Готови ли сте за война?
Алексей Петров   
Източник: Антон Станков / БГНЕС
38
См мняте ли си предупреждението на премиера Бойко Борисов, че ако Алексей Петров излезе от ареста, да се готвим за война? Точно така стана. Започва се война с играчи, които съвсем не са за подценяване.

Единият фронт е този на премиера Бойко Борисов, другият - на пуснатия под домашен арест Алексей Петров. В този лагер също така ще са братята Ангел Христов и Пламен Галеви, превърнали Дупница в Галевград, оневинени по 28 обвинения от Окръжния съд в Кърджали от съдията Мирослав Начев.

Това стана, след като Начев поиска тридневен срок, за да се запознае с огромния масив от материали по делото срещу братята, които трябваше да отговарят и по обвинение в това, че са оглавявали организирана престъпна група. След като изтекоха трите дни, Начев обяви братя Галеви за невинни.

Сега се заговори упорито, че освен че държат под око Дупница, братята източвали и общинския бюджет, като наливали пари в безсмисления парк "Рила", който пък от своя страна се родеел със Сентръл парк в САЩ.

Към групата на враговете на управляващите спадат и братята Маргини, които засега изчакват и не се включват във войната. За тях се знае, че не са се определили политически, но са готови да дават пари за политика.

Говорител на тази група, разбира се, е Яне Янев. Засега войната се води чрез медиите, които поддържат и двата фронта. Едните силно любят ГЕРБ, а другите - Алексей. Средна хубост няма.

Първата поява на Трактора на политическата сцена бе една странна пресконференция, на която той покани лоялни журналистки от Плевен в дома си в София.

Тази уникална пресконференция, на която Алексей Петров си отговаряше на въпроси, "които се подразбират", може да се пръкне във фантазията само на едно ченге. Такава конспирация отдавна не бяхме гледали.

Ченгетата у нас ли станаха по-малко, или ние вече не се впечатляваме от игричките им, не е ясно.

След като пресконференцията завърши, всички зрители се питаха с основание защо клетите журналистки трябваше да бият път до София, за да бъдат фон на Алексей Петров.

Обаче Яне трябва да се засрами, защото Алексей Петров се справи много по-добре от него в качеството си на говорител на самия себе си. От първата публична изява на Алексей Петров стана ясно, че той е жертва на политически интриги и не е никакъв Октопод, така, както определи операцията срещу него преди няколко месеца вътрешният министър Цветан Цветанов.

За първи път Алексей Петров се самоопредели, че е от излинялата партия на Яне, което не е новина.

Всички сме свидетели на това, че докато бе в ареста Трактора, Яне никакъв го нямаше на политическата сцена да хвърля своите бомбастични разкрития. Няколко часа след като Алексей напусна ареста, за да остане под домашен, Яне отново се активира. И войната започна.

На мушката на РЗС пръв бе вицепремиерът Цветан Цветанов. Атаката от Янето като че ли свари хората от ГЕРБ неподготвени. Ударът бе зашеметяващ, макар да бе добре забравена история. Но ние, българите, сме си такива - гръмне скандал и всяко чудо за три дни...

...Когато започна първият удар, от лагера на ГЕРБ първоначално се чуваше само тишина. После Цветанов започна да говори откъде какво има, стигна и до парламента, но крясъкът на Янетата от своя страна пък стигна своя апогей.

Докато един журналист от силно приближен до Алексей вестник не стана жертва на собственото си любопитство да разбере колко точно голям е имотът на Цветанов в годечкото село Шума. Екипът на вестника бе арестуван за кратко до "изясняване на случая".

Междувременно Бойко се изказа в подкрепа на Цветанов, но не много пламенно. Така скандалът е на път да се оттече в канала, където е мястото на Яневите бомби.

Междувременно втори човек на ГЕРБ загази с имотите - Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет. В две пресконференции Янето и неговият говорител адвокат разгромиха председателя на СОС, той пък си го върна с някакви изрази от рода на "имането ми е в резултат на 120-годишен трудов стаж".

Бойко запази мълчание по въпроса с имотите на Иванов.

Тези дни упорито се говори за подготвяно покушение срещу премиера Борисов. И срещу Цветанов, твърдят някои медии. Даже срещу Цветанов било по-реално да има покушение.

Бойко Борисов отдавна е на прицел. Откакто започна кариерата си в политиката и НДСВ го постави на поста главен секретар на МВР. Хората, които имат зъб на премиера, са много и се множат непрекъснато.

На свобода е бандата на така наречените "Килъри". Както винаги, в свой стил, като разбра, че за главата му са давани едва 400 000 евро, той възкликна: "Малко са!" И затвори темата за неговото покушение.

Съдът като че ли се е превърнал в съзаклятник на нарочените за престъпници. Това не е било даже по времето на Кръстника Иво Карамански.

Тогава делата поне се влачеха, докато Кръстника не бе премахнат чрез разстрел. Той остана в ареста доста време - близо две години, толкова позволяваше законът.

Тогава пак бяхме във война. Помните ли как различни банди се стреляха в центъра на София, какви "ювелирни" полицейски акции се превеждаха, след които оставаха трупове на униформени, застреляни от свои.

Тази война обаче застрашаваше мирните граждани само ако се озоват на неправилното място на улицата и сляп куршум ги застигне. В новата война са замесени абсолютно всички - от медиите до върховете в политиката. Затова тя е по-страшна от първата.

Все пак това е началото. За съжаление ние, гражданите, отново ще бъдем клакьори...

...Оръжието вече е на показ и както в пиесата се очаква всеки момент да произнесе първия изстрел. До него ни делят само няколко месеца. Няколко месеца, през които Галевите и Алексей Петров със сигурност ще се опитат да превземат политическото пространство, защото иначе лошо им се пише.

Може да бъдат осъдени и вкарани на топло. А в случай че станат политици, пази ги имунитетът. Със сигурност на следващите местни избори Галевите окончателно и безвъзвратно ще превземат Галевград. Ако Бойко се кандидатира за президент, ще застане срещу Алексей Петров. Каква неравна битка, нали?
---------------------------------------
Пълният текст на коментара на Фани Чоджумова четете в novinar.net.
Коментари 38
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

38 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 9 минути

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 14 минути

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 1 час

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 1 час

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 1 час

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 1 час

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 1 час

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 1 час

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 2 часа

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 2 часа

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 2 часа

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

Радев с коментар за разговорите за служебен премиер

България Преди 2 часа

Винаги, когато един избор е лимитиран, не може да доведе до най-добрия възможен резултат, заяви президентът

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 2 часа

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 2 часа

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

6 знаменитости, които наскоро разбраха, че са болни от рак

Свят Преди 2 часа

Вижте по-отблизо живота на тези в светлината на прожекторите, които наскоро са се сблъскали със страшната диагноза