0

С алонът на частните галерии на СБХ, се превърна в едно от значимите по рода си събития, както за хората от художествения живот, така и за почитателите на българско изкуство.

Галерия "Триадис" ще представи авангардната скулптурна инсталация "Да докоснеш хоризонта" на Георги Донов по време на 7-я Салон на частните галерии на СБХ, което ще  се проведе на ул. "Шипка" №6 от 5-ти до 19-ти август.

Скулптурата е изработена от метал и жива трева, която ще се полива всеки ден.

Донов сочи едни от най-переспективните тенденции в  съвременното  изкуство на нашето време - импресивната проекция на космоса и подсъзнанието или просто казано "изкуство на духа".

Авангардните проекти на автора носят посланията от вечността и разкриват нов тип реалност.

Посланието към този, който ще открие в нея своя хоризонт е да успее да приближи поне малко своята мечта, а не да я осъществи напълно, както казва Донов, защото неосъществените мечти са по-малко желани от вече осъществените.

"С голямо любопитство ще посрещнем публиката тази година и за първи път ще привлечем вниманието на специалисти и колекционери с авангардната скулптура на Георги Донов."

"Мнението на колеги и художници е, че българската публика не е готова все още за т.нар. "концептуално изкуство" и няма да го оцени, но ние ще отправим  предизвикателството точно в рамките на това събитие," казва Десислава Монева, арт-мениджър на галерия "Триадис".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@