0

Ч астници на бунт срещу топлинните счетоводители, обявява "Сега".
Частните топлофикации у нас се опитват да отстранят фирмите за топлинно счетоводство като посредници между тях и клиентите.

Плевенската топлофикация е поискала от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да допусне в общите условия за отношенията с клиентите възможността договорите между дружеството и фирмите за топлинно счетоводство да бъдат разваляни по взаимно съгласие.

"В противен случай, за да прекратим договора със съответния топлинен счетоводител, трябва да чакаме и последният блок да скъса с него", мотивира се зам.-шефът на топлофикацията Йордан Василев. Засега обаче ДКЕВР не разрешава подобна формулировка.

Автоинструкторите искат поне 40 минути изпит за шофьор, пише още "Сега".
Курсовете за обучение на шофьори трябва да имат задължително поне 30 часа кормуване и поне 40 минути изпит, включително и на автомагистрала.

Това реши да поиска от следващото Народно събрание Съюзът на преподавателите по авто-мотоподготовка по време на своя конференция през уикенда. Допреди няколко години изискванията за проведен шофьорски курс бе кормуването да е 36 часа, после бе намалено на 30, а сега е само 24 часа.

Това време е абсолютно недостатъчно и тези изисквания доведоха до процъфтяване на измислени фирми, които предлагат шофьорски курсове по 200 лв. без никакви гаранции, че са създали шофьорски навици у курсистите, заяви шефът на съюза Йонко Иванов.

"Пропускателен режим в Слъчев бряг от днес" е друго от заглавията в "Сега".
Работни групи от представители на община Несебър, регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас и полицаи тръгват на проверки в комплекс Слънчев бряг от днес за оглед на състоянието на недовършените обекти.

Това бе решено на междуведомствена среща в курортния град, предаде БТА. От днес влизането на тежкотоварни камиони и машини в курорта и в град Несебър ще бъде ограничено.

На входните точки ще бъдат поставени контролни пунктове. Срещу нарушителите на строителната забрана ще се образуват административно-наказателни производства.

Минималната санкция е 5000 лева. При повторно нарушение може да стигне до 50 000 лв., а за спрени със заповед строежи глобата може да е от 10 000 до 100 000 лв. Проверки ще има и на останалите курортни селища в района на Несебър - Равда, Свети Влас и Обзор.

"Британци: Не купувайте имоти в България", цитира "Стандарт" призива на британският интернет сайт "Асетс пропърти нюз", който предупредил: "Не купувайте имоти в България, защото е рискова страна."

Според изданието продажбите на имоти може да пресъхнат за една нощ и инвеститорите да останат с празни ръце. Мрачната прогноза британците правят, в случай че страната ни не влезе в ЕС.

Пазарът на жилища у нас заедно с този в Турция и Северен Кипър е определен като високорисков заради френското и холандското "не" на Евроконституцията. Отрицателният вот е предупреждение, че сегашните членки не одобряват прекомерното разширяване на ЕС.

Ефектът върху икономиките им и пазарите на имоти ще бъде жесток, ако кандидатките останат извън ЕС, коментираха експерти. Ако наесен в Германия консерваторите спечелят изборите, те ще наложат вето в Бундестага на членството на България и Румъния в ЕС, гръмна "Велт ам Зонтаг".

Вдигат завод за петролни отпадъци, информира още "Стандарт".
Свръхмодерно екологично предприятие за преработка на петролни отпадъци ще заработи до една година на територията на бившите смядовски химически заводи.

Първата копка на уникалния завод бе направена от вицепремиера Николай Василев и министъра на отбраната Николай Свинаров. Предприятието се изгражда на 17 дка площ в рамките на общо 31 дка, принадлежащи някога на химическото предприятие в Смядово.

Инвестицията за 12 млн. евро е на "Мега груп" АД. Представителят на фирмата Румен Димитров поясни, че в предприятието ще се преработват петролни отпадъци и ще се произвеждат горива, бои, лакове и масла.

Велчев защитава парите ни от ЕС в Люксембург, съобщава още "Стандарт". Българският финансов министър Милен Велчев за първи път ще упражни правото си на глас при обсъждане на бюджета на ЕС утре в Люксембург.

Милен Велчев лети днес за месечната среща на финансовите министри на страните членки. Основна тема е бюджетът за периода от 2007 г. до 2013 г.

Ще се решават изключително важни въпроси за бъдещето на България, каза Велчев в Плевен. Франция и Германия настояват за намаляване на вноските им. По-малките страни като нас са бенефициенти и искат да се запази статуквото, обясни финансист №1.

Като страна, подписала скоро договора за присъединяване, ще настояваме за балансиран подход, допълни той. На срещата ще се реши как ще се определя вноската ни и колко ще получаваме от бюджета на ЕС.

Данъчните започват нощни хайки, предупреждава още "Стандарт".
Изненадващи проверки след края на работното време и рано призори започват хората от "Оперативен контрол" на Главна данъчна дирекция, научил вестникът.

Голяма част от търговията с алкохол и цигари без бандерол се извършвала извън работното време на борсите и складовете. Затова напоследък акциите за залавяне на нелегални търговци и стоки без платен акциз се правят късно вечер или много рано сутрин.

През летните месеци ще се засилят данъчните проверки в курортите на морето. Търсят се предимно акцизни стоки без бандерол и пиратски CD. Ще бъдат проверявани и борси и складове.

Рекорден брой студенти на лятна работа в САЩ, обявява "Дневник".
Рекорден брой български студенти ще заминат това лято на работа в САЩ по програмата "Уърк енд травъл" (Work&Travel - WAT).

По данни на американското посолство подадените молби за визи са 11 000, което е с 3-4 хил. повече от миналата година. По-голямата част от младежите преминават успешно през интервюто в мисията и заминават, обясниха още от американската служба.

Личните книжа на папа Йоан Павел II ще станат публично достояние, съобщава още "Дневник". Дългогодишният личен секретар на покойния папа Йоан Павел II архиепископ Станислав Дзивиж обяви, че не е изгорил личните книжа на понтифика, каквото е било последното му желание, тъй като те съдържали "истински богатства" и трябва да бъдат запазени за поколенията, предаде АП.

Дзивиж, който работеше за Карол Войтила от 1966 г. до смъртта му преди два месеца, заяви пред полското държавно радио, че книжата съдържали "много ръкописи на различни теми", но не разкри подробности за съдържанието им.

Антибиотиците масово се изписват неправилно, констатира още "Дневник".
Повечето антибиотици се приемат неправилно и това води до все по-голяма резистентност към тези лекарства в България, заяви доц. д-р Иван Митов, ръководител на катедрата по микробиология в софийския Медицински университет, на първата конференция на Българското дружество по медицинска микробиология.

Основните причини за това са безконтролното продаване на антибиотици в аптеките без рецепта или погрешното им предписване от медиците.

Затварянето на сметището в Суходол е друга от темите в "Дневник".
Депото за отпадъци в Суходол няма да бъде затворено до 30 юни, каза общинският съветник от НДСВ Атанас Тасев в неделя.

Проблемът ще бъде решен до 30 юни, отговори пък Нели Манова, председател на комисията по екология в столична община. Дотук - дума срещу дума, общински съветник срещу общински съветник, обичайна размяна на реплики.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Технологии Преди 13 минути

Разчита на изкуствения интелект, за да имитира човешко поведение

<p>&quot;Победата на Русия ще доведе до Трета световна война&quot;</p>

Премиерът на Украйна: Победата на Русия ще доведе до Трета световна война

Свят Преди 14 минути

Коментарите на министър-председателя повтарят тези на Зеленски, който отдавна настоява САЩ и Европа да предоставят по-голяма подкрепа на Украйна

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

България Преди 1 час

Служебният премиер иска нови министри начело на МВнР и Министерството на земеделието

а

Може ли да настъпи нова гражданска война в САЩ

Свят Преди 1 час

Възможна ли е гражданска война в САЩ четете в следващите редове

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Свят Преди 1 час

Междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Технологии Преди 1 час

Новият асистент ще "прескача" между приложенията

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

България Преди 1 час

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

Свят Преди 1 час

За момента не е ясно дали страната е атакувана

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 8 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Свят Преди 8 часа

Според СБУ задържаният е бил вербуван от руските специални служби

<p>Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран</p>

Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран, докато САЩ призовават за сдържаност

Свят Преди 8 часа

Анализаторите казват, че контраударът на Израел вероятно ще бъде насочен към иранска земя, без да убива цивилни

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 9 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Доходите на българите изпреварват разходите

Доходите на българите изпреварват разходите

България Преди 10 часа

През 2023 г. българските домакинства са изразходвали 10 044 лв. средно на човек

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

България Преди 11 часа

Това се е случвало в периода от 1 май 2021 до 12 април 2024 г.

Силно земетресение удари Северна Турция, разрушения

Силно земетресение удари Северна Турция, разрушения

Свят Преди 12 часа

По-рано днес в Токат беше регистриран по-слаб трус

Русия: Свалихме украински военни балони

Русия: Свалихме украински военни балони

Свят Преди 12 часа

Нито руски, нито украински представители дадоха подробности за т. нар. "балони"