И талианска, китайска, индийска – все по-често опитваме кулинарните шедьоври на чуждестранната кухня, но в един момент ни се приисква нещо нашенско с познати продукти и очакван вкус- свинско с лук.
Необходими продукти:
600 г месо от свински бут
600 г сварени и обелени картофи
600 г лук
300 мл пилешки бульон
300 мл светла бира
60 мл олио
4 стръка праз лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Месото се реже на кубчета, лукът на полумесеци, а празът – на кръгчета.
Свинското се овкусява със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се запържва до златисто в половината олио.
Месото се изважда, а на негово място се слагат нарязаните зеленчуци. Пържат се, докато започнат да се карамелизират.
Тогава месото се връща в съда.
вкусява се с дафиновите листа, семена ким, сол и черен пипер на вкус. Готви се на слаб огън, под капак, докато месото омекне.
Яхнията се сервира със сварени картофи.
Още вкусни рецепти за студеното време може да прочетете тук:
Как да си сготвим една "семейна класика" - вкусна супа топчета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!