0

"Царят подкрепя днес президента", обявява "Труд". НДСВ ще застане официално зад Георги Първанов за балотажа срещу Сидеров в неделя.

"За НДСВ Първанов е полезният избор", казва в интервю за "24 часа" депутатът Милен Велчев. Със Сидеров като президент ще сме в международна изолация, твърди той.

Руската информационна агенция "Русская линия" приветства Волен Сидеров за резултата, постигнат на първия тур на изборите, отбелязва "Стандарт".

Сидеров е политик от нова формация, която си пробива път както в Русия, така и в останалите славянски страни, пише агенцията.

"Първанов да се обади на Костов и да му благодари за убедителната си победа", каза в понеделник вечерта столичният кмет Бойко Борисов пред гражданите на Силистра, цитиран от "Труд".

Той заявил, че не е гласувал на първия тур, защото нямало смисъл.

"Монитор" извежда от думите на Борисов, който е и неформален лидер на гражданското обединение ГЕРБ, че няма да кани лидерите на десните партии при учредяването на политическата си формация на 3 декември.

"Сините разделени преди балотажа", коментира "Труд". Истинска паника цари в синята централа за това, как да се гласува на втория тур на президентските избори, пише изданието.

Националният изпълнителен съвет (НИС) на СДС се събира два пъти на заседания вчера, но не успя да вземе решение кого да подкрепи. Било решено само на 31 октомври да се свика пленум, който да направи анализ на изборите.

Сините заседавали сутринта два часа и обсъждали как да се противопоставят на "Атака" и Волен Сидеров, без да обявят подкрепа за Георги Първанов.

На второто си събрание десните обсъждали писмото на Пьотеринг с призива да се подкрепи настоящия президент.

"Ще гласувам на втория тур", заявява в интервю за "Труд" зам.- председателят на СДС Елеонора Николова.

"Направила съм своя избор. Първанов е президентът на БСП. Това е президентът на България, защото са го избрали гражданите", казва тя.

Според Николова левият Първанов продължи европейската политика на десния Стоянов.

"Не може да се каже, че тези избори не са важни, а нашият хоризонт са парламентарните избори. Това означава да се абдикира от най-важната политическа битка, и то в навечерието на ЕС", каза бившата председателка на СДС Надежда Михайлова, цитирана от "Труд".

Лидерът на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски и заместниците му Милан Миланов и Иван Антикаджиев обявиха вчера, че подават оставки, съобщава още изданието.

"Отговорността за катастрофалните резултати на изборите е на партиите, издигнали Неделчо Беронов. Нашата е, че при преговорите не успяхме да постигнем единодушна дясна кандидатура, която да се бори да спечели", казва Миланов.

Оставките ще се разглеждат на Националното събрание на съюза в началото на 2007 г.

"Стандарт" публикува интервю със Софиянски, озаглавено "Провалихме се като лидери". По думите му демократите няма да се вливат в друга партия. СДС и ДСБ се карат кой е по-лош, казва Софиянски.

Изданието прави интервю и със зам.-кмета на София по екология Милор Михайлов. Вчера от ССД поискаха оставката му.

Няма да работя като безполезен тъпанар, казва Михайлов, според когото е цинизъм ССД да настоява за смяната му.

"Виновните за боклука искат оставки", коментира "Новинар" и допълва, че хората на Софиянски търсят отговорност от други за кризата.

Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева ще бъде българският еврокомисар, информира "Труд", позовавайки се на източници от управляващото мнозинство.

В понеделник лидерите на трите управляващи партии Сергей Станишев (БСП), Симеон Сакскобургготски (НДСВ) и Ахмед Доган (ДПС) са си "стиснали ръцете" за нейната номинация.

Разговорът бил ожесточен, пише "Труд" и допълва, че премиерът Станишев предложил конкурентното име за поста - на външния министър Ивайло Калфин. След продължилата над два часа дискусия Сакскобургготски успял да убеди партньорите, че Кунева е точният човек за мястото.

"Кунева би Калфин за еврокомисар", коментира и "Монитор".

"Сега" допълва, че депутатът от БСП и евронаблюдател Александър Арабаджиев ще е българската кандидатура за съдия в ЕС.

Според "24 часа" на срещата е било договорено още четири важни поста да бъдат заети от НДСВ. Има вероятност Георги Петканов да получи мандат в Конституционния съд и така да се освободи мястото на правосъден министър.

За поста се спрягат имената на Пламен Панайотов и Огнян Герджиков. Камелия Касабова също се появила като неочаквана кандидатура.

Според "Стандарт" обаче БСП готви Красен Стойчев за конституционен съдия, а Георги Петканов най-вероятно ще отиде в Европейския съд.

"Депутатите се отрекоха от поправката "Ванко 1", коментира на първа страница "Сега".

Не знам, не помня, не разбрах, техническа грешка - така депутатите вносители на скандалната промяна в Наказателния кодекс, която позволява сводници да се разминат с минимални наказания, се опитаха да се разграничат от стореното, пише изданието.

Пръв от това се възползва рапърът Ванко 1. Вносители са Мая Манолова и Надка Балева от БСП, Яни Янев от НДСВ и Христо Бисеров от ДПС.

"Тревожно е, че намаляват наказанията на бандитите", казва в интервю за "Труд" апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов.

Окръжният прокурор на София Иво Игнатов е подал оставка, информира "Труд". Това е вторият обвинител на отговорна длъжност, който доброволно напуска поста в рамките на един месец, анализира всекидневникът.

Прецених, че трябва да се дава път на по-младите колеги, е казал за вестника Игнатов.

През последните месеци главният прокурор Борис Велчев е забелязал опити на отделни бизнес-структури да разрешават спорове с конкурентите си чрез прокуратурата, отбелязва "Стандарт".

Няма да допусна неоснователно използване на правомощията на обвинението, притискайки бизнеса, заяви той.

Великобритания ще ограничи правото на българи и румънци да работят свободно в страната след приема им в Евросъюза догодина, съобщават всекидневниците.

"Труд" посочва, че у нас и в Европейската комисия са разочаровани от ограничителните мерки на Великобритания. Изданията допълват, че Англия ще пусне 20 хиляди българи в земеделието и в хранително-преработвателната промишленост.

Квалифицираните работници обаче вече няма да имат същия достъп до пазара на труда.

"Баварска атака срещу членството ни в ЕС", обявява "Монитор". Министър-председателят на германската провинция Бавария Едмунд Щойбер, който е и председател на германския Християнсоциален съюз, е призовал канцлерката Ангела Меркел да поиска от ЕК задействането на предпазната клауза в областта "правосъдие и вътрешен ред".

"Труд" разказва в рубриката си "Темата", че синът на зам.- шефката на митница "Аерогара" Мария Кирилова е бил пребит с бухалки. Двама непознати нападнали 28-годишния Румен Кирилов в гръб към 14.30 ч. на ул. "Клокотница", в района на столичната митница.

"Минимален ръст на заплати и пенсии след влизането в ЕС", обявява "Сега". Минимална заплата от 170 лв., еднократно увеличение на пенсиите от 1 юли с 8,5%, замразяване на детските и обезщетенията за безработицата, предвижда проектът за държавен бюджет за 2007 г., който днес ще бъде обсъден на заседание на националния съвет за тристранно сътрудничество.

Според него бюджетните заплати ще нараснат с 10% от 1 юли, а средните надници - с 8,4%.

Първия ден от отпуска по болест да получаваме 100% от брутното си възнаграждение, все едно работим, предвижда проект за поправка в Кодекса за социално осигуряване, пише "24 часа".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 3 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 4 часа

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 7 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 7 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 8 часа

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

България Преди 8 часа

Мартин Димитров от ПП-ДБ посочи, че Денков не е подписвал договора, нито неговият енергиен министър

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 9 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 9 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 9 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 9 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 9 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 10 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 10 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 10 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 11 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 11 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen