести класифицирана информация.

"Така де - коментира "Виж", - само затвор ще оправи медиите. Зловредни клеветници са журналистите и все си мечтаят за пандиза вместо да се заемат с творческа работа."

"Като ще режем правата - пита Валери Найденов от страниците на "24 часа", - защо не започнем от прокуратурата и полицията? Първо да отрежем пълната безотговорност, в която се къпе всеки български съдия, призовава той. А после, вместо да си приказваме за конфискация на имущества и швейцарски банкови сметки на бабите на бандитите, нека орежем и правата на полицаите. Защото във всеки наркоскандал досега има замесен я настоящ, я бивш полицай. Всички мафиотски босове (без изключение!) се оказват сътрудници на полицията, а техните телохранители - действащи полицаи", коментира Валери Найденов.

Да откъснем главите на незаконнобогатите - оповестява "Сега" призива на вицепрезидента Марин в Поморие.

"Труд" в тази връзка се връща към досието си "Царски имоти" - 169 978 000 долара. И след като публикува изявлението на Симеон с вчерашна дата: "Много е здравословно да се конфискува имущество", изданието пита: Г-н премиер, законно и морално ли е да се придобие цяла планина по давностно владение? И още: Имотите на Интендантството имоти ли са на Кобургите? Какво означава, че той си връща имоти, за да се управляват по-добре? И ако е така, пита "Труд", нужен ли е нотариален акт на името на всеки министър? Примерно за БТК на транспортния министър? И накрая: Ако се назначи комисия по царските имоти, няма ли да е това сред най-достойните ходове на премиера през последните две години?

И на фона на всичките тези канонади, още една: "Доган отсече, че резервът ще се харчи само за пътища", съобщава "Дневник" и констатира, че това разбива на пух и прах всички прогнози за разбирателство между лидера на ДПС и финансовия министър Милен Велчев. Понеже повече от ясно вчера Доган е заявил пред журналисти, че политиците, а не чиновниците са архитектите на бюджета.

"Труд" също остава поразен от заявката на лидера на ДПС, щом излиза с коментара "Устата на Доган". В него четем: "Явно апетитът идва с яденето. На Доган не му е сефте - някога бленуваше арабски милиарди и индийски биволици. Сега се задават нови избори и Сокола реши, че на бедните лудогорци и родопчани им трябва ново шоу - магистрали, по които да си разхождат старите мулета."

Така, както полицията е решила да прикрепи полицай към всеки фенклуб, съобщава "Стандарт". Засега не е ясно дали офицерите от МВР ще бъдат цивилни, или официално ще правят инструктаж на агитките. Според шефа на полицията ген. Василев те щели да следят изкъсо как футболните фенове изразяват своята подкрепа.

Така, както жълтите ще контролират изкъсо министрите си, пише "Виж". Но как - щели да решат на днешно парламентарно заседание. Един от царските кандидат-кметове за Пловдив - депутатът Владимир Дончев, пък заявява в интервю за "Стандарт", че жълтите вече били почти готови с листите си за кметове. И стигнали да един извод: "Жените са по-добри кметове от мъжете".

Дали тя иска София, гадае "24 часа" над снимката на Надежда Михайлова. Изданието е почти убедено, че Михайлова ще бъде оповестена като официална синя кандидатура за столицата. Иначе, пита "Труд", как да се тълкува вчерашното съобщение на конференция в СДС, на което и Николай Младенов, и Емануил Йорданов заявиха повече от убедено, че имат кандидатура, че личността е много читав и известен човек и ще е истинска бомба за Стефан Софиянски. Според "Дневник" така СДС са започнали играта "Познай кандидата".

А от страниците на изданието друг кандидат-кмет за София - Любен Дилов-син, започва да прави равносметка на досегашното столично управление. От две години Стефан Софиянски не е толкова кмет, колкото се занимава с партийно строителство, поради което досегашния градоначалник се е пазил от всяка конфронтация с премиера, твърди Дилов. Като резултат от това обедите на Софиянски със Симеон са стрували на София 100 млн. лв. по-малко в бюджета на града за тази година.

И още: изсичат софийските кестени, не крие тревогата си "Труд". И то вековните кестени по "Цар Освободител". Под тях се целувахме, въздиша певецът Михаил Белчев, изпълнител на песента за тези "честни дървета на пост". Преди 20 години имаше протести по този повод, припомня "Труд". Но сега общинари решили твърдо да заменят кестените с червен американски дъб. Ако трябва да сме толкова правилно-американски, ясно защо ти заменяме с дъбове, коментира "Труд", но шеговито пита: а защо червени?

"Има много неприемливи неща в България, едно от тях е синът на Борис III да е премиер в демократична България, след като са известни толкова неприятни неща от управлението на дядо му и баща му", заявява писателят Тончо Карабулков, който от дълги години живее във Франция, пред в. "Дневник". Тончо Карабулков, който продължава да помага и в странство с каквото може на страната, въпреки трудностите се опитва да организира след месец панорама на български фирми в Париж.

"Не бива обаче да мислим, че сме пъпът на света и че всичко се върти около нас, отговаря той на тези, които питат защо във френските вестници се пишело толкова малко за България. Аз съм тук от месец и най-голямата новина за Франция в българската преса е за Брижит Бардо и мечките, както и колко французи са умрели от жегите", споделя впечатленията си нашият сънародник, един от доайените на политическата ни емиграция във Франция.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 3 минути

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Любопитно Преди 56 минути

Днес работодателите са изправени пред много сериозни предизвикателства

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Свят Преди 1 час

Американският държавен секретар вероятно ще се срещне с китайския лидер Си Цзинпин днес, преди да отпътува за Вашингтон

<p>Митов: Това е истинската причина да бъде свален Росен Желязков</p>

Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, затова беше свален Росен Желязков

България Преди 1 час

Така искат да излязат от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС

<p>38 години по-късно: Какво остави след себе си ядрената катастрофа в Чернобил</p>

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил, най-тежката в света

Свят Преди 1 час

В ранните часове на събота, 26 април 1986 г., реактор номер 4 в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал

Любимите храни на принцеса Даяна

Любимите храни на принцеса Даяна

Любопитно Преди 2 часа

Да разберем заедно какви са нейните любими ястия и как можем да се вдъхновим от изтънчения ѝ вкус

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Любопитно Преди 2 часа

Всяка зодия носи със себе си уникален подход към ревността

Кого почита църквата днес

Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 3 часа

Свети Василий живял по времето на източния император Лициний (307-323 г.) и бил епископ на град Амасия в северната малоазийска област Понт

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Свят Преди 3 часа

Стигна се до сблъсъци между полицията и демонстрантите

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

България Преди 3 часа

От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

България Преди 3 часа

Право на допълнителните средства имат около 534 хиляди българи

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 3 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%

<p>Гърция няма да достави на Украйна системи за ПВО &quot;Пейтриът&quot; или С-300</p>

Мицотакис: Гърция няма да изпрати на Украйна нито С-300, нито "Пейтриът"

Свят Преди 3 часа

Той заяви, че страната му не може да достави оръжейни системи, които са от решаващо значение за самата Гърция

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 4 часа

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 4 часа

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Любопитно Преди 4 часа

Защо са толкова страшни клоуните четете в следващите редове