0
От 24,00 часа тази нощ градските телефонни разговори ще струват с 17% по-скъпо, припомня "Сега". Един импулс, който при аналоговите телефони се равнява на един градски разговор, от 6 става 7 стотинки без ДДС.
Месечният абонамент поскъпва с 1,50 лева и домашните абонати на прави телефонни постове ще плащат вече 7 лева на месец без ДДС, а на дуплексите - 6,50 лева. В същото време обаче БТК прави отстъпка. Тази такса се плаща авансово, т. е. по-високата е трябвало да бъде събрана още през април. Тъй като до последния момент не се знаеше дали ще има увеличение, абонатите са платили по старите цени и по принцип трябва да довнесат разликата със сметките за май. Според търговския отдел на компанията обаче БТК този път няма да събира разликата. Жетоните за уличните телефони вече ще се продават по 9 стотинки.

Междуградските разговори поевтиняват средно с 11,5%, като най-голямо е намалението на разговорите за дълги разстояния. Далечните международни разговори също поевтиняват. Цените на разговорите със САЩ или разговорите с всяка държава, когато се обаждаме на мобилни оператори там, падат с 42%. Разговорите със съседните държави поевтиняват с 13%, а за другите европейски страни - с 22%.

Между 25 и 35 цента за литър вино е цената, на която продават в момента избите у нас, и тя е пагубна за отрасъла, стана ясно по време на проведената вчера среща в Пловдив между представители на Националната лозаро-винарска камара, производители и вицепремиера Николай Василев. В сравнение с предишни години винпромите имат на склад повече продукция, която пазарът отказва да приеме, пише "Монитор". Тази тенденция ще удари пряко не само винарите, но и фермерите, защото изкупната цена на гроздето ще пада още, прогнозира председателят на пловдивската лозаро-винарска камара Константин Маджаров. Той призна, че избите в страната продават под себестойността, за да могат да се освободят от залежаващото вино.

Столичните квартали ще остават за дълго без топла вода всяко лято в продължение на три години. Режимът е заради подмяната на 60 км стари топлопроводи, които са разпръснати в различни райони в София. Ремонтните работи ще започнат още това лято, ако правителството даде държавна гаранция на заема от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за "Топлофикация-София", съобщава "Стандарт". Кредитът е в размер на 30 млн. евро, а заедно с него банката ни отпуска и грант от 30 млн. евро. Общо 120 млн. евро е стойността на проекта за подмяна на топлопроводите и изграждането на 6000 нови абонатни станции до 2006 г. Останалите 26 млн. евро са заем от Световната банка, а 33 млн. евро са собствени средства на "Топлофикация".

Младежите, завършващи висше икономическо или техническо образование, са сред най-търсените специалисти от големите международни и български компании, заявиха във вторник работодатели при откриването на форума "Кариери 2002". В него взеха участие над 20 компании и организации, сред които "Торнадо системс", "Софийска вода", Пощенска банка, "Каменица", "Данон - Сердика", KPMG - България, "Овергаз", "Свилоза". Всички те предлагат стажантски места за младежи от различни специалности. За първи път във форума участват и държавни ведомства и агенции, пише "Дневник".

Според работодателите трудностите при набиране на кадри са свързани с ниското ниво на владеене на чужди езици и липсата на компютърна грамотност. Съществен проблем е и слабата мотивация на младите хора, която е една от най-важните предпоставки за назначаване на работа. Кандидатите първо питат за заплатата, преди да са чули изискванията ни, изразиха разочарованието си представители на водещи у нас компании.

ЕБВР няма да участва в приватизацията на ДСК, защото закъсняла с офертата си, заяви вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев. Правителството върви към бърза приватизация на "Биохим" и след това на ДСК, обясни той. Заедно с финансовия министър Милен Велчев и със Съвета на директорите на Банковата консолидационна компания (БКК)решили да посъветват ЕБВР, че сега е по-добре средствата да бъдат насочени към частния сектор, където се очаквал растеж.

Нели Кордовска, изпълнителен директор на БКК официално съобщи, че бордът на директорите на БКК оттегля предложението за продажба на дял от Банка ДСК на ЕБВР, съобщи Ройтерс. Причина за това била, че двете страни не са успели да се договорят за цената, коментира "Монитор".

Всеки от тримата кандидат-купувачи за 99,6% от банка "Биохим" е предложил повече от минималната цена от 95 млн.лв.(48,57 млн. евро). Това стана ясно във вторник, след като в почти пълен състав съветът на директорите на Банковата консолидационна компания (БКК) отвори публично офертите. Каква точно сума предлагат купувачите на четвъртата по големина банка в България, засега остава тайна.

"Цената в офертата не е единственият обвързващ критерий, както бе при сделката с ЦКБ. Предложената от кандидатите цена обаче не може да се коригира", обясни председателят на борда на банковия холдинг и финансов министър Милен Велчев. Освен цената за БКК от значение ще бъдат още какви претенции за гаранции са предявени, финансовата стабилност, репутацията и мениджърските умения на кандидат-купувачите.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Свят Преди 22 минути

Този бункер е построен през 1967 година, но и днес електрическите, водопроводните и вентилационните системи в него са в изправност

Audi Q4 e-tron

Напук на всички опасения: продажбите на EV ще нараснат значително тази година

Технологии Преди 22 минути

Акцентът е поставен върху достъпността, основният възпиращ фактор за първоначална покупка

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

България Преди 51 минути

Целта на срещата е в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

България Преди 1 час

Ще се проверява произхода и правилното съхранение на хранителните стоки

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Любопитно Преди 1 час

Има ли разлика между кафявите и белите яйца? А между белите и кафявите кокошки?

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Любопитно Преди 1 час

До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27% от работната сила, което налага спешно работодателят да се опита да разбере младите

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Технологии Преди 1 час

X TV ще е платформа за гледане и на стрийминг

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 8 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 9 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 11 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

България Преди 12 часа

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка"

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 12 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 13 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 14 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 14 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“