1

А ко сте дете на 90-те, то със сигурност помните прословутата играчка тамагочи. 

Всички деца искаха да имат тачагочи. Тогава нито едно дете нямаше мобилен телефон или компютър, но тази играчка беше голяма радост.

Играчката представлява малко яйце, в което има дребно електронно животинче, за което трябва да се грижиш, когато е гладно, жадно, скучно или му се спи.

След като през 1996 г., тамагочи се появи в Япония и "заля" света, сега отново прави заявка за това, но с нова версия.

Смартфон тамагочи

В последните години токийската компания Bandai, която е популярен производител на играчки, разработва няколко версии на електронния домашен любимец.

Някои модели дори могат да изпращат текстови съобщения.

Японските потребители вече се забавляват със своите животинки срещу 13 долара (през 1997 г., играчката е струвала около 17 долара), а производителите се радват на нарастващата им носталгия по отминалите времена.

Модерно тамагочи

На този етап от фирмата Bandai са пуснали новата версия само на японските пазари, но ако потръгне добре, играчката ще се предложи да на други страни.

До 2000 г. от машинката с форма на яйце са продадени 76 млн. броя. 

През 2011 г., тамагочи навърши 15 г. и тогава пусна на пазара специална юбилейна играчка. Тогава тя имаше цветен екран, 32 различни животинки и възможност да разхождате виртуалните същества из богата гама пейзажи и дигитални места. Предвидена беше и опция за безжично свързване с други тамагочита.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Четете още:

Тамагочито порасна, иска да го женим

Тамагочи в телефона

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@