0

"Избори за лична употреба" е озаглавен коментарът в днешния "Стандарт".

"Иван Костов - за да натрие носа на Петър Стоянов, да сложи вилица на врата на Бойко Борисов и да отстрани от пътя си Георги Марков.

Петър Стоянов - за да опази себе си и каквото е останало от СДС. Бойко Борисов - за да пребори Гаргамел и да стане новият титан вдясно.

Неделчо Беронов - за да защити името си. Георги Марков - за да се утвърди като автентичния седесар. Петър Берон - за да си отмъсти на Волен Сидеров."

Берон напусна "Атака", отбелязва "Труд". Народният представител и кандидат за президент Петър Берон депозира вчера сутринта заявление за напускане на парламентарната група на "Атака".

Зам.-председателят на Съюза на патриотичните сили "Защита" поясни, че отдавна не се чувства част от коалицията, защото останалите политически формации в групата са изолирани при вземането на решения.

"Капка преля чашата" е озаглавено интервюто във вестника, в което Берон обяснява своя избор:

"Аз съм бил лоялен член на групата, гласувал съм с нея, не съм се отклонявал от платформата, с която влязохме, обаче взаимоотношенията с г-н Сидеров и с партия "Атака" не са нормални партийни взаимоотношения.

"Атака" е еднолична фирма, която се състои от един водач и безусловни изпълнители. Там няма изборност, нито нормален живот. Пълно пренебрежение и пълно незачитане на коалиционните партньори,
което не може да се търпи повече."

"Ще бъда президент поне на столицата" - под това заглавие "Стандарт" помества интервю с кандидат-президента Георги Марков.

"Искам хората да разберат, че трябва да сложим ред, законност и справедливост в собствената си държава. Не обещавам разкош, благоденствие и рози.

Това не може да се случи, но институциите трябва да си вършат работата. По силите им е да създадат сигурност на гражданите. Сега те не осигуряват най-важното - спокойствието, здравето и живота на хората.

Убеден съм, че не мога да се харесам на всички българи. Но искам да се харесам на честните, защото не крадох", е посланието на кандидат-президента.

"Борисов и Костов - танц със саби на ръба на десния бръснач" е озаглавен коментарът в "Новинар".

"Костов направи донякъде мъдър ход и вдигна шум около замрялата кампания на Беронов, като показа диалогичност и отиде на крака при Борисов, за да му обещае, че ще гласува за десния кандидат.

Преди това лидерът на ГЕРБ постави ултиматум на Костов да му даде гласовете си в следващия парламент или отива в коалиция с БСП. Костов контрира, че не разбира подобни ултиматуми, защото от ДСБ като автентични десни политици никога не биха се коалирали с БСП.

Танцът със саби на Борисов и Костов на ръба на десния бръснач ще продължи и ще бъде основната сюжетна интрига в камапанията на Неделчо Беронов. И двамата искат да са най-големият враг на Първанов, БСП и ДПС едновременно. И двамата са безспорно най-силовите десни политици", е преценката на автора.

Цунами може да залее партиите след изборите, предрича политологът Антони Тодоров в интервю за "Сега". Според него ако Георги Първанов спечели, несъмнено заслугите ще си припише БСП.

"Но в БСП има хора, които не подкрепят нито политиката на Първанов, нито политиката на правителството. И каквото и да направят тези хора след изборите, това ще създаде напрежение.

За ДПС е ясно - те подкрепят Първанов и там криза няма да има. В НДСВ тези, които са пледирали за собствен кандидат, ще бъдат крайно неудовлетворени.

Другите, които са смятали, че е по-добре честно да подкрепят Първанов, също ще са недоволни. И това ще усили конфликта в партията."

"Най-големи поражения ще има в десницата - прогнозира още политологът. - Ако Беронов загуби изборите, критиките срещу лидера на СДС ще са огромни за това, че не се е кандидатирал. Сътресения ще има във всички десни партии, а някои от тях може и да изчезнат."

За Първанов сме - доказа, че няма да се забрави, категоричен е Касим Дал, зам.-председател на ДПС, който бе излъчен за координатор с щаба на Георги Първанов. Пред "24 часа" той разяснява стратегията.

"Съвсем резонно беше аз да бъда излъчен за координатор, защото отговарям за структурите на ДПС, а на избори най-отговорната работа се пада върху организационния отдел. Идеите си сме споделили с предизборния щаб на г-н
Първанов и те се приеха много добре.

От друга страна, за разлика от другите партии ние сме много добре организационно и няма да има никакви проблеми при мобилизацията на нашите избиратели. Но е по-важно да се каже, че на тези избори всички български граждани трябва да излязат и да гласуват."

Повече пари за наука иска Първанов, пише още "24 часа". Пред хилядите, изпълнили площада пред Драматичния театър в Плевен за предизборния митинг, той заяви, че българската държава трябва да направи всичко, за да превърне образованието и науката в свой естествен приоритет, защото те могат да ни направят равни с другите европейски нации.

Това според него означава по-ясни ангажименти за повишено бюджетно финансиране и поощряване на бизнеса, който е готов да инвестира в тези важни отрасли.

"Политическият инфантилизъм на правителството" е озаглавен анализът в
"Монитор". Подчертава се, че политическият инфантилизъм, с който правителството реагира на доклада на Европейската комисия, не дава основания за оптимизъм по отношение на качеството на европейската ни интеграция.

"От последните изяви на премиера и на всички министри, пряко отговорни за негативните оценки, стана ясно, че мнозинството няма никакво намерение да си играе на прозрачност и отчетност.

Отговорност няма да бъде потърсена от никого и то по една много проста причина. Корпоративните политически интереси на управляващото триъгълно съглашение са така деликатно обвързани, а балансът на силите е толкова крехък, че дори смяната на един зам.-областен управител, би могла да взриви Съглашението и Тройния съюз", пише изданието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Миланович: Не съм обиждал българите

Миланович: Не съм обиждал българите

Свят Преди 7 минути

Днес той подчерта, че никой не се моли България да пропадне

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 14 минути

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 4 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 5 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 6 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 6 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 6 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 8 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 8 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 8 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София

<p>Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк (СНИМКИ)</p>

"Грехота е да носиш нещо подобно само веднъж": Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк

Любопитно Преди 8 часа

Синът на Лорън, Дейвид, изпълнителен директор на марката, коментира предизвикателството да се създават нови модели всеки сезон

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Свят Преди 9 часа

Адил е изправен пред две обвинения за публикуване на изображение в подкрепа на забранена организация в нарушение на Закона за тероризма

<p>ПП&ndash;ДБ отстраниха свой депутат</p>

ПП-ДБ отстраниха депутата Стоян Георгиев

България Преди 9 часа

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на "Продължаваме промяната"

<p>Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания (СНИМКИ)</p>

Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания

Свят Преди 9 часа

Миналия петък 13-годишно момиче се яви за първи път в съда в Уелс по три обвинения в опит за убийство

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Свят Преди 9 часа

Харковска област беше подложена на интензивен обстрел тази пролет като руските сили атакуваха гражданска и енергийна инфраструктура

<p>Жозеп Борел: Това е неприемливо&nbsp;</p>

Борел за протестите в Грузия: Неприемливо е използването на сила за репресиране

Свят Преди 10 часа

"Грузия е страна кандидатка за ЕС. Призовавам грузинските власти да гарантират правото на мирно събиране", написа той в "Екс"