Културните събития се завръщат с пълна сила през март
Източник: iStock/GettyImages
0

С постепенното отстъпване на пандемията и предстоящото падане на почти всички ограничения, се завръща и богатия културен афиш в големите български градове.

През март театрите в София, Пловдив и Варна са готови да ни зарадват с редица нови театрални постановки. Завръщат се и големите концерти, като в края на месеца в София ще гостува гръцката звезда Никос Вертис, а по-рано през в Зала 1 на НДК ще забият и звездите от Фондацията.

Специално за вас сме подготвили извадка от някои от най-интересните културния събития, на които можете да се насладите през март.

Събитията в София

Още на 4 март от 19:00 часа можете да гледате трагикомедията "Записки на един луд" в театър Възраждане. Постановката е по Гогол и е под режисурата на Ованес Торосян. В главната роля дебютира обещаващият млад актьор Георги Гоцин. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 6 март от 19:00 часа театър Азарян ви кани на постановката "Шахнаме: Сказание за Зал" по персийския епос от Феродуси. Представлението е с номинация за Икар 2022 за авторска музика. Историята на Зал поставя въпроси за властта и любовта, за истината и човечността, чрез които придобиваме мъдрост и разбиране за човешката душа и дух. В спектакъла участват носителите на награди и номинации Велислав Павлов, Жана Рашева, Севар Иванов, Добрин Досев, Ралица Стоянова. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 12 март в Театър "Сълза и смях" имате още един шанс да гледате хитовата комедия с режисьор Мариус Куркински - "Мъжът на жена ми". Началото е от 20.15 часа, а в ролите са неповторимите Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. “Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа! Порив за обич към човека до теб." Билети тук.

Звезден актьорски състав и именити музиканти и певци ви очакват в комедийния концерт-спектакъл "Еxclusive Actors Night" на 15 Март, в Зала 1 на НДК. Участие ще вземат едни от най-актуалните и обичани български артисти - Аня Пенчева, Мария Сапунджиева, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев, Павел Иванов, Албена Михова, Евгени Будинов и специалната гост-звезда неповтормият Мариус Куркински. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Отново на сцената на Театър "Сълза и смях" можете да гледате и постановката "Брачни безумия" на 18 март от 19:00 часа. Милица Гладнишка и Милена Маркова-Маца ще се погрижат да се забавлявате много. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Любими български звезди се събират в спектакъла "Любов по ноти" на 22 март от 20:00 часа в Зала 1 на НДК. Виктор Калев, Веселин Маринов, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Ненчо Илчев, Братя Аргирови, Нели Петкова, Теди Кацарова, Кирил Ефремов и гост-изненади, обединяват талант в това незабравимо шоу. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Още една комедия ще разведри март месец. На 26 март от 19:00 часа можете да гледате комедията "Аз, Досадникът" в Театър "Сълза и смях". Мариан Бачев и Сашо Кадиев играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Единият има мишена за убиване, другият е нещастно влюбен. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Гръцката супер звезда Никос Вертис пристига в България за грандиозен концерт на 30 Март, в Арена Армеец - София. Специално за концерта залата ще се превърне в истински Бузуки бар. На терена ще бъдат разположени специални сепарета, които ще бъдат внесени от най-големите бузуки барове в Гърция. Началото е от 20:00 часа, а билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

Месецът ще завърши с още един грандиозен концерт. "Големите БГ рок гласове" на супергрупата "Фондацията" ще се състои на 31 Март от 20:00ч, в Зала 1 на НДК. Насладете се на живо на песни, като "Черната овца", "Няма връщане назад", "Вкусът на времето", "Пак ще се прегърнем", "Страхотен ден", както и на много други емблематични български рок парчета. Билети тук.

Събитията в Пловдив

На 9 март в Дом на културата "Борис Христов" пловдивчани могат да гледат комедията "Веселата карета" с участието на Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев и Фънки. Постановката обещава смях до небето с няколко щипки сълзи. Началото е от 19:00 часа, а билети можете да вземете тук.

Източник: Grabo.bg

Едно от най-въздействащите произведения в българското кино вече има първата си сценична реализация. На 11 март от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов" можете да гледате спектакъла "Козият Рог" по творбата на Николай Хайтов, с участието на Филип Аврамов. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

На 14 март за първи път в България можете да гледате "Мъжете предпочитат да излъжат" със специалното участие на Йоана Буковска. Постановката е на френския драматург Ерик Асус, преводът и постановката са на Владимир Петков, а сценограф е Жанета Иванова. Началото е от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов". а билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

През март ще можете да гледате и отложения мюзикъл "Исус Христос Суперзвезда" на Държавна опера Пловдив. Насладете се на живо на легендарния рок мюзикъл на Андрю Лойд Уебър с режисьор Веселка Кунчева ("Мария от Буенос Айрес", "Дама пика" и др.) и със специалното участие на Никеца, Владимир Михайлов, Керана, Константин Кацаров, заедно със солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Пловдив. Датите са три - 17, 18 и 19 март, а началото е от 19:00 часа в Дом на културата "Борис Христов". Билети тук.

Отбележете Деня на театъра с хитовата комедия "Тя, Той и още двама-трима" на 27 Март, в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Началото е в 19:00 часа, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

Месецът ще завърши с хитовия спектакъл на Държавен куклен театър - Пловдив “Дама пика”. Гледайте го на 31 март от 19:00 часа в Кукления театър. Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим ида се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Събитията във Варна
 
Месецът започва с италианската комедия "Само за жени" на 1 Март, в ДТ "Стоян Бъчваров". Oчакват ви незабравимите събирателни образи на артистичното семейство Дарио Фо и Франка Раме, италианци с активна гражданска позиция. Началото е в 19:00 часа на основна сцена, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

На 2 март можете да гледате шедьовъра на Стайко Мурджев "Амадеус" с две номинации за ИКАР 2022. Виенската градска легенда от 19 век за смъртта на композитора, разказана в пиесата на Питър Шафър, вече заживя своя нов живот на българската театрална сцена. Началото е в 19:00 часа на Основна сцена на ДТ "Стоян Бъчваров". Билети можете да намерите тук.

Източник: Grabo.bg

На 7 март Държавна опера - Варна ще представи мюзикъла "Парижката Света Богородица". Този актуален световен хит е един много популярен в Англия жанр, но нов за българската сцена - театрализиран концерт с костюми с цялата последователност на драматургията, със сценография, 3D мапинг и хореография. Началото е в 19:00 часа, а билети има тук.

Източник: Grabo.bg

Постановката на "Мадам Бътерфлай" на 9 март ще бъде посветена на 135 години от рождението на основателя на Варненската опера Петър Райчев. Операта в три действия от Джакомо Пучини е с начален час 19:00 на Основна сцена в операта. Билети можете да намерите тук.
 
Христо Гърбов можете да го гледате в комедията "Семейство под хипноза" на 10 Март във ФКЦ - Варна. Съпругът в това семейство е квартален рекордьор по скоростно пресушаване на алкохолни напитки. Често изпада в амнезия и не помни къде е скрил заплатата си. Затова съпругата му кани хипнотизатор, който да разреши проблема. Началото е от 19:00 часа, а билети можете да намерите тук.

Бандата на Oушън - по нашенски! Комедията "Редки тъпанари" е на 22 Март, във ФКЦ от 19:00 часа. Очаква ви толкова смях, че няма и да се сетите за Джордж Клуни. Направена по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители", но адаптирана към днешната родна действителност, това е постановка, изпълнена с хитри и не толкова хитри замисли, романтика и доста уместни заключения за българското съвремие. Билети тук.

В България всеки разбира от три неща - политика, футбол и медицина! И всеки неведнъж е бил изненадван от абсурдните маневри на здравната ни система. Вижте какво са ви подготвили докторът Робин Кафалиев и старшата сестра Росица Кехайова в комедията "Смешно отделение" на 23 Март от 19:00ч, във ФКЦ. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

Да си любовник и да си от ZanziБар едновременно не е много лесна работа. За пореден път Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ви кани на пътешествие до най-романтичното място в света - бар "ZanziБар" в Париж. Гледайте комедията "Любовникът от ZanziБар" на 31 Март от 19:00ч, на Основна сцена. Билети тук.

Източник: Grabo.bg

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2030 година. НАСА открива първия ресторант на Луната. Посетител пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Украйна: Руски удари отнеха живота на трима цивилни в Одеса и поразиха военновъздушна база в Полтавска област

Украйна: Руски удари отнеха живота на трима цивилни в Одеса и поразиха военновъздушна база в Полтавска област

Свят Преди 1 час

Освен загиналите има и 27 ранени, включително три деца, съобщиха службите за спешна помощ

Александър Бел: Неизвестни факти за великия изобретател

Александър Бел: Неизвестни факти за великия изобретател

Любопитно Преди 3 часа

Александър Бел е личност, която определено е оставила своя подпис в световната история

Снимката е илюстративна

Мечки се появяват на все по-необичайни места в Румъния

Свят Преди 4 часа

Появата на мечки в равнинната част на Румъния е необичайно явление, което предизвиква тревога сред местните жители, отбелязва Диджи 24

<p>Русия каза, че ще реагира подобаващо на &quot;неприятелското&quot; решение на Исландия</p>

Русия каза, че ще реагира подобаващо на "неприятелското" решение на Исландия да затвори посолството си

Свят Преди 4 часа

"Всички антируски действия от страна на Рейкявик неизбежно ще бъдат последвани от съответна реакция", се казва още в съобщението

Украинската армия казва, че е напреднала с 1,4 км по Бахмутското направление

Украинската армия казва, че е напреднала с 1,4 км по Бахмутското направление

Свят Преди 4 часа

По думите на Черевати украинските сили са убили 138 вражески военни, ранили са 236 и са взели един пленник

.

Ягодите на пазара: Как да разпознаем дали са хубави

Любопитно Преди 5 часа

Външният вид на ягодите може да бъде измамен

Земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер в Гърция

Земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер в Гърция

Свят Преди 5 часа

То е регистрирано днес в 13:04 ч. местно (и българско) време

гръмотевици

Промяна на времето: Кога ще има гръмотевични бури и градушки

България Преди 5 часа

Максималните температури в неделя ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°

Поредна антиевропейска и антибългарска проява в РС Македония

Поредна антиевропейска и антибългарска проява в РС Македония

Свят Преди 6 часа

Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и информацията, свързана с финансирането, на табелата на стена за спортно катерене, поставена в Градския парк в Битоля

Започват проверки за тайнствения апартамент в болница „Лозенец”

Започват проверки за тайнствения апартамент в болница „Лозенец”

България Преди 6 часа

В свое разследване NOVA показа луксозното помещение

Девет загинали след нападение на Ал-Шабаб в Сомалия (СНИМКИ)

Девет загинали след нападение на Ал-Шабаб в Сомалия (СНИМКИ)

Свят Преди 7 часа

Атаката на радикалните ислямисти от Аш Шабаб започна снощи

олаф шолц

Олаф Шолц планира телефонен разговор с Путин

Свят Преди 7 часа

Германският канцлер е заявил, че ще настоява руският президент да изтегли войските си от Украйна

Атанас Запрянов

МО има готовност да помогне на Украйна след разрушаването на "Каховка"

България Преди 7 часа

Относно военната помощ той каза, че се правят разчети и се проверяват възможностите какво може да се предостави на Украйна

История с щастлив край: Намериха живи колумбийски деца след 40 дни в джунглата

История с щастлив край: Намериха живи колумбийски деца след 40 дни в джунглата

Свят Преди 7 часа

Те са се озовали в Амазонската екваториална гора след катастрофа с малък самолет

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо посети мемориала в центъра Киев.

Канадският премиер Джъстин Трюдо е на изненадващо посещение в Киев

Свят Преди 7 часа

Той е посетил мемориала в центъра на украинската столица, посветен на убитите от руските сили войници