0

П очнаха масови рокади в най-апетитните агенции, твърди "Сега".
Петима от шефовете на основни приходни агенции се разделиха с постовете си вчера. В рамките на един ден шефът на данъчната администрация Николай Попов и на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов подадоха оставки.

Уволнени бяха изпълнителният директор на Агенцията по туризъм Бисер Ялъмов и шефът на "Интендантско обслужване" във военното министерство Людмил Витков.

Късно във вторник с поста си се раздели и директорът на управление "Пътни такси и разрешителни" в агенция "Пътища" Ивайло Оташлийски.

ЧЕЗ пробва в София годишно отчитане на електромерите, извежда изданието.
Електромерите на отделни клиенти на столичното и на плевенското електроразпределение ще се засичат не всеки месец, както в момента, а на 3, 6 или 12 месеца. Това съобщи вчера изпълнителният директор на дружеството Радек Климент.

Засега това ще е само експеримент, който ще засегне един или повече столични квартала и няколко плевенски села. В София например между 3000 и 5000 семейства ще могат да се включат доброволно в него, като сами изберат на кой от предложените периоди да им се отчитат измервателните уреди.

Известно време те ще плащат за ток осреднена сума, определена в зависимост от сметките им за година назад. Когато инкасаторите засекат електромера, потребителите ще платят изравнителна сметка, както в момента се отчита и плаща парното.

Новите телекомуслуги тръгват през април 2006 г., пише още вестникът.
Първите услуги по спечелените миналата седмица лицензи за новата телекомтехнология "точка към много точки" ще стартират през април. Това заявиха от "Некском-България", една от 5-те компании, които спечелиха лиценз.

"В България няма осъществен достъп до краен клиент през мрежата на БТК и затова платихме 6 млн. лв. за лиценза", каза шефът на маркетинга във фирмата Милко Георгиев. Новите мрежи ще тръгнат в 15-те най-големи града.

Инвестициите ще са големи, защото една базова станция струва до $100 000, а в София например са нужни десетки.

ТЕЦ "Бобов дол" ще се продава в бъдеще заедно с мините, информира "Сега".
Министерството на икономиката и енергетиката има намерение да продава в пакет ТЕЦ "Бобов дол" и мини "Бобов дол", съобщи зам.-министърът Йордан Димов пред парламентарната комисия по енергетика. Това ще се предложи на Агенцията за приватизация веднага щом се появи възможността за старт на нова процедура.

След няколко дни се очаква тричленен състав на ВАС да започне делото, което гръцката електрокомпания РРС заведе срещу АП. Гръцката фирма предложи 70,9 млн. евро за ТЕЦ "Бобов дол", но АП отмени процедурата с мотив, че сумата е малка. В основата на отказа от сделка бяха и синдикални протести заради евентуалното закриване на мините. 

Свалят цените на бензина, обявява "Стандарт".
Цената на бензина ще бъде свалена. Това обеща директорът на "ЛУКойл-България" Валентин Златев.

"Готови сме да работим на нулева печалба. Ще поемем заедно с българските потребители финансовата тежест от повишението на цените на петрола", обяви шефът на компанията след среща с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Двамата разговаряха близо 2 часа на четири очи. Златев пристигна в икономическото ведомство по покана на министъра. В началото на октомври Овчаров се обърна към шефовете на рафинерията с молба да намалят цените на бензина за сметка на печалбата си.

Като следствие горивата у нас поевтиняха с около 30 стотинки. "ЛУКойл" обеща да гарантира минимални продажни цени на горивата за вътрешния пазар през следващите шест месеца.

Готвят продажбата на "Слънчев бряг", съобщи министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Това е един от механизмите, с който ще се уреди въпросът с продажбата на енергийната мрежа на курорта.

Досега няколко пъти миноритарните собственици отхвърлиха сделката. ЕРП-то обаче е обещано на австрийската EVN, която купи енергото в Пловдив и Стара Загора. Крайно време е да продадем "Слънчев бряг", обяви вчера министър Овчаров. За 9-те месеца дружеството отчете нетна неконсолидирана печалба от 165 хил. лв. Приходите от продажба на еленергия са 7,81 млн. лв.

"Сименс" компенсирана заради ТЕЦ "Варна", пише ежедневникът.
"Сименс" вече е компенсирана за разваления договор с ТЕЦ "Варна". Това обяви министър Румен Овчаров вчера. Той обаче не уточни в какво се изразява компенсацията с аргумента за конфиденциална търговска информация.

Договорът с немската компания за модернизация на блокове в централата бе развален по искане на руската "Единна енергийна система". Като купувач на ТЕЦ-а тя отказа да поеме ангажиментите в контракта. Той бе на стойност 11 млн. евро.

"Ситигаз" осигури средствата за газификация на регион "Тракия", информира "Дневник".
Ситигаз България", собственост на италианската компания "Римини газ", която спечели търга за лиценз за газоразпределение на регион "Тракия", ще инвестира 294 млн. лв. в следващите десет години в проекта. Това съобщи прокуристът на дружеството Александър Кожухаров по време на Седмия икономически форум в НДК.

През март тази година Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) издаде 35-годишна лицензия на италианската компания. Средствата за реализация на проекта вече са осигурени, като 145 млн. лв. ще са заеми със срок за погасяване 20 години.

Топлофикациите в четири града ще се продават през 2006 г., пише още вестникът.
Топлофикациите във Варна, Шумен, Пловдив и Перник ще бъдат обявени за приватизация след приключването на отоплителния сезон през 2006 г., съобщи директорът на "Корпоративно управление" в Министерството на икономиката и енергетиката Владимир Янков пред парламентарната комисия по енергетика.

Тя изслуша отчет за извършените и предстоящи приватизационни сделки. За приватизация ще бъдат обявени 100% от капитала на дружествата, а методът ще е конкурс. Агенцията за приватизация вече подготвя информационен меморандум, правен анализ и оценка на дружествата.

Още не е ясно дали четирите топлоснабдителни дружества ще се продават в пакет или поотделно, обясни Янков. Очакванията на икономическото министерство са сделките да приключат до края на 2006 г.

Съдът конфискува апартаменти на Барона по отменен закон, извежда "Дневник".
Софийският окръжен съд в сряда конфискува в полза на държавата два апартамента в София на позабравения контрабандист от Сливница Боян Петракиев-Барона.

Магистратите му отнеха и малко над 5 хил. лв., тъй като установиха, че имуществото му надвишава значително законните му доходи. Делото срещу Барона започна по иск на прокуратурата по Закона за собствеността на гражданите, който вече не действа. Той беше отменен от т.нар. закон "Петканов".

Фришоповете ще работят без лицензи, твърди още изданието.
Народното събрание узакони дейността на безмитните магазини, чиито лицензи са изтекли след 31 юли, с приетия в сряда на второ четене Закон за акцизите и данъчните складове.

Текстът, внесен от ДПС, беше подкрепен единодушно от депутатите. Така безмитните оператори ще продължат да работят, докато не бъде приет специален закон за търговията на тяхната територия.

Все още обаче не е ясно кога ще стане това. Приетите текстове за безмитната търговия са единствените, които ще влязат в сила с обнародването на промените в Държавен вестник.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

о

"Коалиция на пудела": Пеевски коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание

България Преди 9 минути

Коментарът на Делян Пеевски четете в следващите редове

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 41 минути

Студиото може да отвори врати още това лято

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

Свят Преди 59 минути

САЩ се координира с други страни, за да пресече потока от незаконни наркотици

а

Проф. Витанов: Спад на заболелите от коклюш, ако се вземат мерки

България Преди 1 час

Разпространението на болестта все още е на клъстери

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Любопитно Преди 1 час

Емилио Гарсия обвинява изпълнителката, че го е принудила да гледа интимности между нея и друга жена

Мулен Руж

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Любопитно Преди 1 час

Една от най-известните френски забележителности претърпя драматичен инцидент

<p>Парламентът гласува искането за освобождаване на Желязков от председателския пост в НС</p>

Парламентът гласува искането за освобождаване на Росен Желязков от председателския пост в НС

България Преди 1 час

Корнелия Нинова заяви, че са събрали подписите заедно с ПП-ДБ

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 1 час

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

Любопитно Преди 1 час

Нищо не може да спре двамата влюбени да си кажат заветното "да"

Как се лекува коклюш

Как се лекува коклюш

България Преди 2 часа

Към момента доказани случаи на заразата има в 17 области у нас

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Свят Преди 2 часа

Младежът е арестуван след изказването си в социалните мрежи

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

България Преди 2 часа

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

д

Тапа на границата: Колона от тирове блокира "Дунав мост 2"

България Преди 2 часа

Товарните автомобили не мърдат часове наред

Празник е! Имен ден имат...

Празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 3 часа

На 25 април почитаме паметта на свети апостол и евангелист Марк