"Труд": КАТ глобява с незаконни камери
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
21

15-те снимащи радара у нас - гордостта на КАТ, са незаконни, пише "Труд". Информацията за това бе напълно потвърдена от Българския институт по метрология (БИМ), уточнява изданието.

България има 16 стационарни и 53 мобилни радара с камери. До 31 януари т. г. 15-те устройства, получили лиценз от края на 2009-а и началото на 2010 г., е трябвало да бъдат проверени отново.

Оказало се, че за тестовете е нужна допълнителна апаратура за 5000 евро. Докато тя не бъде купена, снимките могат да бъдат обжалвани пред съда.

"Съветвам всички, които получат наказателни постановления или електронни фишове със снимки за превишена скорост, да пускат възражения и да обжалват пред съда. Това не са сто процентови докозателсва", потвърждава шефът на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов, цитиран от изданието на вътрешна страница.

Oколо 150 000 българи са били заснети по пътищата, а вероятно и глобени за превишена скорост от един вид модерни камери, които КАТ е използвал, без да са одобрени от БИМ, продължава по темата "Труд" и подчертава, че само 2,4 процента от глобените шофьори обжалват в съда.

Столичната полиция разследва отново 14 поръчкови убийства, извършени през последните 10 г., пише под глава "24 часа". След като прегледали всички т.нар. студени досиета, криминалистите подбрали 14 екзекуции на подземни босове и бизнесмени, за които имало постъпили нови обстоятелства в течение на времето, казва в интервю за изданието директорът на СДВР Валери Йорданов.

За две от мокрите поръчки се проверява дали не са дело на групата на Йоско Безденски - Килърите 2. Полицаите са влезли в дирите и на банда, която е заподозряна за обира в трезора на ДСК в края на 2010 г.

Йорданов допълва, че по данни на потърпевшите бандитите са задигнали над 4 млн. лв. Търсили предимно пари, не са взели много злато.

1,5 млрд. лева влизат от ЕС през 2011 г., съобщава пред "24 часа" Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС.

"И това е минимумът. Така процентът плащания към края на годината ще е 20. Планът, който гоним, е всяка следваща година да удвояваме резултата от всички предишни, взети заедно... Към края на 2012 г. плащанията трябва да гонят 40 процента. До края на срока за плащания - 2015 г., се надявам да имаме огромен процент разплащателни средства.

Индикатор за това е програмата ИСПА. Има още няколко проекта, които трябва да бъдат завършени до края на 2011 г., и един, който трябва да изпълним до края на 2012 г. - "Дунав мост 2".

ИСПА вероятно ще я приключим с 72 - 75 на сто усвоени пари. Щом сме успели така да се мобилизираме заради ИСПА, вярвам, че пак ще го направим заради оперативните програми", категоричен е Дончев.

Първата комуна за зависими от алкохол и наркотици жени у нас ще отвори врати, казва за "Новинар" специалистът по зависимости Желяз Турлаков.

За 2 години аз лично съм върнал около 60 момичета, които са искали да се лекуват, но това няма къде да се случи, пояснява Турлаков. Нашите институции нищо не направиха по този въпрос, допълва той.

Зад построяването на новата комуна се очаква да застане една от най-големите благотворителни френски организации EMMANUS AGIR. Тя помага на бедни, бездомни, зависими и др.

Над 4000 спекуланти обикалят из страната и реализират зеленчуци и плодове от внос, представяйки се за земеделски производители, алармира под глава "Монитор".

По този начин се създава некоректно ценообразуване на зарзавата, а ситуацията в момента е убийствена за родния производител.

Тази спекула вади доходи от родните фермери, категорични са специалистите от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

"Теч от НАП: Цветанов случил на спестовна тъща", е водещото заглавие на "Труд" по повод становището на "Галерия", че проверката за имотното му състояние е манипулирана.

Главната редакторка на "Галерия" Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков разказаха, че при тях пристигнали служители на НАП, които донесли документи за имането на Цветановите тъст и тъща - Васил и Стефка Петрови.

Кризата срина трудовия пазар повече, отколкото очакваха и най-големите песимисти, показват предварителните данни на националната статистика, анализирани от Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ, цитирани от "Сега".

В края на 2010 г. наетите лица са били с 357 100 по-малко, отколкото са работили в началото на икономическия срив през 2008 г.

"Нашите разчети бяха от третото тримесечие на 2008 г., когато започна кризата, спрямо третото на 2010 г. без работа да останат общо около 315 000 души. Но само за една година - 2009 г., наетите са намалели с близо 295 000 души", са думите на президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитирани от изданието.

Според статистиката средно месечно през 2009 г. наетите са били 2,4 млн. души, докато през 2010 г. те вече са едва към 2,1 млн. лица.

Намалението на направленията за прегледи при специалисти в доболничната помощ и за изследвания се дължи не на по-малкото им количество, а на несвършена работа от страна на районните здравни каси, отбелязва "Сега".

Преди дни лекари се оплакаха, че лимитите в доболничната помощ са драстично намалени спрямо края на 2010 г.

"Създалото се недоволство се дължи на факта, че по места районните здравноосигурителни каси не са разяснили правилата, по които се определя броят специализирани медицински дейности и стойността на медико-диагностични дейности.

Също така се установи, че не всички РЗОК са използвали заложените в правилата възможности за гъвкаво преразпределение на средствата на регионално ниво", обявиха от касата НЗОК.

Това означава, че районните каси не са преценили добре в коя поликлиника има по-голяма нужда от талони и в коя често остават неизползвани част от направленията, уточнява изданието.

Турци прибират наши с кораб, съобщава "Стандарт". "Полагаме усилия да приберем сънародниците ни от Бенгази и източната част на Либия по море", казва пред изданието премиерът Бойко Борисов.

Цял ден вчера кабинетът води преговори с държавите, които вече са отправили своите съдове към пристанището в Бенгази. Със сигурност има и наши кораби в този район на Средиземно море, но за търговските танкери е много трудно да се уреди приставане и качване на хора, обясниха експерти. 

Коментари 21
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

21 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 3 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 4 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 7 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 8 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 9 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 9 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 9 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 9 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 10 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 10 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 10 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 10 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 10 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 11 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 11 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете