64

Г ерманска компания ще разкрие 700 нови работни места в района на Русе, стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията BADER GmbH & Co. KG, която се проведе в Службата по търговско-икономически въпроси в Берлин, предаде БГНЕС.

Нов германски завод отваря 2000 работни места у нас

BADER са в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор,

а клиенти са им водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др. Компанията планира да обособи фабрика у нас за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта им е да стартират производство през втората половина на 2019 г.

При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

BADER са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента.

"Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица насърчителни мерки за стратегически инвеститор", каза зам.-министър Александър Манолев.

Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика.

"В него работят над 50 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места", допълни икономическият зам.-министър.

По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@