Културните събития се завръщат с пълна сила през март
Източник: iStock/GettyImages
0

С постепенното отстъпване на пандемията и предстоящото падане на почти всички ограничения, се завръща и богатия културен афиш в големите български градове.

През март театрите в София, Пловдив и Варна са готови да ни зарадват с редица нови театрални постановки. Завръщат се и големите концерти, като в края на месеца в София ще гостува гръцката звезда Никос Вертис, а по-рано през в Зала 1 на НДК ще забият и звездите от Фондацията.

Специално за вас сме подготвили извадка от някои от най-интересните културния събития, на които можете да се насладите през март.

Събитията в София

Още на 4 март от 19:00 часа можете да гледате трагикомедията "Записки на един луд" в театър Възраждане. Постановката е по Гогол и е под режисурата на Ованес Торосян. В главната роля дебютира обещаващият млад актьор Георги Гоцин. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 6 март от 19:00 часа театър Азарян ви кани на постановката "Шахнаме: Сказание за Зал" по персийския епос от Феродуси. Представлението е с номинация за Икар 2022 за авторска музика. Историята на Зал поставя въпроси за властта и любовта, за истината и човечността, чрез които придобиваме мъдрост и разбиране за човешката душа и дух. В спектакъла участват носителите на награди и номинации Велислав Павлов, Жана Рашева, Севар Иванов, Добрин Досев, Ралица Стоянова. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 12 март в Театър "Сълза и смях" имате още един шанс да гледате хитовата комедия с режисьор Мариус Куркински - "Мъжът на жена ми". Началото е от 20.15 часа, а в ролите са неповторимите Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. “Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа! Порив за обич към човека до теб." Билети тук.

Звезден актьорски състав и именити музиканти и певци ви очакват в комедийния концерт-спектакъл "Еxclusive Actors Night" на 15 Март, в Зала 1 на НДК. Участие ще вземат едни от най-актуалните и обичани български артисти - Аня Пенчева, Мария Сапунджиева, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев, Павел Иванов, Албена Михова, Евгени Будинов и специалната гост-звезда неповтормият Мариус Куркински. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Отново на сцената на Театър "Сълза и смях" можете да гледате и постановката "Брачни безумия" на 18 март от 19:00 часа. Милица Гладнишка и Милена Маркова-Маца ще се погрижат да се забавлявате много. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Любими български звезди се събират в спектакъла "Любов по ноти" на 22 март от 20:00 часа в Зала 1 на НДК. Виктор Калев, Веселин Маринов, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Ненчо Илчев, Братя Аргирови, Нели Петкова, Теди Кацарова, Кирил Ефремов и гост-изненади, обединяват талант в това незабравимо шоу. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Още една комедия ще разведри март месец. На 26 март от 19:00 часа можете да гледате комедията "Аз, Досадникът" в Театър "Сълза и смях". Мариан Бачев и Сашо Кадиев играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Единият има мишена за убиване, другият е нещастно влюбен. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Гръцката супер звезда Никос Вертис пристига в България за грандиозен концерт на 30 Март, в Арена Армеец - София. Специално за концерта залата ще се превърне в истински Бузуки бар. На терена ще бъдат разположени специални сепарета, които ще бъдат внесени от най-големите бузуки барове в Гърция. Началото е от 20:00 часа, а билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

Месецът ще завърши с още един грандиозен концерт. "Големите БГ рок гласове" на супергрупата "Фондацията" ще се състои на 31 Март от 20:00ч, в Зала 1 на НДК. Насладете се на живо на песни, като "Черната овца", "Няма връщане назад", "Вкусът на времето", "Пак ще се прегърнем", "Страхотен ден", както и на много други емблематични български рок парчета. Билети тук.

Събитията в Пловдив

На 9 март в Дом на културата "Борис Христов" пловдивчани могат да гледат комедията "Веселата карета" с участието на Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев и Фънки. Постановката обещава смях до небето с няколко щипки сълзи. Началото е от 19:00 часа, а билети можете да вземете тук.

Източник: Grabo.bg

Едно от най-въздействащите произведения в българското кино вече има първата си сценична реализация. На 11 март от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов" можете да гледате спектакъла "Козият Рог" по творбата на Николай Хайтов, с участието на Филип Аврамов. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 14 март за първи път в България можете да гледате "Мъжете предпочитат да излъжат" със специалното участие на Йоана Буковска. Постановката е на френския драматург Ерик Асус, преводът и постановката са на Владимир Петков, а сценограф е Жанета Иванова. Началото е от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов". а билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

През март ще можете да гледате и отложения мюзикъл "Исус Христос Суперзвезда" на Държавна опера Пловдив. Насладете се на живо на легендарния рок мюзикъл на Андрю Лойд Уебър с режисьор Веселка Кунчева ("Мария от Буенос Айрес", "Дама пика" и др.) и със специалното участие на Никеца, Владимир Михайлов, Керана, Константин Кацаров, заедно със солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Пловдив. Датите са три - 17, 18 и 19 март, а началото е от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов". Билети тук.

Отбележете Деня на театъра с хитовата комедия "Тя, Той и още двама-трима" на 27 Март, в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Началото е в 19:00 часа, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

Месецът ще завърши с хитовия спектакъл на Държавен куклен театър - Пловдив “Дама пика”. Гледайте го на 31 март от 19:00 часа в Кукления театър. Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим ида се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Събитията във Варна
 
Месецът започва с италианската комедия "Само за жени" на 1 Март, в ДТ "Стоян Бъчваров". Oчакват ви незабравимите събирателни образи на артистичното семейство Дарио Фо и Франка Раме, италианци с активна гражданска позиция. Началото е в 19:00 часа на основна сцена, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

На 2 март можете да гледате шедьовъра на Стайко Мурджев "Амадеус" с две номинации за ИКАР 2022. Виенската градска легенда от 19 век за смъртта на композитора, разказана в пиесата на Питър Шафър, вече заживя своя нов живот на българската театрална сцена. Началото е в 19:00 часа на Основна сцена на ДТ "Стоян Бъчваров". Билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

На 7 март Държавна опера - Варна ще представи мюзикъла "Парижката Света Богородица". Този актуален световен хит е един много популярен в Англия жанр, но нов за българската сцена - театрализиран концерт с костюми с цялата последователност на драматургията, със сценография, 3D мапинг и хореография. Началото е в 19:00 часа, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

Постановката на "Мадам Бътерфлай" на 9 март ще бъде посветена на 135 години от рождението на основателя на Варненската опера Петър Райчев. Операта в три действия от Джакомо Пучини е с начален час 19:00 на Основна сцена в операта. Билети можете да намерите тук.
 
Христо Гърбов можете да го гледате в комедията "Семейство под хипноза" на 10 Март във ФКЦ - Варна. Съпругът в това семейство е квартален рекордьор по скоростно пресушаване на алкохолни напитки. Често изпада в амнезия и не помни къде е скрил заплатата си. Затова съпругата му кани хипнотизатор, който да разреши проблема. Началото е от 19:00 часа, а билети можете да намерите тук.

Бандата на Oушън - по нашенски! Комедията "Редки тъпанари" е на 22 Март, във ФКЦ от 19:00 часа. Очаква ви толкова смях, че няма и да се сетите за Джордж Клуни. Направена по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители", но адаптирана към днешната родна действителност, това е постановка, изпълнена с хитри и не толкова хитри замисли, романтика и доста уместни заключения за българското съвремие. Билети тук.

В България всеки разбира от три неща - политика, футбол и медицина! И всеки неведнъж е бил изненадван от абсурдните маневри на здравната ни система. Вижте какво са ви подготвили докторът Робин Кафалиев и старшата сестра Росица Кехайова в комедията "Смешно отделение" на 23 Март от 19:00ч, във ФКЦ. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Да си любовник и да си от ZanziБар едновременно не е много лесна работа. За пореден път Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ви кани на пътешествие до най-романтичното място в света - бар "ZanziБар" в Париж. Гледайте комедията "Любовникът от ZanziБар" на 31 Март от 19:00ч, на Основна сцена. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

България Преди 11 минути

На 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова задържани в ареста

.

Том Круз и "Топ Гън:Маверик" превзеха фестивала в Кан

Любопитно Преди 12 минути

„Златна палма“ за цялостно творчество за Том Круз и няколкоминутни овации белязаха премиерата на филмовото събитие на сезона

.

Нови правила за наградите Оскар

Любопитно Преди 35 минути

Церемонията за 95-ите награди "Оскар" ще бъде в Лос Анджелис на 12 март 2023 г.

Русия: 771 души се предадоха от "Азовстал"

Русия: 771 души се предадоха от "Азовстал"

Свят Преди 47 минути

От 16 май са се предали 1730 бойци, включително 80 ранени

Превозвачите след среща с Караджов: Направихме работна група

Превозвачите след среща с Караджов: Направихме работна група

България Преди 1 час

"Ние търсим диалог и решаване на проблемите, протестите не са самоцел", каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи

.

Затлъстяването е на второ място сред причините за преждевременна смърт

България Преди 1 час

С нарастване на обиколката на талията се увеличават и стойностите на кръвното налягане

Украйна: Няма да приемем прекратяване на огъня

Украйна: Няма да приемем прекратяване на огъня

Свят Преди 1 час

Това заяви съветник на украинския президент Володимир Зеленски в своя Twitter акаунт

Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision e бъдещето на марката, изглежда многообещаващо

Технологии Преди 1 час

Концептуалният модел е с екстериорен и интериорен дизайн, които ще бъдат пренесени на конвейра. Задвижването също, но на по-късен етап

ЕК: Нарушаването на санкции на ЕС да бъде европейско престъпление

ЕК: Нарушаването на санкции на ЕС да бъде европейско престъпление

Свят Преди 1 час

Европейската комисия ще предложи това, заяви еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс в Европейския парламент

Мика Зайкова

Мика Зайкова: Много пари, но нищо от сърце

България Преди 1 час

Според Зайкова минималната пенсия няма да се увеличи толкова, колкото е необходимо, ако се приложи формулата, за която говори премиерът

<p>Джордж Буш сбърка Украйна с Ирак</p>

Джордж Буш сбърка Украйна с Ирак, заклеймяваки руската инвазия

Свят Преди 1 час

Буш направи лапсуса, говорейки на събитие в Далас, на което разкритикува руската политическа система

Петков: Антикорупция е ограничаването на влиянието от Русия

Петков: Антикорупция е ограничаването на влиянието от Русия

България Преди 2 часа

Петков коментира още, че прекъсването на руския газ за България е политически инструмент

<p>Две тежки катастрофи в Русе, има пострадали (СНИМКИ)</p>

Две тежки катастрофи затвориха пътя за „Дунав мост” в Русе, има пострадали

България Преди 2 часа

Сигнал за първия инцидент е получен около 2:30 часа тази нощ

Повдигнаха обвинения на задържаните от престъпната група за лихварство и рекет

Повдигнаха обвинения на задържаните от престъпната група за лихварство и рекет

България Преди 2 часа

Задържаните са обвинени за това, че са принуждавали длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми

<p>Google банкрутира в Русия&nbsp;</p>

Руското поделение на Google банкрутира

Технологии Преди 2 часа

Местната дъщерна компания е със замразени сметки