0
Пи ицията проверила пет нощни заведения с еротични програми на Златни пясъци и не намерила нарушения.

Проверката била "тематична" - да се противодейства на трафика на хора и на сексуалната експлоатация.

От 23 ч. на 20 юни до 3 ч. на 21 юни били извършени проверки в 5 нощни заведения, проверени били 44 лица, предимно жени. Не били установени малолетни и непълнолетни лица.

В еротик-клуб "Хаус" имало 7 танцьорки на трудов договор и един барман. Там полицаите попаднали на още две жени без документи за самоличност и ги завели в полицейското управление до установяване на самоличността им. При задържането им едната - 24-годишната Ив. Й., се представила с чуждо име, за което бил уведомен прокурор.

В клуб-бар "Магура" на трудови договори и на работа са 6 танцьорки. Служителите на НАП и полицаите не установени нарушения.

В кафе-клуб "Малибу" били проверени 7 лица, 2 от които барманка и сервитьорка, останалите - танцьорки. Всички са с трудови договори.

В нощен бар "Рай" на работа са 3 танцьорки, управител, барман и сервитьорка - всичките с трудови договори. Там след проверката има разпореждане във връзка с необходимостта от противопожарно досие.

16 души персонал са били проверени в бар-клуб "Велвет", 11 от тях - танцьорки. Още четирима са мъжете. Заведението има и салонна управителка. Всички имат сключени трудови договори.

По линия на охранителната дейност заведенията се охраняват от лицензирани частни охранителни фирми. Служителите на НАП и противопожарната служба не установяват нарушения, обобщават от МВР - Варна.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@