8

Н ипон означава „Произход на слънцето“ и тази страна на изток от Китай, Корея и Русия. За нас тя е позната като Япония, но официално е Нипон - Коку или Нихон - Коку.

127-те милиона японци живеят на 377 835 km².

Източник: Без багаж

Япония е най-развитата държава в Азия. Историята ѝ се характеризира с влияние от външния свят, последвано от дълги периоди на изолация. Икономиката ѝ е третата по големина в света. Япония е световен лидер в производството на технологии и машини.

ВИЖТЕ ПРИКАЗНОТО КЪТЧЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Страната Нипон

Островната държава е имала дълги периоди на изолация, което е съхранило невероятния ѝ самобитен облик. Разположена на Японските острови в Тихия океан (Хоншу, Хокайдо, Кюшу, Шикоку и около 6800 по-малки), архипелага Рюкю и архипелага Нампо, страната е с предимно планински релеф и много действащи и угаснали вулкани.

Като цяло Япония е малко по-малка от Франция и Испания, но пък по-голяма от Италия и Британските острови.

Изборът за дестинации е изобилен с 27 национални, 52 квазинационални, около 300 префектурни природни парка,141 геоложки, 515 ботанически,109 зоологически, 93 горски резервата.

Япония посреща близо 30 милиона туристи годишно.

Как ще посрещне Япония екипа на „Без багаж“? Гледайте тази неделя, от 13ч. по DIEMA

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@