Борисов: Когато фактите говорят, и СРС-тата мълчат
Бойко Борисов във Варна   
Източник: Красимир Делчев, БГНЕС
263

"Когато фактите говорят, и СРС-тата си мълчат - дълбоко вявам в честните магистpати и истината pано или късно излиза наяве". Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във Варна на предизборното събитие на партията в града.

Той коментира съобщението на прокуратурата от днес, че са открити доказателства за извършено престъпление от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който обаче има имунитет като кандидат за депутат.

Самият Цветанов коментиpа, че не е запознат с доказателствата, но че не е нарушавал законите.

По-рано в Пловдив Борисов каза, че след всичко, което се случва напоследък, и най-вече нерегламентираното подслушване в домовете на хората е явно, че законът за използването на СРС трябва да стане много тежък спрямо тези, които си позволяват това. Лидерът на ГЕРБ коментира предложението на премиера Марин Райков МВР да изчисти вътрешните наредби, свързани с ползването на СРС от всички слабости и предпоставки за нарушения.

В противен случай, допълни Борисов, всички ще започнат да се изкушават, уточнявайки: "без нас разбира се", и това ще бъде много тежък удар за демокрацията. Защото, според него, това ще бъде прилагано към неудобни журналисти, магистрати, политици, неправителствени шефове - към всеки, накърнил нечии интереси. Борисов добави, че подкрепя всичко в тази посока и каза: "Ние сме единствената жертва на това."

Два-три месеца слушахме, как ние сме послушвали, в случая МВР, и изведнъж се оказа, че само срещу насима пуснати компромати, коментира още Борисов. Той добави, че за него е по-важно това, че всеки ден е сред хората и навсякъде площадите са пълни.

"Днес изпратих писма на политическите лидери, които говорят, че трябва да има има още една фирма за преброяване - австрийска, интересно защо австрийска, вие ще се сетите, че искаме и ние да се включим. Да ни посочат банкова сметка, партията да си преведе пари и да се включим. Нека да броят. Защото моята социология и моето преброяване показва следното: вчера в Първомай бившият президент Първанов е бил пред 150 човека в читалището. Днес на площада - 1500. Станишев във Варна доколкото знам е бил в зала с 1000 места. В тази зала сега има 5000 души. При Станишев 1000, при нас 5000. Факт! И никой не може да го обори", посочи Борисов във Варна.

Той помоли медиите да снимат събитията на ГЕРБ с пълните зали и площади, и да предоставят кадрите на фирмата, която ще брои, за да си направи своето представително изследване.

"Фактът, че не искат и ние да участваме в тяхното "преброяване" означава, че се търси сценарий да не признаят изборите. Като не признаят изборите, ще има нови три месеца, ще дойде зимата. Всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези и след следващи избори. Затова съм угрижен. А не заради бързите действия на прокуратурата. Тях ги аплодирам, защото ще се върнат и на „Галерия", където имаше доказано подслушване на журналисти, и на "Лияни". Така че да не злорадстват. Ние винаги сме се подчинявали на върховенството на закона. Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве", категоричен бе Борисов.

"Модерно е да говорят за олигарси. Варна е добра възможност да видиш как са се въртели правителствата, като гледаш курортните комплекси, червено правителство - червени комплекси, синьо правителство - сини комплекси. При Костов са строени сините комплекси, при управленията на БСП - червените. И между тях един забравен Спортпалас, който ние ремонтирахме. Намерили са време да продадат комплексите, но инфраструктурата не са направили", припомни Борисов.

По думите му ако до Варна не бъде направена магистрала "Хемус", тя никога няма да стане тази прекрасната морска столица, която желаем.

"Защото сега хората ще пътуват през Бургас и Слънчев бряг, за да дойдат до Варна. Ние правим и пътя до Дуранкулак. Последният ангажимент, който имах е централния булевард във Варна. Той се асфалтира и до дни ще е готов, така че и този мой ангажимент съм го изпълнил. Но без "Хемус" Варна няма бъдеще. Ние доказахме, че можем да я построим, защото и в момента строим 6 магистрали. Толкова години не са построени, а ние ги строим. И то само с 20% наши пари, другото го дават европейците, и всичко това остава за българите", подчерта председателят на ГЕРБ.

Пред жителите на Варна той припомни още, че в града десетилетия наред се докарваха изотопи за лечение на ракови клетки от Чехия и Унгария, които се разпадаха наполовина по пътя и струваха милиони всяка година.

"Сега във Варна има централа, която прави изотопи. Това в половин Европа го няма. Имам лична заслуга за това, защото взехме решение и отпуснахме пари да го осигурим тук", подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ изрази притеснения, че кризата в Европа става все по-тежка.

"Ще има още трудни години за българите и за всички еврипейци. Другите партии не се готвят да управляват. Едните са малки и не могат. БСП, като другата голяма партия, също няма намерение да управлява. Те знаят, че това, което обещават, не могат да го изпълнят. Когато бях кмет всеки четвъртък имаше протест на пенсионерите. Учителската стачка беше най-дългата в България, но Вълчев и Орешарски разтуряха седянката. Тези хора протестираха за увеличение на доходите, но те не им ги дадоха, а го направиха на последното си правителствено заседание", припомни Борисов.

Зам.-председателят н ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов каза във Ваpна, че ГЕРБ е единствената партия, която успя да наруши статуквото на прехода.

"Няма друга партия, която да успя да наруши статуквото на организираната престъпност. През 2009 г. всички европейски програми бяха спрени, което ни лиши от възможността да се възползваме от европейската солидарност за развитие на регионите ни. Първата работа на правителството на Бойко Борисов беше да върнем доверието на Брюксел. През нашия мандат са усвоени 38% от парите по еврофондовете. Затова е важно да има разумното гласуване и да можем да спечелим убедително. Ние като политическа партия няма да отговаряме на нападките и компроматите, които имаме от нашите опоненти. Защото ние имаме програмата, с която ще управляваме, и това е нашата сила", категоричен бе Цветанов.

Той изрази увереност, че в следващото Народно събрание ще има поне 8 депутати от листата на ГЕРБ във Варна.

"Ще възвърнем достойнството на Варна като морска столица на България, ако ПП ГЕРБ получи втори мандат за управление на страната", заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

"В работата си като народен представител ще наблегна на развитието на инфраструктурата на Варна и региона. На строежите и рехабилитацията на пътища, на пречиствателни станциии и на други инфраструктурни обекти, което е задължително условие Област Варна отново да придобие привлекателно лице за българските и чуждестранни инвеститори. От особено значение за Варна е развитието на пристанищния комплекс, преместването на пристанището и обособяването на негово място на зона за отдих и развлечение", посочи Павлова.

Коментари 263
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

263 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Осем жертви и много ранени в катастрофа с бус в Турция

Свят Преди 33 минути

Бусът пътувал днес към близкия град Хатай, когато се сблъскал с бетоновоз

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Почина легендарният френски журналист Бернар Пиво

Свят Преди 2 часа

Освен на книгата, Пиво беше голям любител на футбола и виното

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за европейските избори

Избори 2 в 1 Преди 3 часа

Вълчев обяви, че "в европейското семейство "Има такъв народ" ще се присъедини към консервативните партии"

Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Пеевски води депутатските листи на ДПС в Кърджали и Благоевград

Избори 2 в 1 Преди 3 часа

Водач на листата за Европейския парламент е д-р Джевдет Чакъров

Президентът на Украйна Владимир Зеленски

Русия обяви, че е превзела още две украински села

Свят Преди 4 часа

През последните месеци Киев изпитва сериозни затруднения да удържи фронтовата линия

а

Намериха кокаин за 40 милиона лири до кръчма във Великобритания

Любопитно Преди 5 часа

Или кое е точното определение за полицейска находка

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Димитър Главчев: Очаквайте честни и прозрачни избори

България Преди 6 часа

"Ако имаше сигнали за купуване на гласове, щяхте да видите и наши действия", коментира той

Кевин Спейси

Кевин Спейси: Не съм безгрешен, но не приемам измислици

Свят Преди 7 часа

Актьорът категорично отрече новите обвинения от документален филм на Channel 4

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Президентът Румен Радев: В подобни времена неглижирането на българската армия е немислимо

България Преди 7 часа

"Процесът по модернизация и развитие все още се движи твърде бавно", смята той

.

Путин разпореди учения за използване на ядрени оръжия в близост до Украйна

Свят Преди 7 часа

Информацията идва директно от руското Министерство на отбраната, предаде "Ройтерс"

Празник на българската армия - военен парад за 6 май

Изтребители летяха над София в Деня на Българската армия (СНИМКИ и ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя днес в Деня на храбростта

а

Израел призова жителите на Рафах да се евакуират

Свят Преди 9 часа

Перспективата за израелската офанзива предизвика тревога от страна на световните лидери.

Снимката е илюстративна

Как за 4 часа две майки родиха 6 бебета

България Преди 10 часа

Четиримата родители, създали шест нови живота за ден, пожелават щастието си на всеки

Засилен трафик на връщане след почивните дни

Чака се засилен трафик при голямото завръщане след празниците

България Преди 10 часа

Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

5 начина, по които празнуват Гергьовден по света

Свят Преди 10 часа

Гергьовден е огромен празник за много страни и култури по света

Военен парад за 6 май

С водосвет на бойните знамена и знамената-светини ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия

България Преди 11 часа

В тържествата ще участва и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев