Huawei Watch GT 4 се грижи за стила и здравето
Източник: Личен архив
0

М одерните технологии могат да са не само полезни, но и стилни. Толкова стилни, че да са част от аксесоарите, с които да допълним външния си вид. Смарт часовниците са идеален пример за това. През последните няколко години тяхната категория се преобрази напълно и от устройства, които се използваха предимно от спортуващи, сега те са практичен помощник и моден аксесоар за мнозина.

Huawei бързо се позиционира в сегмента, като създаде богата гама смарт часовници. Новото предложение на пазара е  Huawei Watch GT 4, който дава началото и на следващата стъпка в еволюцията на тези устройства. Huawei има визия да промени носимите си устройства и да покаже, че технологиите не само не пречат на стила, но могат да му помагат и да го развиват.

Елегантен във всеки момент

Watch GT 4 няма да е само един смарт часовник, който може да се персонализира само със смяна на каишките. Той ще има версии с различни корпуси и два размера на дисплея с няколко индивидуални дизайна. Huawei искат да ни покажат, че умният часовник може да бъде персонален аксесоар, който да е в тон със стила и вкуса на всеки.

При нас са две тестови бройки. 46-милиметровият Dynamic Octagon в сиво със стоманена каишка и 41-милиметровият Elegant Pendant със стоманено-златни акценти. По-големият е с 1.43-инчов AMOLED дисплей, а по-малкият – с 1.32-инчов AMOLED екран. Резолюцията и на двата е 466х466 пиксела.

Източник: Личен архив

Корпусите на моделите имат известни разлики в окраската според модела, така че възможностите за персонализация са много. Разбира се, каишките са с универсален стандарт и могат да се сменят допълнително.

Huawei казва, че дизайнът е вдъхновен от традиционните луксозни ръчни часовници. Съчетани са популярни и търсени елементи като елегантен безел за 46мм модел, който също може да се различава според модела. Например при зелената версия, безелът помага за следене на времето в две часови зони.

Източник: Huawei

При 41мм модел нежната елегантност е на първо място. Корпусът е максимално компактен и елегантен, за да прилича на аксесоар, изработен от бижутер. Ще стои много по-добре на нежна дамска китка.

И двата модела ще се предлагат в избор от няколко каишки. В България 46мм модел ще е наличен с елегантна черна каишка, каишка от сребриста стомана или спортна зелена от рециклирани материали. 41мм модел ще се предлага с бяла кожена каишка, златиста миланезе и третата опция е двуцветната Piano Key гривна, вдъхновена от класически бижута.

Източник: Личен архив

Разбира се, персонализацията продължава и с циферблатите. Watch GT 4 получава 12 нови дизайна, като могат да се използват и над 10 000 допълнителни (някои са платени) от Huawei Watch Face Store. Много от официалните циферблати предлагат възможности за персонализация. А с новите им версии за Watch GT 4 персонализацията вече не е само какви данни да се показват на циферблата, но може да се променят фоновите изображения и дори цветовете на стрелките и цифрите.

Грижата за здравето не е забравена

Huawei не са се улисали в дизайна на Watch GT 4 и не са забравили останалите му характеристики. Часовникът има подобрени сензори и увеличена точност на засичането на сърдечния ритъм. Технологията TruSeen 5.5+ използва умни алгоритми, за да анализира пулса както по време на спорт, така и през обикновените дейности през деня. Тя вече се справя още по-добре при по-ниски температури и отчита по-бързо сатурацията, и анализира по-точно съня.

Като става дума за сън, технологията TruSleep 3.0 може да следи различните фази на съня, качеството на дишане, движението на тялото и дори хъркането и/или говоренето на сън. На сутринта през приложението Huawei Health дава подробна разбивка на всички критерии и съвети, като може да предупреди за индикации евентуална сънна апнея.

Източник: Личен архив

За дамите има обновен менструален календар. Той е в своята трета версия и е с интелигентни алгоритми, които могат да предвиждат кога наближава „денят“ в зависимост от промяната в здравните показатели.

Друга интересна новост е Stay Fit. Това е приложение към Watch GT 4, което помага на потребителя да следи и оптимизира дневния си прием и „разход“ на калории. За целта ще трябва да записва в приложението ястията си, а часовникът ще изчислява колко и кога е нужен прием на още калории или пък на допълнително движение.

Източник: Личен архив

Всичко се комбинира и със здравните данни от часовника, резултатите от тренировки и поставените цели – за отслабване, наддаване на тегло или поддръжка. Stay Fit позволява на човек по-лесно да намери и следва своя персонален оптимален план – чрез готовите предложения на приложението или със своя опит.

Голям треньор в малък корпус

Watch GT 4 не пропуска и спорта. Дори напротив, той продължава да е ключов акцент в серията. Добавени са нови „пръстени“, чрез които човек по-лесно да следи дневните си цели – калории, продължителност на физическата активност, брой изправяния през деня, крачки и т.н.

По-голямата версия GT 4 с 46мм дисплей се възползва и от интелигентна и подобрена GNSS система за позиционно следене на сателитния сигнал. Казано на по-нормален език това означава, че часовникът автоматично ще активира подходящата зона на антената, за да може тя винаги да е насочена в правилната посока, независимо от позицията на корпуса. Това увеличава прецизността на следенето на движението с 30% и съответно ще има още по-точни данни за изминатия маршрут, темпо и дистанция.

Източник: Личен архив

На разположение са и режими за следене на десетки спортове с възможност за персонализация на целите за всеки от тях. Тук е системата на Huawei за бегачи, която анализира резултатите, отчита тренировъчното натоварване и нужното време за възстановяване. Сред поддържаните спортове е и футбол, като ще помогне за проследяване на показателите по време на мачове и подобряване на резултатите.

Практичен и през деня

Huawei са наясно, че добрият смарт часовник трябва да е полезен и в ежедневието. Затова Watch GT 4 има допълнителни уиджети, чрез които потребителят може да изведе за по-лесен достъп функциите, които са му най-нужни на него.

Например различните вградени приложения за измерване на температурата на кожата, упражнения за дишане, бърз преглед на стреса или други здравни показатели. Има и уиджет за преглед на прогнозата за времето, задачите в календара, бързо набиране на телефонен номер, управление на музикалния плейър на телефона и др.

Източник: Личен архив

Батерията също е на ниво. Тя издържа до 14 дни (в зависимост от активните измервания и общото потребление) с едно зареждане при 46мм версия и до 7 дни при 41мм часовник. Всички версии са с безжично презареждане и обратно зареждане, т.е. могат да се използват да заредят други съвместими устройства (например слушалки), когато е наложително.

И още нещо важно за финал. Watch GT 4 може да се използва пълноценно, както с телефоните на Huawei, така и с всички останали устройства с Android или iOS. Нито една от здравните и останалите важни функции не е „заключена“ само за един тип устройства.

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 1 час

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Свят Преди 1 час

Заподозреният Тимо Ворнанен влязъл в словесен спор със свой колега

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 4 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 4 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 5 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 5 часа

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 5 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 6 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 6 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 6 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 6 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 7 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 7 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 7 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 8 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 8 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами