1

Трансгранична организирана престъпна група, занимавала се с трафика на хора, е разкрита при операция на служители на МВР Разследването е проведено паралелно с оперативния отдел на карабинерите в гр. Удине, Италия, и специализираната прокуратура "Антимафия" в Триест.

Разкрита е престъпната група, извършвала трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Задържани са двама мъже с инициали М.П. на 46 г. и П.А. - на 40 г., на които са повдигнати обвинения.

По време на акцията е намерена 46-годишна жена, обявена за национално издирване с цел екстрадиране в Италия. По информация на италианските власти Р.И. е издирвана за нарушаване на закона за чужденците и трафик на хора.

Извършени са претърсвания в домове в Костинброд, гр. Божурище и с. Петърч и оттам са иззети документи и вещи, свързана с престъпната дейност на заловените.

По данни, събрани до този момент, участниците в престъпната група набирали жертвите си от различни региони в България. Обещавали на момичетата - някои от тях непълнолетни, и на техните родители уреждане на брак с богати италианци и по-хубав живот.

При пристигането в Италия ги предавали на членове на криминалната структура, които постоянно пребивават там или на територията на други страни от ЕС. След това жертвите били принуждавани да проституират, да извършват джебчийски кражби и кражби по домовете.

Във връзка с разследването в Италия са издадени европейски заповеди за арест на 11 български граждани.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@