0

Б ърза помощ с мотоциклети пуска Военномедицинската академия до 2 месеца, съобщава от първа страница "24 часа", като цитира шефа на болницата ген. Стоян Тонев. При инфаркт докторът с мотор ще пристига за 3 минути, ще оказва първа помощ и ще чака реанимобил.

Лекарите ще трябва да плащат наем по 10 лв. на кв.м. след ликвидацията на Столичния медицински холдинг, казва пред "Новинар" директорът на холдинга д-р Методи Янков. За първи път се случва в страната ликвидационен процес на лечебно заведение и на холдинг, коментира той.

Държавата ще дава стипендия на деца гении, пише "Стандарт". Над 1 млн. лв. ще отпусне тази година кабинетът за близо 2000 най-талантливи малчугани у нас, допълва зиданието. Идеята ще бъде обсъдена на днешното заседание на кабинета.

"БСП обмисля кредити за даровити студенти в чужбина", е челното заглавие на "Сега". Няма да се поставя условие завършилите да се върнат да работят у нас. От НДСВ окачествили идеята като "леко популистка".

Основната тема за "Труд" е фалшив кандидатстудентски справочник за учебната 2007-2008 г.

Как е възможно той да съдържа графици за изпитите, които университетите още не са обявили, възмущава се шефът на учебния отдел на СУ "Св. Климент Охридски" Георги Гешев.

Хотели в родните курорти ще бъдат конфискувани, ако се установи, че са купувани с пари от контрабанда, цитира "Стандарт" директора на Агенцията за финансово разузнаване Васил Киров.

"Сега" продължава темата с материал "Голямото пране" в приложението "Наблюдател".

Не може при купищата грандомански хотели, очевидно строени с много пари, да няма нито една присъда срещу контрабандисти и нито един имот, отнет в полза на държавата, пише вестникът.

"Сега" публикува материал в приложението "Законът" за проекта "Електронно правосъдие". Скоро ще вадим сами свидетелства за съдимост, ще можем за минути да правим справки за имот и тежести върху него, пише авторът.

"Индиго - виновни няма, чака се амнистия", коментира "Сега". Вече четвърти месец съдия Антон Станков не предава мотивите за меката присъда, която постанови на 17 ноември, делото не може да мине на горна инстанция, коментира вестникът.

БСП номинира съдията от Върховния касационен съд Светла Димитрова за председател на ЦИК за евровота, съобщава още изданието. Според вестника избираемите 6-7 места в евролистата на БСП ще бъдат заети от сегашните евродепутати и 2-ма парламентаристи - Илияна Йотова и Иво Атанасов. За водачи се спрягали Евгени Кирилов или Илияна Йотова.

От БСП засега официално отричат да са обсъждали кой ще води листата. "Труд" допълва, че на избираеми места в евролистата на БСП ще има роми. Най-вероятно водач на листата на ДПС щяла пък да бъде Филиз Хюсменова.

Депутати от СДС внесоха законопроект, който ограничава участието в местния вот на граждани, които не са живели в страната в последните 6 месеца, пише "Дневник".

Върху подобни идеи работели в ГЕРБ и "Европейски демократичен път" и до края на месеца щели да внесат проекта си чрез независимите Димитър Абаджиев и Мария Капон.

"Изборни туристи? Забравете за тях", казва пред "Труд" проф. Михаил Константинов. Забравете, че на местните избори ще се гласува с автобуси, това е абсолютно недопустимо, заявява той.

Константинов коментира още, че трябва да се промени законът за отваряне на досиетата.

Шефът на НСС да обяви защо се отказва достъп до архивите на ДС на Георги Константинов, апелира той.

"Сега" продължава темата и информира, че кандидатът на ОДС за комисията по досиетата Георги Константинов е отрязан от НСС заради тероризъм или шпионаж.

Това станало ясно от отказа, който службата е изпратила до Народното събрание.

"Черен Петър" в играта с досиетата", е заглавието на анализ в "Монитор". Според него лидерът на СДС Петър Стоянов се кани да извлече политически дивиденти от скандала с отказа на НСС за допусне до класифицирана информация Константинов.

"С ГЕРБ сме възможни партньори", казва пред "24 часа" лидерът на ПД "Социалдемократи" Николай Камов. Няма обаче договорки между нас, не виждам защо да напускам лявата група, коментира той.

Бивш прокурор от Софийската районна прокуратура, петима митничари и трима шофьори са дадени на съд по две различни дела, разследвани от спецзвеното за борба с корупцията към градската прокуратура, съобщава "Труд".

"Няма да рискувам стабилността на страната заради популистки решения", заявява в голямо интервю за "Сега" премиерът Сергей Станишев.

Анти-ДПС настроенията се дължат на липсата на политически такт на някои представители на движението в местната власт, но винаги когато има напрежение, е добре да се съпоставят неговите мащаби с отсрещните заплахи, казва той.

Тези, които не харесват това, че ДПС е толкова силно представена във властта, би трябвало да потърсят отговора и в себе си - защо не са мотивирали своите избиратели да излязат и да гласуват, отбелязва Станишев.

Той не споделя тезата, че европейските избори ще са тест за това да има ли предсрочни избори и дали коалицията е стабилна.

Първо, партиите от коалицията имат възможността да покажат, че мнозинството в парламента е достатъчно представително, второ, в нито една европейска страна, където е имало избори за Европейски парламент, това не е служило за повод за предсрочни избори, посочва премиерът.

Станишев коментира, че не се чувства заложник на ничии интереси.

Заложник съм на отговорността да има стабилност в държавата, развитие на всички сектори и страната да бъде модернизирана, допълва той.

Не съм готов като премиер и лидер на БСП да реализираме нещо, което ще е много популярно, но краткосрочно по отношение на политиката на доходите, заявява Станишев.

Нужни са нови приоритети и сериозно анализиране на свършеното от управляващата коалиция, смята той и подчертава, че от 1982 г. не е имало такъв икономически растеж и обем на преки чуждестранни инвестиции.

Едно от нещата, които правителството трябва да направи, е да има по-цялостно и дългосрочно виждане за модернизацията на публичния сектор, казва той.

Изпращането на още български военнослужещи в Афганистан за участие в мисията на НАТО скара управляващата коалиция, пише в челния си материал "Новинар".

Според него външният министър Ивайло Калфин се възпротивил остро вчера на намерението на военния министър Веселин Близнаков български части да бъдат изпратени, за да охраняват вътрешната част на летището в Кандахар.

През 2007 г. участваме в 7 международни учения, пише от първа страница "Българска армия".

Българското правителство трябва значително да ограничи разходите, това се отнася най-вече за здравеопазването, което има нужда от реформи, цитира "Дневник" еврокомисаря по данъчните въпроси Хоакин Алмуниа по повод изпратения от София в Брюксел "План за реформи за 2007-2009 г."

Алмуниа препоръчва страната да постигне по-висок бюджетен излишък за 2007 г., за да подобри макроикономическата стабилност и да компенсира големия дефицит по текущата сметка.

"Общините ще получат 1,6 млрд. евро до 2013 г.", казва пред "Пари" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев.

Разнообразието от инфраструктурни проекти е голямо - обновяване на общински пътища, ВиК мрежа, газификация, транспорт и др., допълва той.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Засилени мерки за сигурност&nbsp;в София на Велика събота и 6 май</p>

НСО въвежда мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

България Преди 28 минути

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус хиляда метра и с център пл. „Свети Александър Невски“

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Любопитно Преди 44 минути

Каква е тайната за свежестта на лимоните четете в следващите редове

Lincoln Continental

Когато в емблематична американска лимузина са вграждат двигатели от BMW… дизелови

Технологии Преди 2 часа

Коя ли умна синя якичка измисля този гениален ход?

Осъдиха болницата, използвала генетичен материал без разрешение на собственика му

Осъдиха болницата, използвала генетичен материал без разрешение на собственика му

България Преди 2 часа

За скандалния случай разказа журналистът на NOVA Мариета Николаева в „(Не)Порочно зачатие”

35 невероятни факта за Древна Гърция

35 невероятни факта за Древна Гърция

Свят Преди 3 часа

Макар и недостатъчни, но много интересни

Джими Кимъл се подигра с пожеланието на Доналд Тръмп за рождения ден на Мелания

Джими Кимъл се подигра с пожеланието на Доналд Тръмп за рождения ден на Мелания

Свят Преди 3 часа

Комикът се подигра с нюйоркския съдебен процес срещу бившия президент за "мълчаливи пари"

Иракска екстремистка групировка твърди, че е извършила ракетна атака срещу цели в Тел Авив

Иракска екстремистка групировка твърди, че е извършила ракетна атака срещу цели в Тел Авив

Свят Преди 3 часа

Крилати ракети тип "Аркуб" за първи път са били насочени срещу израелския град

Nokia разработва 4G LTE мрежа за Луната

Nokia разработва 4G LTE мрежа за Луната

Технологии Преди 3 часа

Изграждането ѝ може да започне още тази година

Как ще получат Благодатния огън църквите у нас

Как ще получат Благодатния огън църквите у нас

България Преди 3 часа

Тази година българската делегация не пътува до Йерусалим заради напрежението в Израел

Трагедията в Бразилия: 13 жертви и 21 в неизвестност заради наводненията (ВИДЕО)

Трагедията в Бразилия: 13 жертви и 21 в неизвестност заради наводненията (ВИДЕО)

Свят Преди 11 часа

Регионалното правителство обяви бедствено положение, за да се справи със ситуацията

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 12 часа

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 12 часа

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

Пентагонът: САЩ са убили по погрешка цивилен в Сирия

Пентагонът: САЩ са убили по погрешка цивилен в Сирия

Свят Преди 13 часа

При въздушния удар е бил убит 56-годишен овчар, който е бил объркан с лидер на терористите

Седем деца са ранени при руски удар в Харков

Седем деца са ранени при руски удар в Харков

Свят Преди 13 часа

76-годишен мъж също е бил ранен