К улинарните експерти често се изкушават да творят сложни и многокомпонентни ястия. Но понякога майсторството се крие в способността да сготвиш нещо простички, което да накара всички да си оближат пръстите.
Такава е и новата рецепта на Милена за яхния от зелен боб.
Необходими продукти:
500 гр. зелен фасул
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 домата
2 супени лъжици брашно
сол, черен пипер
червен пипер, чубрица,
магданоз
2 супени лъжици олио
Нарежете лука, морковите, чесъна и магданоза. В купа настържете 2 средно големи домата.
Задушете нарязаните зеленчуци с малко мазнина, когато омекнат добавете зеления фасул.
Поръсете с червен пипер и долейте с вода.
Изчакайте зеления фасул да омекне и добавете сол, черен пипер и домати.
В малък съд разтворете 2 лъжици брашно със студена вода и ги добавете към яхнията заедно със зелените подправки.
След 2-3 минути на огъня яхнията ще е достатъчно гъста и готова за похапване.
Прочетете още:
Топла и ароматна фокача - как да си я направим
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!