0
Лс сират нов фаворит за АДИС, Gort Securities се отказа, пише "Пари". Вероятният купувач на АДИС е American Realty Investors, твърдят източници на вестника, близки до процедурата. Имало сериозно и успешно лобиране. В края на юли имаше съмнения, че фаворит на Агенцията за приватизация е британската Gort Securities. Според експертите обаче най-добрият кандидат-купувач е William Pears Group. Сега кампанията отново не е фаворит. Неофициално се коментира, че Соломон Паси лобирал за израелската компания Ballymore Properties.
Британската компания Gort Securities няма да участва във финалния етап от надпреварата за приватизация на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС), съобщиха от офиса на фирмата. Вчера изтече крайният срок, в който останалите в надпреварата пет участника трябваше да внесат необходимите 5 млн. евро депозит.

Шефът на "България Ер" напуска от 1 септември, съобщава още "Пари". Изпълнителният директор на "България Ер" Филип Алексиев ще напусне поста си в авиокомпанията от 1 септември, научил вестникът от два независими източника. Алексиев, който в момента е в отпуск, нямал намерение да се връща на стария пост. Вероятно ще работи във фирма на бившия зам.-министър на транспорта Златолина Мукова, заявява източник на "Пари", но не уточни името на фирмата.

Премиерът бил готов да приеме оставката на Велчев, предполага още вестникът. Премиерът Симеон Сакскобургготски ще приеме оставката на финансовия министър Милен Велчев, заявил пред "Пари" отлично осведомен източник от ДПС. Вече са обсъждани и няколко кандидатури за негов заместник. Това се потвърждавало и от урока, който премиерът дал на юпито си в понеделник вечер. Той нарочно изнервил министъра в оставка, като го накарал да чака близо половин час след насрочената за 18 ч. среща. Ефектът бил постигнат, твърдят очевидци, според които Велчев бил неприсъщо нервен, а Сакскобургготски съвсем спокоен. Премиерът приемал като рекет поведението на министъра и не можел да допусне подобен натиск.

Осигуровките ще зависят от риска в производството, информира "Дневник". От 1 януари 2004 г. броят на трудовите злополуки и причинените професионални заболявания ще определят размера на осигурителни вноски, които ще плащат работодателите. До ноември трябва да е готова наредбата за диференцираните осигурителни вноски, съобщи зам.-министърът на труда Валери Апостолов.
По думите му в проектодокумента ще се използват европейските практики. Например при френския модел на осигуряване размерът на вноската зависи не само от икономическата дейност на предприятието, но и от длъжността на работещия. В България предприятия с по-малко злополуки през следващата година ще плащат по-малка вноска. Според разчети на Главна инспекция по труда (ГИТ) най-много ще се плаща за миньори, леяри, електротехници, а най-малко за офис служители, счетоводители, секретарки и друг административен персонал.

TUI и "Булхотел" ще изградят нов хотелски комплекс, пише още "Дневник". Столичната компания "Булхотел" ще изгради четиризвезден хотелски комплекс в Синеморец. Това съобщи Димитър Янкулов, който представлява дружеството. Той обясни, че комплексът ще носи името "Белла виста бийч клуб", а в неговото изграждане ще бъдат вложени 12 млн. лева. Хотелският комплекс ще е разположен в непосредствена близост до плажа в местността Бутамята. Янкулов каза също, че строително-монтажните работи ще започнат през октомври тази година. Предвидено е комплексът да влезе в експлоатация от 1 юли 2004 г., когато ще приеме и първите туристи от Германия.
Инвестицията ще бъде извършена съвместно от германския туроператор TUI и "Булхотел". След като започне да функционира, комплексът ще бъде включен в системата на TUI и по-специално в направлението семеен туризъм, каза още Янкулов.

Хлебари искат държавата да спре поскъпването на хляба, съобщава "Сега". Нормална и разумна държавна намеса, каквато се очертава, може да регулира цените. Така би могла да се постигне равновесна цена на хляба около 80 ст./кг, обяви вчера шефът на Браншовата камара на хлебопроизводителите Борис Инчев. Очаква се още на първото си заседание на 28 август правителството да реши какви количества зърно да освободи от резерва, за да тушира цените на пшеницата.
"Миналата година държавата се намеси с балансирана за онзи период цена от 160 лв., когато цените бяха много ниски.

БМФ отново изважда Корабния на тезгяха, обявява още "Сега". "До дни готвим нова процедура за продажбата на активите на Варненската корабостроителница", заяви вчера новият шеф на борда на БМФ Камен Киров. Предстоящата процедура щяла да е по-опростена.
Той съобщи, че на "Бейкър инвестмънт" и на "АКБ Форес" са пратени уведомителни писма за прекратяването на предишната процедура и, че депозитите им в размер 500 000 лв. ще бъдат върнати на посочени от тях банкови сметки.

Психоза оскъпи жилищата посред лято, коментира още "Сега". Лятото открай време е мъртъв отпускарски сезон, особено в жилищната търговия. Тази година обаче ситуацията тотално се преобърна и народът пазарува имоти като за последно, казват брокерите. От началото на годината досега при различните типове имоти се регистрира скок на цените от 5 до 30 на сто, твърди шефът на Националното сдружение за недвижими имоти Орлин Владиков пред "Сега".
От въвеждането на индекса на недвижимите имоти REMI миналия ноември показателят непрекъснато се катери нагоре. През август той скочи с рекордните 3 пункта и мина бариерата от 110,46.
30 лв. за хотел на Златните от днес, анонсира "Стандарт". Само 30 лв. е нощувката в тризвезден хотел на Златни пясъци от днес. Луксозният курорт обяви намаление на организираните почивки за българи, съобщи "Дарик радио". До края на август леглото в хотел с четири звезди до плажа ще струва 40 лв. вместо 50 лв. От 40 на 35 лв. пада цената за нощувка в хотел с три звезди плюс. По-евтин от днес е и наемът на вила по Северното Черноморие. Малка къщичка за четирима във вилно селище "Летовище" на Св. Константин вече е 45 лв. вместо досегашните 54 лв. Наемът на голяма вила за шестима е 66 лв. До вчера тя струваше с 12 лв. по-скъпо. Голямо намаление на цените по морето ще има от 1 септември.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Свят Преди 1 час

Модификациите на пода на микробуса първоначално не били забелязани от полицаите

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

България Преди 2 часа

Идеята на проекта е да даде посока за размисъл към християнството

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Свят Преди 3 часа

Франция продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане, на терен, в конфликта около Украйна, заяви Дмитрий Песков

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

България Преди 4 часа

Бойко Борисов ще е водач в 25-и МИР-София и в 16-и МИР в Пловдив

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

България Преди 4 часа

Необходимото за първото презареждане количество от новите касети беше доставено на 20 април

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Свят Преди 5 часа

Съпругата му Йонат е убита при първоначалното нападение

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Любопитно Преди 5 часа

Нейната мисия включва събиране на проби от далечната страна на Луната

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

България Преди 6 часа

Компанията беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Свят Преди 6 часа

Израелските сили обявиха и промени в генералния щаб

Яхия Синуар, лидер на "Хамас" в ивицата Газа

Лидерът на "Хамас" в Газа иска промени по предложението за прекратяване на огъня

Свят Преди 6 часа

Синуар продължава да настоява за гарантиран край на войната и иска дори писмен ангажимент за "безусловно прекратяване на боевете"

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

НЗОК е дала две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

България Преди 7 часа

Едното е подписано през февруари 2023 г., а другото през ноември

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

Внимание, туристи: Планинската служба с предупреждение

България Преди 7 часа

Облачно и мъгливо е и има условия за валежи от дъжд през целия ден

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

„Паркани – най-голямото българско село” в „Темата на NOVA“

България Преди 8 часа

Не пропускайте на Великден след централната емисия новини

<p>Засилени мерки за сигурност&nbsp;в София на Велика събота и 6 май</p>

НСО въвежда мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

България Преди 8 часа

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус хиляда метра и с център пл. „Свети Александър Невски“

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Как да съхраняваме лимоните, за да останат свежи

Любопитно Преди 8 часа

Каква е тайната за свежестта на лимоните четете в следващите редове

<p>Къде в София има най-много кърлежи</p>

Проф. Кантарджиев за кърлежите: Избягвайте местата, обрасли в бръшлян

България Преди 9 часа

Той даде няколко съвета как да се пазим от паразитите