0
Фи иралата "Балкан" продаде имущество за над 4 млн. лв., пише "Пари". За първите шест месеца обявената в несъстоятелност авиокомпания "Балкан" е завела 11 иска срещу фирмата "Болкан Еърлайнс холдинг B.V." на Гад Зееви. Спечелила е две дела, по които исковете са за 1,5 млн. долара. Открити са 82 търга от началото на годината. Продадени са резервни части за "Боинг" за 1,6 млн. лв., техническо и кетъринг оборудване. Подписани са договори за наем на хотелите "Плиска" в столицата и "Космос" в Бургас.

Любомир Леков оглавява борда на "Булгартабак", съобщава още "Пари". Съветникът на вицепремиера Николай Василев по въпросите на приватизацията Любомир Леков ще е новият председател на съвета на директорите на "Булгартабак холдинг", научил вестникът. Той ще смени досегашния шеф Румен Порожанов на днешното общо събрание на акционерите на холдинга.

Предлагат концесионните такси да се определят със закон, информира още "Пари". Концесионните такси, които се плащат при добив на подземни богатства, да се фиксират в самия закон, а не със специална наредба. Това предложи председателят на Минната камара Лъчезар Цоцорков на среща с депутати от икономическата комисия. Настояваме да бъде изградена държавна агенция за подземни богатства към МС, на която да бъде възложена цялостната дейност по провеждане на държавната политика в бранша, каза още той. В проектозакона за подземните богатства това не е предвидено.

Представители на "Пежо-Ситроен" пак ще гледат наши заводи, анонсира още вестникът. На 16 юли у нас пристигат представители на френския автомобилен концерн, съобщил за "Пари" зам.-министърът на икономиката Милен Керемедчиев. Инвеститорите ще се срещнат с български фирми, ще им бъде представена и скоростната кутия на варненския изобретател Красен Ганчев. Мисията ще е проучвателна и ще е на чисто експертно ниво, уточни Керемедчиев. В началото на година наша делегация посети заводите на концерна във Франция и им представи възможностите да инвестират и да произвеждат у нас. Продължавам да се боря за автомобилостроенето и за производството на автомобилни части и компоненти, каза още зам.-министърът.

Задава се преразпределение на пазара за вътрешни превози, прогнозира "Дневник". Пазарът за вътрешни превози ще бъде преразпределен с провеждането на конкурсите за междуобластните автобусни линии, съобщиха превозвачи и експерти от Столична община. Основната битка при търговете ще бъде между наложилите се досега превозвачи, които експлоатират линиите от години, и желаещите тепърва да влязат в този бизнес. Старите твърдят, че условията за конкурсите са изработени така, че да спечелят новите участници. Новите пък контрират, че със запазването на статуквото хората ще продължат да се возят в раздрънкани автобуси.

"Албена инвест холдинг" ще раздава дивидент и през 2003 г., съобщава още "Дневник". "Албена инвест" е един от бившите приватизационни фондове, който със събраните инвестиционни бонове успя да се включи в групата на най-големите. Капиталът на фонда в началото на първия кръг на масовата приватизация през 1996-1997 г. беше 3,113 млрд. стари лева.

Туризмът започва да изпитва недостиг на добри кадри, пише още вестникът. Туристическият сектор в България започва да изпитва недостиг на добри кадри заради заминаването им в чужбина, твърдят пред "Дневник" представители на браншовите организации. Според тях основните причини за изтичането на персонала са ниските заплати и сезонността на работата в отрасъла.

Над 4000 компании от леката промишленост са фалирали през 2002 г., информира още "Дневник". 4000 компании от леката промишленост са фалирали през миналата година, а други 13 000 са застрашени от несъстоятелност до две-три години. Някои от по-големите шивашки компании вече изнасят производството си в Румъния, Турция и Македония заради по-големите преференции за бизнеса и стимулите за износа. Това съобщиха членове на Асоциацията на дружествата от леката индустрия на работна среща с представители на изпълнителната, съдебната и законодателната власт, организирана от КНСБ.

Финансовият министър Милен Велчев иска да може да инвестира целия фискален резерв, алармира вчера БСП. Първоначалната идея бе Велчев да оперира с 20% от него, пояснява "Сега". "МФ отива твърде далеч в предложението си за управление на фискалния резерв и показва несериозно отношение към депутатите", коментира вчера зам.-шефът на БСП Румен Петков след среща с управителя на БНБ Светослав Гаврийски.

Който ще отваря чейнджбюро, доказва произхода на парите, пише още "Сега". При отваряне на обменно бюро вече ще се доказва произходът на средствата за тази дейност. Ако не могат да посочат откъде са им парите, ще им се отказва регистрация. Това предвиждат промените в наредбата за дейността на обменните бюра, съобщи шефът на Агенцията за финансово разузнаване (АФР) Васил Киров. Действащите бюра да доказват произхода на капитала, с който са започнали. Наредбата ще указва как ще се проверява дали желаещите да отворят чейнджбюра имат криминално минало.

Корейска фирма ще прави българско кисело мляко, съобщава още "Сега". 10 000 т кисело мляко годишно ще произвежда южнокорейската компания "Vital food" по български лиценз. Вчера бе подписан договор за предоставяне на лиценз между "Vital food" и "Ел Би Булгарикум", собственик на Бацилус булгарикус. Договорът е за 20 години. "Споразумението е не само за производство на оригинално българско кисело мляко, но и за плодови млека и млека за пиене", уточни изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Боян Илиев.

"400 лекарства по-евтини" обявява в заглавие "Стандарт". 407 лекарства за сърдечноболни, диабетици и астматици поевтиняват след решение на съда вчера. Някои от илачите дори отново стават безплатни. Върховният административен съд отмени решение на здравната каса, с което лекарствата поскъпнаха преди пет месеца. Жалбата срещу по-високите цени на илачите бе от Българската асоциация за закрила на пациентите. Още не сме получили решението на съда, коментираха от касата. Ако петчленният състав на съда потвърди вчерашното решение, лекарството емприл, което пие почти всеки втори хипертоник у нас, ще поевтинее с повече от 1 лев и ще струва 3,85 лв. Антистенокардинът пък ще падна от 2,65 на 1,99 лева.

"Солени глоби за незаконен строеж", пише още "Стандарт". Жестоки глоби ще отнасят предприемачите, които строят незаконно. Това предвиждат промените в Закона за устройството на територията, приети на второ четене от депутатите. Най-голяма е санкцията за незаконно възобновяване на строителните или монтажните работи по спрян от властите строеж. Нарушителите ще плащат от 10 до 100 хил. лв. Ако се започне строителство без необходимите документи, глобата е от 5 до 50 хил. лева. Незаконните строежи, построени след влизането на промените в сила, ще се разрушават, заяви зам.-министърът на регионалното развитие Савин Ковачев.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В лекарския кабинет. - Докторе, притеснявам се за умствените си способности. - Какви са симптомите? - Много тревожни! Всичко, което каже жена ми, ми изглежда…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кевин Спейси

Кевин Спейси: Не съм безгрешен, но не приемам измислици

Свят Преди 28 минути

Актьорът категорично отрече новите обвинения от документален филм на Channel 4

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

НАТО се намесва във войната в Украйна, ако Русия прекрачи тази линия?

Свят Преди 2 часа

Ясни са двете червени линии, при чието прекрачване Алиансът е готов за пряка военна намеса

Засилен трафик на връщане след почивните дни

Чака се засилен трафик при голямото завръщане след празниците

България Преди 3 часа

Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

Свят Преди 4 часа

Гергьовден е огромен празник за много страни и култури по света

Военен парад за 6 май

С водосвет на бойните знамена и знамената-светини ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия

България Преди 4 часа

В тържествата ще участва и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

Слънце

Слънчево време и високи температури на Гергьовден

България Преди 5 часа

От сряда дъждовете отново се завръщат

Тежко обвинение за Google: Унищожава доказателства

Тежко обвинение за Google: Унищожава доказателства

Технологии Преди 5 часа

Според американските власти това е било "нормална" практика за компанията

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Емоционалните Петя и Дилян напуснаха “Един за друг” на крачка от финалите

Любопитно Преди 13 часа

Колоритната двойка е гост в новия епизод на подкаста “Един без друг”

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Лавров: Няма с кого да преговаряме за Украйна

Свят Преди 13 часа

Лавров: Те "играят" пародия на преговори

Хиляди руски войници се готвят за атака там

Хиляди руски войници се готвят за атака там

Свят Преди 14 часа

Според Волошин в момента руските войски се опитват да изземат стратегическата инициатива

Путин изрязал сърцето на убит елен и го дал на Берлускони

Путин изрязал сърцето на убит елен и го дал на Берлускони

Свят Преди 16 часа

Чичито: Владимир показа буен характер, какъвто не си представях в толкова мил и рационален човек

Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Париж

Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Париж

Свят Преди 17 часа

Европейската обиколка на Си ще бъде под знака на балансираната дипломация

Почина звезда от "Титаник" и "Властелинът на пръстените"

Почина звезда от "Титаник" и "Властелинът на пръстените"

Свят Преди 18 часа

През продължилата си близо 50 години актьорска кариера Хил участва в множество филми

Русия започва да вкарва в армията украинци

Русия започва да вкарва в армията украинци

Свят Преди 18 часа

Вероятно Москва вижда тази мярка като начин за задоволяване на нуждите на руските въоръжени сили от допълнителен персонал

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

Свят Преди 19 часа

Телевизията е обект на критики от Нетаняху

Папата поздрави православните християни с Великден

Папата поздрави православните християни с Великден

Свят Преди 20 часа

Той призова също: Да продължим да се молим за измъчена Украйна