0

П ървите данъчни ревизии на висши държавни служители ще завършат чак в края на мандата на правителството през 2009 г., пише "Монитор".

Заради тромави процедури и проблеми между ведомства, обществото щяло да разбере кои от управляващите крият доходите и имотите си, когато станат бивши, се изтъква в материала.

"Стандарт" съобщава, че ДСБ и СДС изненадващо поискали от Бойко Борисов финансова подкрепа за кампанията на кандидата си Неделчо Беронов.

Не съм в управлението, нямам зестра, отговорил на искането им генералът.

Интервю със столичния кмет помества и "Монитор". Градоначалникът коментира, че след изборите ще уедри десницата чрез ГЕРБ. ДСБ и СДС могат да станат колективни членове на движението без Костов и Стоянов, казва Борисов.

Аз ще отида на балотаж, заявява в интервю за "Труд" Георги Марков.

Много хора ми вярват, защото съм бил и съм не само десен по риторика, но и по дела. Трябва да въведем в България законност и справедливост, а аз имам политическия и правен опит да го направя, коментира лидерът на партия "Ред, законност, справедливост".

"Кампания от грешки" е озаглавен анализът в "Сега".

В него се посочва, че Георги Първанов, Неделчо Беронов и Волен Сидеров никога нямаше да бъдат фаворити, ако основни политически фигури и партии бяха изиграли правилно картите си.

По лавината от грешки, с които самите претенденти излязоха в кампанията, личи, че президент отново ще стане този, който бърка най-малко, смята авторът.

"Извинете се публично!" - този призив на председателя на Европейския парламент Жозеп Борел към българския евронаблюдател Димитър Стоянов е изведен в заглавие в "24 часа".

Борел призовава депутата от "Атака" публично да оттегли "крайно обидните си и провокационни забележки", отправени по адрес на унгарката Ливия Ярока, която е първата жена в ЕП от ромски произход.

Според председателя на Европарламента обидите са "ксенофобски и шокиращи", посочва "24 часа".

"Труд" се позовава на говорителя на ЕП по правните въпроси Федерико де Джироламо и посочва, че на 19 октомври председателският съвет ще решава как да реагира по случая с депутата от "Атака".

"Страсбург: Като влизате в ЕС, излизате ли от СЕ?" е заглавието на статия в "Сега", в която пише, че Комисията по наблюдението към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е отправила укор на закрито заседание в Страсбург, че България се отнася небрежно към процедурата на постмониторинг.

Според изданието българското правителство щяло да получи доклад от 22 страници, в който се посочвало, че държавата не изпълнява задълженията си, поети преди повече от шест години като условие за прекратяване на наблюдението.

"ЕС не е клуб, който изпълнява всички желания" - това са думите на Михаел Щюбген, депутат от ХДС в Бундестага, изведени в заглавие в "Дневник".

В интервю за изданието той уверява, че на 27 октомври Бундестагът ще ратифицира договора за присъединяване на България към ЕС.

"Вкарват 900 млн. евро в защитени територии" - под това заглавие "24 часа" информира, че Европейската природозащитна мрежа "Натура 2000" ще обхване 37% от територията на България.

Толкова земи в страната стават защитени територии по искане на ЕС, са пресметнали от неправителствените екологични организации, които са били натоварени от държавата да очертаят подходящите местности.

"Печалбари сънуват еврошок" е коментарът в "24 часа", чийто автор е финансистът Емил Хърсев.

Като анализира ценовите процеси в страни от ЕС в момента на тяхното присъединяване към съюза, той коментира, че България няма да се промени след членството.

Ние ще сме със същите доходи и възможности, следователно няма причина да скачат цените, смята той. Според автора включването на България в общия пазар няма да предизвика чудеса, но пък силно ще свие маржа на възможните спекулации.

"Ирландия се отмята от отварянето за българи" - с това заглавие излиза "Дневник". От вчера идват все по-ясни сигнали, че Ирландия ще се присъедини към членките на ЕС, които затварят трудовия си пазар за граждани на България и Румъния, пише вестникът.

Ейре беше една от трите държави, заедно с Дания и Финландия, обявили, че няма да спускат бариери, допълва всекидневникът.

"Труд" помества интервю с Джанкарло Лаурини, председател на Международния съюз на нотариата.

Той коментира, че в отделните страни от ЕС признаването на сключени в чужбина актове е уредено по различен начин - всяка държава си има процедура, независимо дали става дума за държава от ЕС или извън общността.

В този контекст актовете на българските нотариуси ще бъдат третирани така, както се приемат актовете на другите европейски страни. Те ще имат силата на всеки друг акт, сключен в чужбина, казва Лаурини.

Сред акцентите в "Пари" са и промените в данъка добавена стойност, които се очаква да настъпят след 2007 г.

Отпада налогът за стари сгради и употребявани коли, извежда изданието, като се спира по-подробно на цените на автомобилите, които се очакват след първи януари.

"Стандарт" пише, че старите коли ще станат по-евтини, а новите нямало да поскъпват.

"Сега" цитира началника на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, че средно с 10% ще поскъпнат годишните винетки за леките автомобили през следващата година. В момента новите тарифи се съгласували с Брюксел.

"Сърбия мълчи за нафтата по Дунав", пише още "Сега".

Макар че запитването до Белград за източника на нефтения разлив по Дунав беше пратено още в понеделник следобед, от там запазиха мълчание и вчера, отбелязва всекидневникът.

Посочва се, че в българския участък на реката са продължили да навлизат мазни петна. По неофициална информация източникът на замърсяването се намира в района на сръбското пристанище Прахово. Става дума за авария на петролен танкер, пише "Сега".

"Стандарт" информира, че три бариери пазят АЕЦ "Козлодуй" от нефтеното петно, което пълзи по Дунав.

Изданието съобщава още, че главният прокурор Борис Велчев е получил от ръководителя на италианската прокуратура "Антимафия" Пиетро Грасо папка с имената на наши бандити, срещу които има улики за престъпления.

Това е втора папка, която получаваме от Рим, припомня вестникът и уточнява, че преди време от България в Италия са били екстрадирани лица, осъдени там за трафик на хора.

"Центърът на София платен за автомобили" е акцентът в "Труд". В интервю за ежедневника заместник-кметът на столицата Велизар Стоилов съобщава, че в центъра на София автомобилите ще влизат срещу заплащане.

Ще бъде оформен пръстен, в който движението ще става срещу определена такса. Шофьорите ще си купуват електронни чипове, които ще монтират на предното стъкло на колата си и при влизането в пръстена датчици ще отнемат съответната такса за преминаване.

Целта на общината била да се ограничи влизането на автомобилите в центъра.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

В Русия разстреляха руснак, заподозрян, че работи за Украйна

В Русия разстреляха руснак, заподозрян, че работи за Украйна

Свят Преди 56 минути

Става дума за руски гражданин, вербуван от руското военно разузнаване

Германия и Чехия обвиниха Русия за кибератаки

Германия и Чехия обвиниха Русия за кибератаки

Свят Преди 2 часа

Разкриването на хакерите е станало след общо разследване с чешките власти

Южна Корея вдигна степента на тревога, обвини КНДР в подготовка на атаки

Южна Корея вдигна степента на тревога, обвини КНДР в подготовка на атаки

Свят Преди 6 часа

Сеул: КНДР е в процес на подготовка на терористични нападения

"Беше страхотен ден": Мъж изпи 25 чаши вино, докато тича в маратон

"Беше страхотен ден": Мъж изпи 25 чаши вино, докато тича в маратон

Любопитно Преди 6 часа

Том Гилби дегустира на сляпо различни чаши вино по време на всяка миля от Лондонския маратон

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Свят Преди 7 часа

Франция продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане, на терен, в конфликта около Украйна, заяви Дмитрий Песков

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

България Преди 7 часа

Бойко Борисов ще е водач в 25-и МИР-София и в 16-и МИР в Пловдив

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

България Преди 7 часа

Необходимото за първото презареждане количество от новите касети беше доставено на 20 април

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Свят Преди 8 часа

Съпругата му Йонат е убита при първоначалното нападение

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Любопитно Преди 8 часа

Нейната мисия включва събиране на проби от далечната страна на Луната

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

България Преди 9 часа

Компанията беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Свят Преди 9 часа

Израелските сили обявиха и промени в генералния щаб

Яхия Синуар, лидер на "Хамас" в ивицата Газа

Лидерът на "Хамас" в Газа иска промени по предложението за прекратяване на огъня

Свят Преди 10 часа

Синуар продължава да настоява за гарантиран край на войната и иска дори писмен ангажимент за "безусловно прекратяване на боевете"

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

България Преди 10 часа

Едното е подписано през февруари 2023 г., а другото през ноември

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

България Преди 11 часа

Облачно и мъгливо е и има условия за валежи от дъжд през целия ден

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

България Преди 11 часа

Не пропускайте на Великден след централната емисия новини

<p>Засилени мерки за сигурност&nbsp;в София на Велика събота и 6 май</p>

НСО въвежда мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

България Преди 11 часа

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус хиляда метра и с център пл. „Свети Александър Невски“