Лютви Местан с конспиративна теория за референдума
Лютви Местан   
Източник: БГНЕС
411

П редседателят на ДПС Лютви Местан обяви от трибуната на Парламента, че държавният глава Росен Плевнелиев е предложил референдум за изборното законодателство, за да отклони общественото внимание от среща на Бойко Борисов с Бисер Миланов - Петното.

За такава среща на лидера на ГЕРБ с осъждания седем пъти Миланов, който стана известен с провокациите си по протести и контактите си с Николай Бареков, писа в. "Галерия", като се позова на близък на Миланов. Петното бе и сред поканените на една от срещите на премиера Пламен Орешарски с "протестиращи" през лятото, на които министър-председателят приемаше в МС лидери на протестите от февруари и контрапротестиращи.

Според публикацията на "Галерия" Борисов плащал на Миланов, за да участва в мероприятия за дискредитиране на политически опоненти на лидера на ГЕРБ.

Изданието не за пръв път напоследък създава новини с твърдения за компромати срещу Борисов. Главният редактор Кристина Патрашкова наскоро обяви, че има записи от разговори на Борисов, а след това, когато те й бяха изискани от прокуратурата, призна, че не разполага с такива.

Вчера Борисов отрече да се е срещал с Петното и публикува във Фейсбук профила си скрийншотове, от които се вижда, че Йордан Бонев - човекът на Миланов, който свидетелства пред "Галерия" за срещата, го е търсил няколко пъти.

Днес обаче председателят на ДПС говори няколко минути по тази тема от трибуната на Народното събрание, като я комбинира с поредна атака срещу предложения от президента референдум за изборното законодателство у нас.

Местан заяви, че най-важният въпрос днес бил защо президентът е подминал този срамен заговор срещу демокрацията и е избрал да отклони общественото внимание и е подменил темата.

Срещата на Бойко Борисов с Петното е истинското задкулисие в България, заяви председателят на ДПС Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна.

Твърдя, че кабинетът и подкрепящите го политически сили сме на светло, в светлината на обществото и неговите интереси, каза Местан. Според него резултатите от това са оздравена бизнес среда, повишени социални показатели и инвестиционна политика в регионите.

На този фон няма как да бъде подминат скандал, свързан със среща между лице с профила на Бисер Миланов - Петното и бивш министър-председател - Бойко Борисов, посочи председателят на ДПС. Няма никакво значение кой на кого се е обадил първи, важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща, допълни той. Местан обяви и че това било продължение на сериала Банкя и Кокинов, тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата.

Защо мълчи ГЕРБ, защо мълчи ЕНП, ще поставите ли и този въпрос на вниманието на Европейския парламент, попита Местан. Очакваме да чуем и българските реформатори, може би те мълчат, защото знаят, че, ако се прегърнеш с оцапан, ще се оцапаш и ти, допълни той.

Очакваме да чуем и лидерите на ЕНП, президента на ЕК в лицето на г-н Барозу, чакаме да чуем гласа и на посланиците на ЕС и НАТО - искаме да ги чуем да споделят своята грижа за демокрацията в България, апелира председателят на ДПС.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък призова от парламентарната трибуна главния прокурор да поиска отнемане на имунитета на президента Росен Плевнелиев и на бившия премиер Бойко Борисов

Президентът изпълнява евтини поръчки, заяви националистът от името на ПГ на "Атака". Волен Сидеров обясни, че Плевнелиев трябва да бъде разследван заради милионите си в офшорни сметки, а Борисов - защото имало данни за извършени от него престъпления от голям мащаб - като "Авиоотряд 28" , например.

Тези дни излезе информация от свидетел, продължи с аргументите си Сидеров, че Бойко Борисов е предлагал 500 хиляди лева на криминални елементи, "за да правят провокации и да извършат политически преврат, да ударят тази, онази партия, да изместят "Атака".

"Да не би да има заговор да не бъдат закачани бившите министър-председатели", попита Волен Сидеров. Къде са били през 1989-а днешният президент и лидерът на най-голямата парламентарна група в момента, продължи той.

Могат днес да се правят на десни и на популисти, всеки има право, важно е да отчитаме кой какво е вършил през годините, каза още националистът.

През прехода, отбеляза той, днешният президент и лидерът на ГЕРБ са трупали милиони на гърба на народа - чрез охранителни фирми , нечист бизнес. Волен Сидеров отново заяви, че Росен Плевнелиев си бил купил имоти в Гърция "с пари от продажба на български работници в Германия".

Тези твърдения и квалификации станаха причина заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева да поиска да му бъде наложено наказание. В изказването си от трибуната Волен Сидеров упрекна и МВР, и прокуратурата, че не са предприели никакви действия спрямо окупаторите на Софийския университет.

"Прокуратурата си затрая, три денонощия вилняха терористи на територията на СУ - никакви мерки", заяви председателят на "Атака". Той упрекна и премиера Пламен Орешарски, че е пожелал да говори с тези, които окупираха Алма матер. Това е голяма политическа грешка и който я прави, ще си плати за нея, предупреди Волен Сидеров.

Цвета Караянчева (ГЕРБ): За г-н Петното най-добре може да говори г-н министър-председателят, защото дълго време Бисер Петното ходеше при него на среща

Това заяви народният представител от ГЕРБ в отговор на изявленията по-рано на лидерите на "Атака" и на ДПС за връзка между Бойко Борисов и Бисер Манолов - Петното. Според опозицията управляващите подменят дневния ред на обществото.

"Къде е г-н Бисеров, защо никой не обясни какво се случи с него и как стана бързо гражданинът Бисеров. Защо не чухме позиция на коалиционните партньори", попита от парламентарната трибуна Караянчева.

Тя поиска да чуе какво мнозинството мисли по темата с референдума за изборните правила, поискан от президента. Станете и кажете, че трябва да се чуе мнението на хората, а не само на отбрани, нека хората да кажат дали искат тази политическа класа, която днес е тук, призова депутатът.

В отговор зам.-председателят на НС Мая Манолова подчерта, че именно ГЕРБ са отсъствали от дебатите по проекта за нов ИК, а президентът е мълчал седем месеца и се е включил в дискусията на финалната права, за да обслужи тяснопартийния интерес на ГЕРБ.

Манолова посочи, че КБ е за референдуми и напомни за 700 хиляди подписа, които левицата събра за допитване по темата АЕЦ"Белене". Явно вие нямата такъв ресурс и използвате "по-услужлив и по-удобен инструмент - президентът", обърна се тя към ГЕРБ.

По думите на Манолова Росен Плевнелиев за пореден път е заел позиция, разделяща българското общество. За Христо Бисеров и Петното - ще имате моралното право да излезете на тази трибуна, когато Цветан Цветанов стане гражданинът Цветанов, категорична е зам.-председателят на НС.

Коментари 411
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

411 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 1 час

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 2 часа

Още пет области са с нови управители

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 3 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 3 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 3 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 4 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 4 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 4 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 4 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 5 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 5 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 5 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 5 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 5 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 5 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 6 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна