29

П родължават скандалните разкрития, свързани със записания тайно по време на семинар на ГЕРБ кмет на Пловдив Иван Тотев.

"Досега сме прибрали толкова народ в Общината, колкото не можеш да си представиш".

С тези думи, цитирани от Dariknews.bg кметът на Пловдив Иван Тотев отговаря на притеснен член на ГЕРБ, който го пита за чистката на техни хора в държавата от различни ведомства и институции.

Това става ясно от един от записите, направен на партийното събрание на ГЕРБ в началото на месеца, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.

"Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал", се чува още да казва Тотев. От думите му става ясно, че има диалог с новия шеф на Летище-Пловдив Иван Карнабитов и там също ще бъдат осигурени щатове, за да се назначават близки до управлението на града хора.

Разговори текат и с новия управител на ВиК-Пловдив, където работят 120 човека от ГЕРБ и има уверение, че те няма да бъдат уволнени.

"Търсим и всеки случай го гледаме поотделно. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината", добавя още Иван Тотев.

"Имаме и общински болници, при Петко Недев сме прибрали сума хора в „Св. Панталеймон", уточнява още кметът.

В друг запис от същото партийно събрание, който бе публикуван вчера, градоначалникът казва, че Общинският съвет на Пловдив е взимал нарочно подготвени незаконосъобразни решения.

Незаконните решения се гласували умишлено, за да бъдат върнати от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта била вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. Заради записите вече се самосезираха Окръжната и Районната прокуратура на Пловдив.

Иван Тотев вече заяви, че няма да подаде оставка и коментира, че въпросът по-скоро е кой е направил записа и носи отговорност за неговото разпространение, а не съдържанието му, "защото изказванията са извадени от контекста".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@