Кои са участниците в Акселератора на ПРОМЯНАТА 2019
Източник: NOVA
0

З а пета поредна година Акселераторът на ПРОМЯНАТА събира социални предприемачи с потенциала да променят живота на хиляди деца и младежи в България. Акселераторът е двумесечна интензивна обучителна програма, която предлага специализирани безплатни обучения и индивидуални консултации. Той е част от процеса на селекция в ПРОМЯНАТА и дава възможност на участниците да подобрят своите решения и своя бизнес план преди да продължат напред в конкурса.

12-те участници в Акселератора тази година бяха избрани сред общо 136 и преминаха през четири етапа на селекция до този момент. Ето кои са те:

Мариела Станулова от „Академия за родители“, която предоставя на родителите актуална, обективна и експертна информация за здравето, възпитанието и образованието на техните деца. След над 35 вече проведени събития на живо, Академията ще разработи и платформа с онлайн курсове, достъпни по всяко време за всички родители, които имат нужда от конкретна информация.

Камелия Митева от Био игри и Елица Стоилова от Umni.co, които развиват детски образователен чатбот - интерактивно софтуерно решение, което дигитализира и игровизира образователния процес. Чатботът използва видео, звук и илюстрации, за да предостави информацията по интересен начин, имитира чата с човек в месинджър и дава възможност за създаване на тестове и викторини.

Светлана Савова и Михаил Баликов от „Тийноватор“ - програма за насърчаване на предприемачеството сред българските ученици в 10. и 11. клас. Създават училищни стартъп клубове, в които учениците работят по реални бизнес проекти, генерирани от тях самите, заедно с ментори - предприемачи, които им помагат по пътя към успеха.

Десислава Алексиева от FOX book cafe – създатели на методология за ранно детско четене (6-36 месеца), която развива езиковите и социалните умения на децата и тяхната функционална грамотност в дългосрочен план. Те организират групи по ранно детско четене в обществените библиотеки в България, в които родителите могат да общуват и развиват децата си чрез книгите.

Надежда Тодорова и Елена Чапалова от Фондация Up with Down - създават онлайн платформа с материали и обучения за спецификите на синдрома на Даун. Тя ще предоставя информация и подкрепа за родители, специалисти, учители и лекари как децата със синдром на Даун могат да се развиват и интегрират най-добре.

Невен Боянов и Ивайло Николов от „Тинузавър“ - образователна платформа, насочена към преподаватели, ученици и студенти. Тя предлага хардуер, софтуер и методология за изучаването на електроника, роботика, програмиране, математика и физика по забавен и практически начин.

Николинка Димова и Кунка Великова от „Неща с душа“ - създават образователни игри, материали и помагала за деца със специални образователни потребности, адаптирани за българската образователна система. Чрез тях специалисти и родители могат да помагат на всяко дете да открие своите способности, да учи с удоволствие и да се развива в училище.

Константин-Кирил Иванов и Анна Димирова от „Разказвачът на приказки“ - насърчават детското четене като среща децата със съвременни автори на българска детска литература. Писатели гостуват в класните стаи и на различни събития, разговарят с децата, четат от свои произведения и по този начин вдъхват живот на книгите, запалват любопитството на децата и развиват въображението им.

Мария Георгиева, Анна Димитрова и Катерина Иванова от „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ - разработват образователна програма за менструално и репродуктивно здраве. Тя ще осигури качествено и навременно знание на младите хора в училищата по темата с цел ранна превенция и профилактика на различни заболявания.

Ставрос Ставру и Ива Груева от „Пукльовците“ - дигитални образователни игри от ново поколение, които помагат на учителя да развива социалните умения на своите ученици и да подобри климата в своя клас.

Лиляна Савова и Венета Иванова от „Академия Миротворци“ - обучават ученици и студенти в основни медиаторски техники, умения за ефективна комуникация и преодоляване на бариери в общуването. В резултат учениците повишават своята емоционална интелигентност, научават се да управляват успешно конфликтни ситуации и да се справят с агресията в училище.

Методи и Росен Терзиеви от „Отвъд Спорта“ – инициатива, която преоткрива културата за свободно спортуване на кварталните и училищни игрища. Методи и Росен вярват, че играта на открито е универсален начин за свързване на хората и за изграждане на характер в децата и младежите.

12-те участници ще преминат през общо девет обучения, посветени на: Анализ на социален проблем и развиване на решение, Детски права, Моделиране и измерване на социален ефект, Бизнес и финансово моделиране, Разрастване на организацията и Презентационни умения. Сред тях през ноември ще бъдат избрани петимата нови финалисти в ПРОМЯНАТА. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред тях през януари 2020 г., а големият победител ще бъде избран през февруари 2020 г. Победителят и останалите четирима финалисти ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 96 000 деца и младежи от цялата страна.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Любопитно Преди 3 минути

Наследството на Марк Твен е не само в американския литературен канон, но и в неговото трайно влияние върху идеалите за свобода

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

България Преди 1 час

Според текстовете възнагражденията на военнослужещите ще се повишат средно с 30%

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

България Преди 1 час

Служебният премиер иска нови министри начело на МВнР и Министерството на земеделието

а

Може ли да настъпи нова гражданска война в САЩ

Свят Преди 1 час

Възможна ли е гражданска война в САЩ четете в следващите редове

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Свят Преди 1 час

Междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Технологии Преди 1 час

Новият асистент ще "прескача" между приложенията

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

България Преди 1 час

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

Свят Преди 2 часа

За момента не е ясно дали страната е атакувана

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 9 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Арест на руски агент за готвен атентат срещу Зеленски

Свят Преди 9 часа

Според СБУ задържаният е бил вербуван от руските специални служби

<p>Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран</p>

Израел обмисля възможностите за контраатака срещу Иран, докато САЩ призовават за сдържаност

Свят Преди 9 часа

Анализаторите казват, че контраударът на Израел вероятно ще бъде насочен към иранска земя, без да убива цивилни

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 10 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Доходите на българите изпреварват разходите

Доходите на българите изпреварват разходите

България Преди 10 часа

През 2023 г. българските домакинства са изразходвали 10 044 лв. средно на човек

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

Стефан и Марин Димитрови са били на срещи в МВР нееднократно

България Преди 11 часа

Това се е случвало в периода от 1 май 2021 до 12 април 2024 г.