0

З алагайки на шокиращото и скандалното в своя имидж, артистът прави изключително успешна кариера.

Склонността му към причудливи костюми, грим и ексцентрично шоу силно впечатлява публиката. Макар и разтърсвана от критиката, музиката му прогресивно превзема младата аудитория и печели милиони фенове по цял свят.

Само месец преди концерта на Мерилин Менсън в София, рок звездата пуска съвсем нов студиен албум.

"EAT ME, DRINK ME" ще бъде издаден в България от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group на 4 юни 2007.

"Всички песни в новия албум са писани, за да съблазнят някого умишлено," признава певецът.

"Не искам хората да си мислят, че това е някаква експлоатация на личния ми живот, но от друга страна парчетата в новия албум ме показват такъв, какъвто съм в момента. Показват много точно мен и онова, което чувствам сега".

Новата продукция идва след една тежка и депресивна година за Менсън, в която той се разведе, а лекарите поставиха диагноза за умствена болест на майката на рок легендата.

"Влязох в едно типично рок'енд'рол клише ? мислех си, че всички, които работят за мен, ме крадат зад гърба ми," споделя Мерилин, както и това, че не е имал никакво, ама никакво желание да се занимава с музика.

В крайна сметка с помощта на супер близки приятели той се завръща към своята най-голяма любов. Текстовете за новите песни са написани веднага след Хелоуин миналата година.

"Изведнъж се почувствах освободен и пречистен. И започнах работа ? написвам песен, разхождам се, минавам през една-две врати и сядам да я запиша," описва вдъхновението си Менсън.

"Пишех за отчаянието и надеждата, албумът просто се появи на един дъх, изгори ме като пареща рана." Някои от заглавията на новите парчета на Мерилин Менсън казват повече от всички обяснения: Just A Car Crash Away, The Red Carpet Grave, Putting Holes In Happiness.

Всичко това феновете на уникалния Мерилин ще могат да чуят на живо в София плюс разбиващи класики от цялата му интригуваща кариера.

Ексцентричният артист е роден на 5 януари 1969 в Карлтън, Охайо с името Брайън Уорнър.

На 18 години заминава за Флорида, където работи като музикален журналист в местно списание.

През 1989 заедно с китариста Скот Мичъл създават група, в която решават да се представят с артистични имена. От този момент Скот се прекръства на Дейзи Берковиц, а Брайън вече е Мерилин Менсън.

Името е крещяща комбинация от имената на легендарната Мерилин Монро и един от най-издирваните серийни убийци в света Чарлз Менсън.

Няколко месеца по-късно към тях се присъединяват басистът Гиджет Гейн и кийбордистът Мадона Уейн ? Гейси.

В този състав групата избира името "Мерилин Менсън Енд Дъ Спуки Кидс". В продължение на година изнасят концерти в местния клуб "25-я Паралел" и продават демокасети с музиката си.

С подчертано шокираща визия, готически грим и впечатляващи светлинни ефекти, концертите им се превръщат в истинска атракция и това силно впечатлява публиката и критиката.

През 1992 групата е сред най-известните и най-продавани банди във Флорида.

През 1993 Мерилин Менсън е забелязан от краля на електронния индъстриъл саунд Трент Резнър (фронтменът на Найн Инч Найлс), който остава силно впечатлен от младия музикант.

Само месец по-късно ексцентричната група има подписан договор с лейбъла на Резнър "Nothing Records" (Вирджиния Рекърдс) и подгрява Найн Инч Нейлс по време на американското им турне.

Не след дълго към групата се присъединява небезизвестният басист Туиги Рамирес и в този състав бандата издава дебютния албум "Portrait Оf Аn American Family".

Част от критиката определя поведението на Мерилин Менсън като манипулация на публиката, а друга като гениално превъплъщение на истинския творец. Но независимо от крайностите, в които варира отношението към него, популярността на Мерилин Менсън стремително расте.

През 1995 групата прави кавър на хита на Юритмикс "Sweet Dreams", който разбива всички световни музикални класации. Не след дълго Берковиц напуска и на негово място зад китарата застава синът на поп иконата Шер - Зим Зум Зиг-А-Зиг Аш.

През следващата година излиза вторият албум "Antichrist Superstar", който директно дебютира на трето място в класацията за албуми на Билборд. Скоро след това Менсън издава автобиографията си "The Long Hard Road Out of Hell". Книгата и до днес държи рекорд за най-продавана автобиография в света.

През 1998г. е издаден "Mechanical Animals", последван от голямото световно турне "Last Tour o­n Earth" в подкрепа на албума. Концертите от турнето преминават при изключителен интерес от страна на медии и публика, при напълно разпродадени зали и стадиони.

Манията около името Мерилин Менсън се превръща в истинска истерия. Следва албумът "Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)" (2000), а през декември 2001 групата издава поредният хитов кавър на парчето "Tainted Love", което влиза в саундтрака къл филма "Not Another Teen Movie" и за пореден път разбива всички класации.

През май 2003 Мерилин Менсън издава най-успешния си албум на "The Golden Age of Grotesque". Още с излизането си, албумът цяла седмица е на първо място на всички световни класации за топ албуми и се задържа повече от година в Топ 10 на най-продаваните албуми на Билборд.

Следващата година излиза албума "Lunch Boxes and Choklit Cows", а няколко месеца по-късно е издадена и сборната компилация "Lest We Forget" с най-големите хитове на Мерилин Менсън през всички години на кариерата му. В компилацията е включена и кавър версия на знаменитото парче на Депеш Мод "Personal Jesus".

След 15 години на сцената, 10 супер успешни албума и безброй провокации по негов адрес в пресата, мегазвездата Мерилин Менсън не спира да изненадва феновете си. Със своята подчертано шокираща визия, скандални текстове и агресивен тежък саунд, Мерилин Менсън е институция в световната музика, превърнала се в истинска рок икона. Не случайно автобиографията му завършва с изказването: "Разбирам, че Америка, Nothing Records, приятелите ни и медиите са приели, че това е върхът на кариерата ни. А всъщност всичко тепърва започва..."

Нюйоркският готик метъл квартет Type O Negative става известен по цял свят с провокативната си визия и разтърсващи текстове.

Групата е основана през 1990г. от Питър Стийл - вокал, басист и текстописец - заедно с членове на Карнивор и барабанистът Сал Абрускато. Така е поставено началото на неподражаемите Type O Negative.

Останалите членове на групата са Кен Хикли (китара), Джош Силвър (кийборд) и Джони Кели (барабани).

Последният албум на Type O Negative - "Dead Again" - излиза на фаталния 13 март 2007г. и светкавично се изкачва на челни позиции в музикалните класации по цял свят.

Веднага след излизането на албума, групата тръгва на голямо европейско турне, което стартира на 1 юни и преминава през Швейцария, Германия, Дания, Чехия, Латвия, Англия, Белгия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Хърватия.

Type O Negative пристигат в София като специални гости на мегазвездата Мерилин Менсън, след участие в съседна Сърбия, за да подгреят публиката на стадион Академик на 4 юли, след което продължават турнето си на стария континент.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Любопитно Преди 8 минути

Каква е тайната за свежестта на лимоните четете в следващите редове

Lincoln Continental

Когато в емблематична американска лимузина са вграждат двигатели от BMW… дизелови

Технологии Преди 1 час

Коя ли умна синя якичка измисля този гениален ход?

35 невероятни факта за Древна Гърция

35 невероятни факта за Древна Гърция

Свят Преди 2 часа

Макар и недостатъчни, но много интересни

Джими Кимъл се подигра с пожеланието на Доналд Тръмп за рождения ден на Мелания

Джими Кимъл се подигра с пожеланието на Доналд Тръмп за рождения ден на Мелания

Свят Преди 2 часа

Комикът се подигра с нюйоркския съдебен процес срещу бившия президент за "мълчаливи пари"

Иракска екстремистка групировка твърди, че е извършила ракетна атака срещу цели в Тел Авив

Иракска екстремистка групировка твърди, че е извършила ракетна атака срещу цели в Тел Авив

Свят Преди 2 часа

Крилати ракети тип "Аркуб" за първи път са били насочени срещу израелския град

Nokia разработва 4G LTE мрежа за Луната

Nokia разработва 4G LTE мрежа за Луната

Технологии Преди 2 часа

Изграждането ѝ може да започне още тази година

Как ще получат Благодатния огън църквите у нас

Как ще получат Благодатния огън църквите у нас

България Преди 2 часа

Тази година българската делегация не пътува до Йерусалим заради напрежението в Израел

Трагедията в Бразилия: 13 жертви и 21 в неизвестност заради наводненията (ВИДЕО)

Трагедията в Бразилия: 13 жертви и 21 в неизвестност заради наводненията (ВИДЕО)

Свят Преди 11 часа

Регионалното правителство обяви бедствено положение, за да се справи със ситуацията

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 11 часа

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 11 часа

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

Пентагонът: САЩ са убили по погрешка цивилен в Сирия

Пентагонът: САЩ са убили по погрешка цивилен в Сирия

Свят Преди 12 часа

При въздушния удар е бил убит 56-годишен овчар, който е бил объркан с лидер на терористите

Седем деца са ранени при руски удар в Харков

Седем деца са ранени при руски удар в Харков

Свят Преди 12 часа

76-годишен мъж също е бил ранен

"Галъп": 49,7% от българите имат доверие в църквата

"Галъп": 49,7% от българите имат доверие в църквата

България Преди 13 часа

На фона на отношението към други институции, особено тези на държавната власт, това са впечатляващи стойности

Мерил Стрийп ще получи "Златна палма" в Кан

Мерил Стрийп ще получи "Златна палма" в Кан

Любопитно Преди 13 часа

Това ще се случи на 14 май

<p>&quot;Ние сме гражданско общество и редът трябва да надделее&quot;</p>

Байдън: Редът трябва да възтържествува

Свят Преди 13 часа

Това заяви президентът по отношение на общонационалните протести в университетите за Газа