Недялка: „Hell’s Kitchen” е страст
1

М алко преди финала на кулинарно състезание Hell’s Kitchen България Недялка напусна шоуто и така учителката Галя остана единствената представителка на жените в топ 4.

Недялка е главен готвач, с над 10 годишен опит в професията. Готвила е за Стивън Сегал. Мечтае да има собствена пекарна.

Ето какво сподели тя за емоциите в Hell’s Kitchen България и за своето участие в интервю за Vesti.bg:

-Как ще опишете участието си в „Кухнята на Ада”?

-Участието ми в Hell’s Kitchen България е нещо, което не може да се опише с думи. Това трябва се преживее. Колкото по-напред в състезанието стигаш толкова повече емоции те обземат. Минаваш през всичко: радост, гняв, страх, гордост и всички тези емоции могат да ти се случат в един ден, но ако успееш да се „събереш” всичко е наред.

-Взехте черната куртка, но не успяхте да стигнете до финал. Съжалявате ли, че излязохте?

-Да, няма да крия, че съм щастлива и горда със себе си от признанието, което получих. И този успех дължа на човека, който остави трайна следа в мен – шеф Виктор Александров. Именно той ме научи, че готвенето е като любовта – не оставиш ли сърцето си, нищо не се получава. Наистина не стигнах до финала, но съм победител. Победих себе си, намерих нови приятели, запознах се с хора, които може би в реалния живот нямаше да срещна. Аз съм от хората, които се радват на малките неща в живота.

Не съжалявам, че не успях да стигна до топ 4 в състезанието, но това могат да го разберат само хората, които са били вътре и тези, които са ми най-близки. Истината е, че аз не участвах в Hell’s Kitchen България за тези „заветни” 100 хил. лв. Няма да крия, че моята мечта беше да видя „червен финал”, но нищо не е изгубено след мен остават една и половина червени куртки – визирам Галя и Атанас (смее се). Стискам им палци.

-Кой е най-ценният урок, който научихте от шеф Ангелов?

-Той е невероятен човек и професионалист. Пожелавам на всеки да се докосне до неговата аура. От него научих, че никога не трябва да се отказваш от мечтите си, да се бориш, да се заявиш и да го отстояваш. Но любимото ми е, един негов израз, че за да си добър шеф преди всичко трябва да си добър човек.

-Бихте ли променили нещо в участието си, ако можехте да върнете времето назад?

-Не, не бих променила нищо. Това ще е равносилно на лъжа, а аз не бих го направила. Това че бях себе си, че не играх роля, ми спечели много негативи и позитиви, но аз съм от хората, които уважават мнението на другия. Това че бях себе си ми спечели любовта на доста хора, но за мен е важна тази на един единствен човек и той знае за кого говоря.

-Какво Ви мотивира да се запишете за участие в Hell's Kitchen България?

-Исках да изпитам себе си, но това е и моят „подарък” за всички мои приятели и колеги, които искаха да видят „онзи ураган” и на екрана в Кухнята на Ада. Това, което не се разбра е, че това е и моят символичен подарък за хората, за които работя.

-Кой момент ви беше най-труден?

-Това че за 20-ия рожден ден на сина си аз бях вътре и не можах да го чуя или да го видя, но както казва народа „всяко зло е за добро“. Аз съм убедена, че хубавите неща ни предстоят.

-С какви емоции напуснахте предаването?

-Знаете ли, с годините се научих със себе си да вземам само положителните неща, емоциите, които ме правят щастлива. Така направих и сега и не съжалявам.

-Имаше два лагера в Кухнята на Ада – на младите и на опитните. Имаше ли конфликт на поколенията и защо, според вас?

-Такъв конфликт имаше, макар да беше малко пресилен, но е факт че такъв конфликт съществува може би откакто свят светува със сигурност ще го има и след нас. Може би напрежението, стреса, камерите, всичко си оказа своето влияние върху нас, но лично аз за себе си бих казала, че не тая лоши чувства към никой. Аз съм сигурна, че всички момичета са прекрасни в реалния живот, мога смело да кажа, че даже съм убедена в това. А да не забравяме, че Hell's Kitchen е шоу и трябва да забавляваме вас и себе си...

-Има ли нещо, което не успяхте да покажете в шоуто?

-Може би има. Може би напрежението си изигра своята роля, но предвид факта, че стигнах до 5 място все съм показала нещо, което е накарало Шеф Ангелов да ми гласува това доверие.

-Коя е думата, която описва най-точно преживяното в Hell’s Kitchen?

-Точната дума е страст. Може би защото аз не мога да правя нещата просто така, по задължение. Или се раздавам до край или изобщо не започвам,но също е факт,че и аз имах своите слаби дни,това са дните, в които са ми липсвали моите близки. В такива дни наистина губех себе си .

-Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen и кой е вашият фаворит?

-Според мен качествата, които победителят трябва да притежава са креативност, бърза мисъл, но и търпение, самодисциплина, да бъде упорит, да бъде самоуверен и не на последно място да бъде добър човек. А дали имам фаворит, да имам. Макар че всеки достигнал до тук го заслужава, всеки от четиримата носи своята харизма и има своите качества да бъде победител. Желая успех на всеки един от тях и нека по-добрия победи.

-Имате ли тайна подправка за ястие, която го прави уникално? Може би анасона? (Ако не, можете ли да споделите рецепта за ястие, което става бързо и вкусно)

-(Смее се) Малко хора знаят, че аз всъщност съм родена в Карлово и съм отраснала при баба ми в с. Дъбене – прекрасно село с невероятни хора. От тук и моята любов към анасона, харесвам аромата му. Единствената разлика е, че аз използвам анасон при приготвянето на храната, а месните предпочитат спиртният му вариант. Но онова, което прави ястията ми уникални и вкусни не е тайна, напротив, това трябва да го притежава всеки – любовта.


Ето Ви и една бърза и лесна рецепта за десерт, който правя за приятелите си:

Необходими са Ви:

  • бисквити „Еверест” шоко – 1 пакет (195 гр.)
  • ядки по ваш избор (предварително изпечени) – около 130 гр.
  • краве масло – около 150гр.
  • бял шоколадов кувертюр или бял шоколад – 250гр.
  • готварска сметана – 300мл.
  • Желатин -1 пакет (10гр.)
  • звезда анасон – 1бр.
  • Естрагон – 1-2 шушулки или 1-2 стръка пресен

Бисквитите и ядките се натрошават в блендер, след което се прехвърлят в подходяща купа. Към тях се прибавя разтопеното масло. Разбърква се добре и получената смес се изсипва в тава с отделящо с дъно, на която по стените предварително сме поставили хартия за печене. Притиска се добре. Нашата основа е готова. Най-добре е да я приберем в хладилника.

След това натрошаваме шоколада в купа. Сметаната я загряваме на слаб котлон, към нея прибавяме звездата анасон и естрагона. След като се е загряла сметаната я прецеждаме върху шоколада и го бъркаме докато се разтопи. Оставяме го настрани докато се охлади.

Докато изчакваме си разтваряме желатина в около 50 мл. студена вода. Охладената шоколадова смес избиваме с миксер и към нея прибавяме желатина, който сме загрели на водна баня, за да се втечни.

Получената смес изсипваме върху готовата ни вече бисквитена основа, заглаждаме и отново връщаме в хладилника за около 1 час.

Декорирате по Ваш вкус. Надявам се да Ви хареса.

 

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Декември - месец на Националната изложба на любителски снимки на шарани, прасета и сарми...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

В САЩ разследват компанията „Нюралинк“ на Илон Мъск

В САЩ разследват компанията „Нюралинк“ на Илон Мъск

Свят Преди 8 минути

Около 1500 животни са умрели по време на експериментите

Япония помага на украинските бежанци в България

Япония помага на украинските бежанци в България

България Преди 1 час

От посолството представиха и информация за отделните проекти за подпомагане на украинските бежанци

След смъртта на Махса Амини на 16 септември 2022 г. в полицейския арест, Иран е обхванат от протести

Иран арестува 12 души, свързани с чуждестранни агенти

Свят Преди 5 часа

Арестуваните са обвинени в подривна дейност, която заплашва националната сигурност

Рюте: Догодина България може да пристъпи към Шенген

Рюте: Догодина България може да пристъпи към Шенген

България Преди 5 часа

Рюте: На този етап за България не е "не", а е "все още не"

Унгария блокира огромен финансов пакет за Украйна

Унгария блокира огромен финансов пакет за Украйна

Свят Преди 6 часа

Това е една от няколкото инициативи, които Орбан блокира

Самолетът се е разбил на 120 км източно от Загреб

Хърватски самолет се разби при тренировъчен полет

Свят Преди 6 часа

Самолетът МиГ-21 се е разбил в слабонаселена гориста местност. Издирва се единият от пилотите

Сергей Шойгу

Шойгу обяви, че Украйна извършва "ядрен тероризъм"

Свят Преди 6 часа

Украйна отрича да е обстрелвала Запорожката АЕЦ

Красива коледна украса: 10 идеи за по-празничен дом

Красива коледна украса: 10 идеи за по-празничен дом

Любопитно Преди 7 часа

Вижте няколко съвета за това как да украсите за Коледа и да се забавлявате в процеса

Очакват се леки превалявания

Времето в сряда: Облачно, мъгливо, ще има и ръмежи

България Преди 7 часа

Mинималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10°

Петков: "Джемкорп" няма претенции към България

Петков: "Джемкорп" няма претенции към България

България Преди 7 часа

Петков: С решение на Министерски съвет това лято е взето решение меморандумът да бъде прекратен

празник на Бургас обща снимка

На Никулден: Именици в Бургас си направиха обща снимка

България Преди 7 часа

За първи път след двугодишно прекъсване имениците в Бургас си направиха обща снимка

<p>Вкусни са и подобряват работата на мозъка ни</p>

Яйцата подобряват работата на мозъка ни

Любопитно Преди 7 часа

Изследователите са установили, че протеиновият хидролизат NWT-03 има способността да подобрява когнитивните функции

Радев: България се подготвя за сечене на евромонети

Радев: България се подготвя за сечене на евромонети

България Преди 7 часа

Радев: България ще има всички шансове догодина да се присъедини към Шенген

5 необичайни неща, които избавят обувките от лошата миризма

5 необичайни неща, които избавят обувките от лошата миризма

Любопитно Преди 8 часа

Ето няколко съвета, с които да се отървете от миризмата на обувките

ЕК очаква България да разследва стрелба на границата с Турция

ЕК очаква България да разследва стрелба на границата с Турция

България Преди 8 часа

От МВР посочват, че няма данни да е стреляно от българска страна

Жените във футбола: Кариерата на Йорели Ринкон

Жените във футбола: Кариерата на Йорели Ринкон

Любопитно Преди 8 часа

Йорели Ринкон сбъдна мечтата си и тя е пример за подражание за момичетата, които искат да тренират футбол