0

К вадрат жилище се изравни с месечния доход, отбелязва "Сега".
Цените на квадратен метър жилищна площ у нас се изравняват с със средния месечния доход на българина, отчетен от статистиката. Подобна е тенденцията е в Румъния и Хърватия.

МФ все пак реши да затвори фришоповете, пише изданието.
Всички безмитни магазини на влизане в България ще бъдат затворени, предвижда финансовото министерство. Това съобщи в интервю пред в. "Капитал" зам.-министър Георги Кадиев. 

Зелени искат 19 отговора за златото на Челопеч, четем още там.
Защо когато световните цени на златото са във възход, България сваля концесионните такси за добив на ценния метал? Това е един от 19-те въпроса, които "Екофорум" изпрати до министъра на околната среда Джевдет Чакъров в отворено писмо. 

Обменните бюра с летни трикове, предупреждава "Стандарт".
Нови летни трикове за примамване на доверчиви клиенти въведоха обменни бюра, показа проверка на "Стандарт". Традиционно най-често те се срещат на родното Черноморие заради разсеяните туристи. 

Предлагат за гориво да плаща фонд "Земеделие", информира ежедневникът.
Фермерите да получават пари за гориво от фонд "Земеделие", предлага в проектозакон депутатът от парламентарната група на Български народен съюз Евгений Жеков. Стопаните да взимат по 2,02 лв./дка, гласи проектът.

Пред заплаха е ловният сезон за пернати, алармира пред "Стандарт" директорът на дивечовъдна станция Балчик Калинка Тодорова. Причина за това е забраната за износ на птици, наложена поради заплахата от птичи грип.

Турска компания влага 100 млн. долара в България, извежда "Дневник"
Турската дървопреработвателна компания "Кастамону ентегре" (Kastamonu Entegre) планира инвестиции 100 млн. долара в България. Информацията беше потвърдена и от турската компания. "Кастамону ентегре" е една от големите дървообработвателни компании в Турция и е собственик на българското дружество "Габровница" АД.

Почистващите препарати вече няма да може да се рекламират като безвредни. Tова предвиждат промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и препарати, пише изданието. Те бяха одобрени от правителството и предстои да бъдат приети и от парламента.

"Икономиката ни върви напред", извежда "Дума" твърдението на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. В интервю за изданието министър Овчаров коментира, че правителството води успешна икономическа политика и че това е най-важното.

Според него обаче страната още дълго време ще бъде слабото звено в развитието на атомната енергетика за Европа. Защото за последните 15 години България е станала "черното звено" -  АЕЦ "Козлодуй" се споменава само в негативен смисъл независимо от това какви са експертните оценки, заявява Овчаров.

В друг материал "Дума" пише, че АЕЦ "Белене" може да дава електроенергия след шест години - това предвиждат промените в офертата на "Шкода алианс". Цената ще стане ясна след приключване на търгат.

"24 часа" оповестява отчет на Агенцията за следприватизационен контрол, според който държавата се е уговорила устно с купувачите на 53 предприятия. Във ведомството липсвали документи за тези сделки. Дружествата били продавани през 1994 - 1995 г. и по стария закон за приватизация са търгувани от министерствата, под чиято шапка са.

Изданието пише, че въпреки опитите на агенцията да се сдобие с договорите им, такива не са предоставени от ведомствата. Посочва се, че заради липсата на документи сделките не подлежат на контрол и по тях не се дължат неустойки.

"Министър и бизнес се разбраха за флота" е водещото заглавие в "Пари". Наши фирми ще може да участват в раздържавяването на 70% от Параходство "Български морски флот" (БМФ), отбелязва всекидневникът. Посочва се още, че кандидатите ще се оценяват и според инвестициите, като ще се търси баланс между покупната цена и размера на вложенията.

Транспортният министър Петър Мутафчиев обещал пред морския бранш, депутатите и синдикалистите, че ще се приемат всички гаранции за стабилно развитие на дружеството.

Според "Стандарт" конкурсът за параходството е само за големи акули. Вестникът разкрива и кои проявяват апетити към флота. От своя страна "Дневник" пише, че от морския бранш са се възпротивили на стратегията за приватизация заради това, че корабособствениците били ощетени при кандидатстването за покупката на БМФ.

"Пак зреят зърнени бунтове", прогнозира още "Дневник". Позовавайки се на оплакванията на зърнопроизводители, всекидневникът съобщава, че напрежението на пазара на зърно расте в края на жътвата, заради ниските изкупни цени и скъпите горива. Фермерите искат европейски цени, търговците се оплакват от качеството, пояснява изданието.

София може да има през септември 2007 г. завод за отпадъци, информира "Пари". Вестникът отбелязва, че според столичния кмет Бойко Борисов ако държавата подкрепи кметството, за да получи необходимите разрешителни, заводът за преработка на смет щял да стане факт най-късно до септември следващата година.

Идеята на Борисов е заводът да копира технология, по която работи и заводът за отпадъци в Берлин. Процедурите за изготвяне на
проекта вече били задействани, пише "Пари".

В друг материал вестникът съобщава, че Столичната община ще се бори за 2007 г. да получи със 100 млн. лв. по-голям бюджет от тази година.

"След примера на EVN и ЧЕЗ заведе дело срещу България", извежда "24 часа". Посочва се, че чешката компания ЧЕЗ, която купи електроразпределителното дружество, обслужващо София, София-област и Плевен, е завела иск срещу държавата заради неизпълнени ангажименти по договорите за продажба на енергодружествата. Жалбата била подадена в арбитражния съд в Париж. От компанията настоявали за 4 млн. евро.

"България трябва да ускори структурните реформи" - препоръката е на Международния валутен фонд, цитирана от "Дневник". Вестникът разяснява и останалите бележки на фонда, направени след приключилия преглед за България по изпълнението на програмата с правителството.

Посочва се, че банковият сектор остава стабилен, но има критики към системата за възлагане на обществени поръчки, както и че за пореден път се отправя препоръка за по-гъвкав пазар на труда.

"Земя" осведомява, че от днес започва програмата за безвъзмездно подпомагане на производителите на пшеница от реколта 2007 г. Субсидиите ще са за единица площ, както е в страните от ЕС, пояснява вестникът.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 5 минути

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 1 час

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Пари Преди 1 час

Право на великденска добавка добиха около 534 хиляди души

Грета Гъруиг

Обявиха тазгодишното жури на фестивала в Кан

Любопитно Преди 1 час

Председател е режисьорът на "Барби" Грета Гъруиг

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

България Преди 1 час

На 9 юни гласуваме на избори 2 в 1 - за Европарламент и за Народно събрание

Затвор без решетки в Самораново

Отварят през септември първия затвор без решетки у нас

България Преди 1 час

Съоръжението е предвидено за настаняване на лишени от свобода, които изтърпяват по-дълги присъди

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

Свят Преди 1 час

Комуникационната кампания е под мотото „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб”

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Свят Преди 2 часа

Камионите, превозващи зърно, все още ще срещат известни ограничения, предупредиха украинските митнически власти

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

България Преди 2 часа

Към 31 декември 2023 г. населението на страната ни е 6 445 481 души, което представлява 1,4% от това на ЕС

<p>&quot;С течение на времето&nbsp;се превръща в сандък от спомени&quot;</p>

"Сандък от спомени”: Жена е професионален "пазител" на домове във Венецуела

Свят Преди 2 часа

Почистването, класифицирането, защитата и оценката на спомените от чуждото минало е работа на Мария Андреина

Две коли се удариха на кръстовище в Благоевград (ВИДЕО/СНИМКИ)

Две коли се удариха на кръстовище в Благоевград (ВИДЕО/СНИМКИ)

България Преди 2 часа

За щастие при инцидента няма пострадали

<p>&quot;Бях изнасилена. Имам бебе на два месеца&quot; (ВИДЕО)</p>

Бреме за цял живот: Предизвикателствата пред бездомните деца в Малави

Свят Преди 2 часа

Около 4000 деца в Малави живеят на улицата, сочи официална статистика

"Надупчиха колата ѝ с куршуми": Да подадеш сигнал за нередност в РЮА (ВИДЕО)

"Надупчиха колата ѝ с куршуми": Да подадеш сигнал за нередност в РЮА (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Често подателите на нередности плащат най-голямата цена в борбата срещу корупцията

<p>Нова ера в&nbsp;модната индустрия на Намибия (СНИМКИ)</p>

Възраждане на викторианските рокли: Нова ера в модната индустрия на Намибия

Свят Преди 2 часа

Традиционната рокля напомня за европейските стилове на обличане, които са били наложени на жените от Дамара

Жерар Депардийо

Арестуваха Жерар Депардийо по подозрения в сексуално насилие

Теми в развитие Преди 3 часа

Ситуацията с френската филмова легенда става все по-притеснителна