Най-очакваните касови филми до края на годината
Източник: Walt Disney Studios. Разпространител за България: Форум Филм
6

П оследните четири месеца от календарната година са време на филмови фестивали, за които поговорих повече по-рано тази седмица, и на премиери на престижни независими продукции, които ще претендират за златни статуетки в началото на 2020-та.

Но между тях холивудската машина за касови хитове все пак няма да спре да ни забавлява с поредните големи дози развлечение за масите.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КОИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ОЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

Най-очакваните касови филми до края на годината

„То: Част втора“ ще е първият изключително очакван филм, който ще излезе в този период.

Лентата ще продължи кинематографичния преразказ на едноименния класически роман на Стивън Кинг, след като първата част, режисирана от Анди Мускиети, пожъна страхотен критически и комерсиален успех.

Аржентинецът ще се завърне в режисьорския стол, а порасналите персонажи на децата от първия филм ще бъдат изиграни от звезди като Джеймс МакАвой и Джесика Частейн. Бил Скарсгард също ще се завърне в кошмарното си амплоа на митичния зъл клоун Пениуайз, който ще тероризира градчето Дери в щата Мейн.

Източник: Warner Bros. Pictures. Разпространител за България: Александра Филмс

Филмът ще е с потвърдена дължина от почти три часа, с което обещава да е сред най-достоверните екранни адаптации на произведения на великия Кинг. Излезлите рекламни материали дотук красноречиво показват, че хорърът ще остане на високо ниво, акомпаниран от страхотни актьорски представяния.

В края на септември ще излезе и друго продължение – пета част от легендарна екшън поредица, стартирала още в края на 70-те години на миналия век. Безсмъртният Силвестър Сталоун отново ще е на големия екран в амплоато си на Джон Рамбо в подобаващо именувания „Рамбо: Последна кръв“.

Източник: Lionsgate. Разпространител за България: Тандем Филм

Малцина си спомнят, че преди да се превърне в преувеличена карикатура на неуязвим екшън герой във втората и третата част от поредицата, персонажът на Рамбо бе сред най-шокиращо реалистичните и трагични илюстрации на американски ветеран от Виетнамската война.

Трейлърът за „Последна кръв“ показва, че героят ще се върне към корените си и по този начин Сталоун ще получи възможност да демонстрира често неглижираните си актьорски дарби.

Друга екшън икона от миналия век – Арнолд Шварценегер – също ще се върне към своя легендарна роля в „Терминатор: Мрачна съдба“, макар и по всичко да личи, че появата му в лентата ще е силно ограничена. Проектът се рекламира най-вече със завръщането на създателя на поредицата Джеймс Камерън в капацитета на продуцент и на актрисата Линда Хамилтън в амплоато на Сара Конър.

В трейлъра за лентата изпъкват феминистките конотации с присъствието именно на Сара Конър и на новите две главни героини, изиграни съответно от Натали Рейес и МакКензи Дейвис.

Източник: 20th Century Fox. Разпространител за България: Александра Филмс

Предстои да видим дали това няма да изиграе лош номер на филма в пласирането му, като се има предвид, че съществуването на поредицата „Терминатор“ се поддържа от предимно мъжка аудитория.

Тази аудитория със сигурност ще очаква с нетърпение началото на октомври, когато по кината ще излезе научнофантастичният екшън „Близнакът“, който дотук се рекламира съвършено.

Режисьор ще бъде носителят на „Оскар“ Анг Лий, а двете главни роли ще изиграе мегазвездата Уил Смит в амплоато на застаряващ наемен убиец и клонираната му по-млада версия, изпратена да го ликвидира.

Търсещите безопасно семейно забавление пък със сигурност ще се озоват в кината по повод излизането на „Замръзналото кралство 2“, продължението на колосалния анимационен хит от 2011 година.

Идина Мензел и Кристен Бел отново ще озвучат принцесите Елза и Анна в ново музикално приключение с много сняг и песни.

Говорейки за песни, през декември по кината се очаква и звездният мюзикъл „Котки“, който ще адаптира на големия екран прочутата постановка на Андрю Лойд Уебър посредством иновативни специални ефекти.

Носителят на „Оскар“ Том Хупър ще режисира филма, а в актьорския състав личат имената на Дженифър Хъдсън, Идрис Елба, великия сър Йън МакКелън и поп звездата Тейлър Суифт.

Но нито един филм до края на годината – а вероятно и през 2020-та – не се очаква с трескавото нетърпение, с което се чака „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, с който ще приключи цял един етап от космическата сага.

Създателят на седмата част, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, Джей Джей Ейбрамс, отново ще е в режисьорския стол, редом с много стари и нови звезди на поредицата.

Дейзи Ридли, Оскар Айзък, Джон Бойега и винаги фантастичният Адам Драйвър ще се завърнат към ролите си съответно на Рей, Поу Дамерън, Фин и Кайло Рен, а Марк Хамил ще пресъздаде легендарния джедай Люк Скайуокър за пореден път.

Източник: Walt Disney Studios. Разпространител за България: Форум Филм

Покойната Кари Фишър пък ще се появи в амплоато на принцеса Лея посредством архивни кадри от снимките на седмия епизод от сагата.

Били Дий Уилямс ще се появи в ролята на култовия фаворит Ландо Калрисиян за първи път от шестия епизод на поредицата насам, но ничие завръщане не буди повече интерес от това на големия Йън МакДайърмид в амплоато на привидно детронирания император Палпатин, чийто злокобен смях огласява края на основния излязъл рекламен клип от лентата дотук.

Никакви подробности относно сюжета на лентата не са известни дотук, а надали и ще бъдат обявени преди премиерата.

Интересът е особено силен, след като Disney и режисьорът Райън Джонсън направиха същинска революция в „Междузвездни войни“ с противоречиво приетия осми филм от сагата, отричан от заслепените отколешни фенове на поредицата заради дръзкия си тон и сюжетните изненади, заради които пък бе приет с одобрение от по-либералните привърженици.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ – филмът, който всички очаквахме... и филмът, от който не знаехме, че се страхуваме

Сами ще трябва да прецените в кои от лентите, илюстрирани посредством постерите си в галерията, ще инвестирате изработените си с труд пари, но предвид разнообразието от заглавията, решението няма да е лесно. Нека Силата бъде с вас!

Източник: Twitter/@jjabrams

Още за кино четете тук!

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 3 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 6 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 6 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 7 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 7 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 7 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 8 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 8 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 9 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 9 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 9 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 9 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 9 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 10 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове