0
Кт то „Капка по Капка „ живот в една добра друга кампания , кръвта дарява живот,” „Капка по Капка „ живот дарява и ВОДАТА-богатството на Земята, което много от хората забравят ,че не е просто даденост, а трябва и е необходимо да се пести и опазва чиста , защото водата е твърде ценна за да се пилее.

Чистата вода е жизнено важна за здравето и благополучието на обществото, необходима за целия този природен кръговрат наречен ЖИВОТ  от малките насекоми ,до птици ,бозайници ,многобройната пъстроцветна фауна и флора и се достигне до нас хората.

Когато хората отидат на среща  с природата дали било на  разходка , пикник , къмпинг  , плаж или една вълнуваща екскурзия  

Те  „хората” .....а не човека , защото ние се учим всеки ден да бъдем достойни човеци за нас самите  и  да бъдем   преди всичко човек , който го е грижа за водата , въздуха  и биоразнообразието   .   Отивайки сред природата човек се наслаждава на нейната красота и сила, вдъхновява се от нейните бистри поточета и огледално чисти езера ,от буйните водопади , от силата и красотата на  непристихваща река , която носи безброй тайни по своя път до моретата и океаните.

В радостта си в срещата с морето и реките и желанието да се освежим лицето или жаждата в студеното изворче хората забравят за града и целия този шум и напрежение и изживяват една незабравима ваканция-пълна с вълшебна тишина и  нестихващия шепот на морето и рунливото поточе.

Жалкото обаче е ,че връщайки се обратно в града и забързани от сутрин до вечер и след прашния ден ,влизайки в банята просто  ,”хората” забравят да си спрат душа  , като по този начин създават проблеми в области на загуба на вода  в разпределителните мрежи докато освежат своето тяло от несгодите през деня и забравят за онзи диалог и шепота на поточето  с което се радваха на величествения  слънчев връх на планината, или на нежния романтичен  момент на ярко розово- червения залез , който се оглеждаше в морските вълни .

Природата няма граници и тя може да се справи без нас ,справяла се е толкова милион години  преди нас  справя се и сега  трудно но , ние ще и помагаме като започнем да опазваме именно водата ,защото водата е живот и от нея започва  красивото начало за нашето съществуване .

Ние хората  не можем  без природата, някои от тях  забравят ,че планетата  е жива , и когато ни  даде сигнал  за съжаление с някакво бедствие тогава се сещаме за нея.

Замърсяването на водите , прекомерното черпене на вода за промишлени и земеделски цели , деградацията на хидроморфологията ,унищожаването на планктоните в реките,  моретата  и океаните  ,безразборното  съзнателно за жалост , но безотговорно изхвърляне на всякакви отпадъци  , разливането на тонове нефт ,   допринасят за  вредното въздействие върху водните екосистеми и биоразнообразието в тях.

Забравяме , че водата е част от  нашия дом –Планетата  Земя , а не нашия дом къща или блок.

Чрез замърсяването на водата ние вредим  на природата от екологична гледна точка ,  но икономически погледнато ние вредим върху икономическите дейности,  по-специално  на връзката между производството на вода , храна и енергия.  Промените в използването на водата и земята  и икономическото развитие , както и нарастващото демографско развитие в световен мащаб се очаква да доведат до увеличаване на замърсяването и недостига на вода . Това вече се усеща  в част от Европа,  Африка –   като проблема  с ползването на водните ресурси  там е открай време.    . Резките промени в климата  тук на континента Европа за момент  довеждат до 20 % от нейната територия  със засегнатост на недостиг на вода  което довежда до прекалено голяма цифра за разходи за справянето   с проблема.

В стремежа си човек да се развива , забравя необходимостта за баланса -- чиста вода ,чиста природа и приятен резултат .

Водата е незаменимо природно  богатство , което трябва задължително да се пести и пази. Пречистването на отпадните води е едно добро напреднало развитие за България.

Ние имаме щастието да растем и живеем в най-красивата и богата на природни богатства страна, на чистите и вечно  зелени планини , докоснати от четирите сезона –рисувайки ги в своя палитра, чистите и бистри изворни и минерални води, на буйните реки и езера  ,на синьото ни  море  и златисти пясъци , които са пълни за жалост с незнайни отпадъчни „съкровища”.

С общи усилия на всички „Човеци” по света , можем да опазим водата чиста, богата на много елементи , които носи от дълбините на земята  и   ни ги дарява  затова можем да  и  се отблагодарим с любов като я пестим и опазваме , пречистваме  не само чрез пречиствателните станции , ами  и  чрез пазенето чисто от безбройните  отпадъци , от многото свлечена кална маса ,обрасла тревна площ и срастнали дървета  в  нейния дом и път- речното  корито , за да може взаимно да си помагаме- за увеличаване на разнообразието от фауна и флора, на цялостната  водна екосистема .

Можем да спестим черпенето на нейните природни богатства , като в нашите домове присъстват и ползваме пречистена вода за пиене и готвене.

За моя радост вече повече от три години аз и моето семейство се наслаждаваме на вкуса на чистата пречистена вода от река Камчия, благодарение на една великолепна система за пречистване на вода разработка на НАСА от преди 25 години научна работа  , патентована в САЩ  с  многостепенен въгленов филтър и технология UV лампи с допълнение на усъръшенстватна електроника-електронен команден модул за сигнализиране.

Важно и необходимо е ние хората да се научим да опазваме водните ресурси ,чрез ежедневното ползване на екологично чисти продукти , които навлизат в домовете ни малко по-малко .

От съществено значение какви продукти ползваме и почистваме домовете си , себе си  , приборите си , аз обичам природата безрезервно и   в моя житейски път аз израствам ползвайки продукти които се грижат за чистотата  на   природата и нейните богатства, така възпитавам децата си , и приятелите си , вярвам , че   много от хората стават все повече човеци.

Вярвам , че можем да запазим и научим да пестим природните богатства ,като жизнено важното  е водата,  вярвам във   всяко намерение и действие  на нас хората които са загрижени и обичат природата, защото всеки от нас я обича и  и  се наслаждава , просто трябва да бъде по отговорен и смел пред самия себе си , защото всеки човек знае малко или много кое е правилно , и  умее да се радва на красивото просто трябва да го прилага всеки ден” капка по капка”,  ,,ден след ден” ,защото децата ще са ни благодарни цял живот ,а и ние самите можем да бъдем по-щастливи с хармонията и радостта на природата   ,  като направим обикновенни неща  можем да постигнем необикновенни резултати.

Радостта да бъдеш гражданин на света и приятел на приодата и нейните богатства-Вода ,Въздух, Земя , Фауна и Флора всичко това означава Мотивация  за един утрешен усмихнат слънчев ден!

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Любопитно Преди 1 минута

Открехваме и малко за основните кризи в семейния живот в следващите редове

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Вдъхновени истории Преди 54 минути

Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България

<p>На фона на обвинения в корупция: Зеленски с нови рокади в Украйна&nbsp;</p>

На фона на обвинения в корупция: Зеленски уволни високопоставен служител на СБУ

Свят Преди 1 час

Зеленски обеща да продължи стриктната борба с корупцията и присвояването на държавни средства

<p>След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия (ВИДЕО)</p>

След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия

Свят Преди 1 час

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне демонстрантите

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

България Преди 1 час

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 2 часа

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 2 часа

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>&quot;Съобщават на околния свят за своето страдание&quot;: Растенията също крещят&nbsp;</p>

Проучване доказа, че растенията също крещят

Любопитно Преди 3 часа

Интересни факти за растенията може да прочетете в следващите редове

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Любопитно Преди 3 часа

Цюрих често се пренебрегва като междинна спирка между летището и зимните курорти

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 3 часа

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 3 часа

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

България Преди 3 часа

Той призовава хората да не купуват стикери с изображения на свещени символи за украса на яйца

На каква възраст считаме някого за "стар"

На каква възраст считаме някого за "стар"

Любопитно Преди 3 часа

Според изследване в днешно време мислим, че старостта започва по-късно, отколкото преди

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 8° и 13°

Снимката е илюстративна

Слънчево изригване спря радиокомуникациите

Технологии Преди 3 часа

Райони в тихия океан останаха за кратко без покритие