0

"Европарламентът поставя нов праг пред членството", обявява "Дневник". Изданието научило, че от Европейската комисия (ЕК) се притесняват от разминаване с оценката на Европейския парламент (ЕП).

През май ЕК ще представи мониторинговия си доклад, преди това обаче ЕП ще представи свое становище за готовността на страната ни за членство в ЕС с препоръка за датата на присъединяване.

Няма проблем с договора ни за ЕС във Франция, казва пред "Труд" посланичката на България в Париж Ирина Бокова. По време на посещението си в Париж външният министър Ивайло Калфин ще отговаря на въпроси на депутатите в продължение на час и половина.

За първи път български министър ще застане пред комисията по външна политика в Националното събрание и ще има непосредствен контакт с френските парламентаристи, казва още посланик Бокова.

"Хора във властта, нарушили закона, трябва да се обвинят, осъдят и пратят в затвора, но не за да се уреждат политически сметки, не да се закачат няколко скалпа за пред САЩ и ЕС, не заради самите нас, а за да се покаже, четолерантността към корупцията е нулева", казва посланикът на САЩ у нас Джон Байърли на среща със съдиите от Софийския районен съд и висши магистрати, цитиран от изданията.

Министърът на националната отбрана на Гърция Евангелос Меймаракис изрази подкрепата на Атина за приемането на България в ЕС от 1 януари 2007 г., отбелязва "Сега". Той се срещна вчера с премиера Сергей Станишев и министъра на отбраната Веселин Близнаков.

Двамата военни министри установиха съвпадение на политическите си позиции в областта на отбраната и сигурността, пише в. "Българска армия".

Интересуваме се основно от базата в Ново село, посочва пред "Монитор" зам.-посланикът на САЩ у нас Джефри Левийн. Американските войници винаги ще бъдат под командването на американските офицери, но самите бази ще си бъдат под командването на български командири, допълва той.

"Обръчът от фирми пълни партийните каси с 370 млн. лв.", "320 млн. лв. гълтат обръчи от фирми", извеждат под глава "Сега" и "Труд". Партийните обръчи от фирми са отклонили неправомерно между 320 и 370 млн. лв. държавни средства само през 2005 г. чрез механизма на обществените поръчки.

Това сочи годишниятдоклад на Центъра за изследване на демокрацията, озаглавен "Антикорупционните реформи в България на прага на членството в Европейския съюз". Според документа тези пари са употребени за партийно строителство и осигуряване на електорална подкрепа. По темата пишат всички всекидневници.

"Бизнесконтактите на ДПС не могат да бъдат сравнени с връзките на другите партии с фирми като "Олимп" и "Орион", предават изданията думите на министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия аварии няма да подаде оставка заради наводненията, пише "Сега". Миналата седмица ДСБ настояха Етем да напусне поста си заради неспособността й да се справи със ситуацията от последните наводнения. С моята оставка няма да се решат проблемите с природните бедствия, заявила Емел Етем.

"24 часа" публикува мнението на кмета на Аврен Красимир Тодоров, според когото само 60% от отпуснатите пари за възстановяване на щетите от наводненията пристигат в общините, а останалите 40% се крадат от строителните фирми и посредници.

Трябва да се иска вот на недоверие на кабинета заради неуспешните ремонти след миналогодишните наводнения, предава "Труд" думите на депутата от БНС Борислав Китов.

"Надежда даде рамо на Сергей Станишев", коментира същото издание и цитира синята лидерка: "Десницата ще направи всичко по силите си България да стане член на Европейския съюз в срок". Подобен е коментарът на "24 часа".

"Надежда видя края на ОДС след среща със Станишев", прави извод "Сега" от думите Михайлова, че въпросът с отделна парламентарна група на СДС става отново актуален. Разговорът с министър-председателя беше по искане на Надежда Михайлова. Тя обясни още, че разноговоренето в коалицията вреди на синята партия.

"Атака" излиза от парламента и тръгва из страната, пише "24 часа". Изданието научило, че депутатите на Волен Сидеров няма да идват на работа за неопределен период, а през това време ще обикалят страната и ще организират протести и срещи с хората по места.

Ако кметът на София Бойко Борисов направи партия, за нея биха гласували не по- малко от 31,1% от избирателите, сочат данни от изследване на агенция "Медиана", оповестени от "Труд". Сред съществуващите коалиции най- видим е възходът на "Атака", която крепне като втора политическа сила в България, посочва още вестникът.

"Като изчистя София, ще събера партия", "В политиката играя само централен нападател", "Няма повече да прося пари от премиера Сергей Станишев" - са акцентите в "Стандарт" от интервю със столичния кмет Бойко Борисов.

В интервю за "Труд" Александър Божков, шеф на Центъра за икономическо развитие, определя темата за участието на Бойко Борисов в президентските избори и изобщо в политиката като не актуална. Според него десните партии са длъжни да излъчат общ кандидат за президент. Един ден лидерът на ДСБ Иван Костов ще признае, че е сбъркал, смята още Божков.

"Соцактивът взема от днес на мушка министрите си", пише още изданието. Членовете на кабинета ще обиколят всички области, за да популяризират политиката си.

Ще преодолеем разочарованието на хората като обикаляме цялата страна и се срещаме с хората, за да им обясним точно какви са параметрите на нашето управление до приемането на България в ЕС. Това казва в интервю за "24 часа" депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Добромир Гущеров. Общество и медии трябва да дадат кредит на доверие на кабинета до 1 януари 2007 г., допълва още той.

"ДПС - истинската мафия в България", извежда на уводната си страница "Монитор". "Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил тайно се разпорежда с Разплащателната агенция", пише още изданието и посочва, че "Министерството на земеделието и горите е платило авансово наем за 7 години на депесар от Разград".

Арестът на директора на БЧК Христо Григоров всъщност бил част от сценарий ДПС да сложи ръка върху имотите и помощите, които минават през хуманитарната организация, пише ежедневникът.

Според общинския съветник Искрен Веселинов ДПС оказва натиск върху кмета на Русе Божидар Йотов, да си назначи пети заместник, посочва "Труд". "Ако кметът откаже, общината ще бъде орязана от средства от фондове към министерствата, контролирани от хората на Ахмед Доган", заявил Веселинов.

На първата си страница "Дума" цитира председателя на парламентарната комисия по земеделието и горите Васил Калинов, който подкрепя идеята за изграждането на самостоятелна структура за управление и стопанисване на горския сектор.

Ще има промени в управлението на горите, казва той и уверява, че след задълбочен анализ ще се вземе най-правилното решение.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В лекарския кабинет. - Докторе, притеснявам се за умствените си способности. - Какви са симптомите? - Много тревожни! Всичко, което каже жена ми, ми изглежда…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Любопитно Преди 1 час

Колоритната двойка е гост в новия епизод на подкаста “Един без друг”

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Свят Преди 1 час

Лавров: Те "играят" пародия на преговори

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

Свят Преди 8 часа

Телевизията е обект на критики от Нетаняху

Папата поздрави православните християни с Великден

Папата поздрави православните християни с Великден

Свят Преди 8 часа

Той призова също: Да продължим да се молим за измъчена Украйна

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

Чудо в църква в Странджа в навечерието на Великден

България Преди 8 часа

Днес отец Йордан обяви една от иконите на храма "Св. Пантелеймон" за миротечаща

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

Свят Преди 9 часа

Според Хания палестинската групировка желае да постигне цялостно прекратяване на огъня

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Свят Преди 10 часа

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, беше нападнат от четирима неизвестни

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

"Израел не може да приеме това": Нетаняху отхвърли предложението на "Хамас"

Свят Преди 10 часа

Отделно той обяви, че правителството му е решило да закрие базирания в Катар новинарски канал "Ал Джазира"

<p>Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов</p>

Митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение и отправи благослов пред храма "Св. Александър Невски"

България Преди 11 часа

Великден е най-големият празник за всички християни, който е наричан празник на празниците

Почина американски пилот рекордьор

Почина американски пилот рекордьор

Свят Преди 11 часа

Той е претърпял тежка белодробна инфекция

<p>Русия съобщи за напредък&nbsp;на фронта</p>

Русия твърди, че е превзела село в Донецка област

Свят Преди 11 часа

През последните месеци Москва редовно обявява, че е установила контрол над малки населени места в района

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 12 часа

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 12 часа

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Снимката е илюстративна

Яйца, агнешко, козунаци: Рисковете за здравето, които крият богатите трапези по Великден

Любопитно Преди 12 часа

Преяждането може да дове­де до неприятни последс­твия, казва токсикологът от ВМА доц. Людмила Нейкова

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 12 часа

Те били укрити в режещи машини в товарен автомобил

<p>Истинско чудо: Тази нощ водата там добива силата да лекува болести</p>

В очакване на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината

Любопитно Преди 13 часа

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност в нощта на 5 срещу 6 май