59

Н е може да се отрече, че при управлението на Цветанов много често полицейски акции се превръщаха в медийни шумотевици, което беше контрапродуктивно, заяви в интервю за Нова ТВ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той обеща от сега нататък да не се слагат наименования на полицейски операции. Искам да се работи само с прокуратурата упорито, не кампанийно, добави той.

Според него бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал много силно присъствие в МВР. Вучков отказа да коментира критиките към Цветанов за полицейщина и подслушване. За подслушването има няколко дела, като свършат, тогава можем да говорим, каза той.

За скандалното видео в интернет, което показва как пътен полицай взема подкуп, Вучков за борбата с корупцията от МВР ще бъдат взети мерки.

Нито за момент униформеният полицай няма да остава насаме с водача на автомобила без заснемаща камера, посочи министърът

В процес сме да купим няколкостотин джипиеси, които до края на годината ще монтираме във всички патрули, съобщи Вучков.

Когато пътен полицай спира водач на автомобил, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата, обясни по-подробно той.

Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи да се извършва, както преди това, каза Веселин Вучков. За битовата престъпност по селата в страната ни, вътрешният министър заяви, че не може да обещае толкова голямо полицейско присъствие по селата.

Цялото интервю вижте във видеото:

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@