32

Д нес си отиде дългогодишният репортер Цветелина Атанасова. Новината съобщи БНТ.

Атанасова посвети повече от 25 години от своята кариера на Българската национална телевизия.

"Днес си отиде репортерът на БНТ и наш приятел Цветелина Атанасова.

Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната "Светлина в безкрая". Изкачваше планините и даваше личен пример за опазването им. Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези "на края на света".

Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух. Светъл път, Цвети!", написа БНТ.

Показват торбичките по дъното на Черно море

Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров”, а по-късно и Нов български университет в Департамент „Масови комуникации”със специалност „Продуценство”, както и „Операторско майсторство” в Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ.

Български полярници се спасиха с надуваема лодка

Още една група български учени на Антарктида

От 1984 г. е журналист в БНТ. Автор е на повече от 100 документални филма, между които сериите „Потънали черноморски пристанища”; ”Под морските вълни”; „Акра – история между вода и огън” (получил Годишна награда за принос в популяризирането на културно-историческото наследство”, 2013 г.); „Солени сълзи”; „Силата на Дамасцена”; ”Плачът на морето”; „Черно море – съдба и бъдеще”; ”Черно и бяло”; „Пришълците” (получил Голямата награда на Mtel Media Master); „90 градуса южна ширина”.

Участвала е в екологични мисии в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХ-та и ХХIII-та Антарктически експедиции. Носител е на престижни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за цялостен принос в опазването на Черно море на Програмата на ООН за развитие. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@