"Труд": ГЕРБ с меморандум за всеки
Източник: netinfo
9

"ГЕРБ с меморандум за всеки", пише в заглавие в. "Труд". Не един, а три меморандума за подкрепа ще предложи ГЕРБ. Хората на Бойко Борисов смениха тактиката, след като получиха отказ от Синята коалиция и РЗС да подпишат предложения документ.

"С нашата програма кабинетът ще изкара четири години", уверява от страниците на "Стандарт" съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

Той заявява: "Смятам, че е логично партии, които са членове на ЕНП, да имат споразумение. Надявам се, че с ГЕРБ ще стигнем до съгласие по този въпрос. Ние ще подкрепим това правителство и парламентарната подкрепа ще бъде само обвързана с изпълнението на програмата, която сме заявили преди изборите. Това е начинът за решаване на парламентарните въпроси. Имаме ясна, подробна и качествена програма - стоим зад нея докрай".

"Няма да правя фасони като госпожица", казва в изявление за "Стандарт" лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той е категоричен: "Подкрепата ни е безусловна. Подкрепата ни е държавнически аргументирана в името на българския интерес. А с нашите гласове, ако другите се откажат, може да бъде избрано правителството спокойно, така че - не би трябвало да има проблеми".

"Всички ще подкрепят Борисов, никой не иска нови избори", коментира "Труд". Поставя се въпросът какво препъна създаването на едно широко и стабилно дясноцентристко мнозинство в парламента.

"Атака"! Както се и очакваше. Категоричен факт е, че европейските институции имат отрицателно отношение към националистическите формации и затова не ги допускат до властта.

И няма как Иван Костов, Мартин Димитров и Яне Янев да си сложат подписа редом до този на Волен Сидеров, без да понесат евросанкции от партиите, в които членуват. Вярно е, че при налагането на жестоките мерки на Борисов ще му е необходима стабилна парламентарна подкрепа. И той ще я получи, защото никой не иска да ходи отново на избори. Най-малко тези, които сега му броят дните", отбелязва изданието.

"МВР и прокуратурата отчетоха първи успех срещу отвличанията", пише "Сега". Няколко дни преди доклада на ЕК, прокуратурата и МВР отчетоха първия си успех в борбата с отвличанията в столицата през последните години. Спецполицаи са успели да разкрият престъплението и тримата похитители на 23-годишен младеж.

"Почти изключително перфектна и много професионална акция на антимафиотите", както я определи зам. градският прокурор Роман Василев, е проведена само 24 часа след получаването на сигнала за изчезването на младежа.

"Четвърто обвинение грози Мургина", съобщава "Труд". Мащабно разследване, което да разплете веригите за източване на ДДС от държавния бюджет, е започнало преди няколко дни в Националната агенция за приходите по разпореждане на Софийската градска прокуратура.

"Проверяваме периода, в който НАП е била ръководена от Мария Мургина. Възможно е срещу нея да бъде повдигнато четвърто обвинение, ако се докаже, че тя е била съпричастна към източването на ДДС", е заявила Маргарита Немска, която наблюдава разследването срещу Мургина.

"Кметът на Хасково бе оправдан", съобщава "Труд". Кметът на Хасково Георги Иванов бе оправдан вчера по обвинение, че през 2003 г. е получил подкуп по банков път в размер на 5000 лева от столичната фирма "Дусман", която снабдява с храна болницата и детските градини в Хасково.

Парите бяха открити през 2008 г. в частна сметка на кмета при проверка на Сметната палата. Градоначалникът обаче веднага ги върнал на фирмата заедно с лихвите, тъй като те били дарение за предизборната му кампания.

"Не отписвайте НДСВ! Дори и без царя", е озаглавено интервюто в "Труд" с Милен Велчев, зам.-председател на НДСВ.

Той казва: "Нямам съмнение, че НДСВ има достатъчен политически ресурс да се възроди след четири години и да заеме достойно място в политическия живот на страната. За да се случи това обаче, ще е необходима много работа от страна на новото ръководство, от нашите структури и ще е нужно да се вземат и афишират ярки политически позиции - това ни куцаше най-много.

Царят има още много какво да даде на НДСВ и на България и ако той е решил окончателно да се оттегли, неговото присъствие ще ни липсва много. Но с него или без него начело - НДСВ не бива да се отписва".

 

"БНБ затяга контрола върху бързите кредити и лизинга", акцентира "Сега". Банките ще получават вече пълна информация за финансовото състояние на своите клиенти. От 1 октомври фирмите за лесни кредити и лизинговите къщи ще трябва да вписват в регистъра на БНБ всички отпуснати заеми. Досега само банките и техните дъщерни компании бяха длъжни да правят това. Промяната става с наредба, одобрена от БНБ.

"Брюксел подгрява новата власт с леки препятствия", коментира "Сега". На 22 юли ЕК ще огласи третия си годишен доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка, който контролира правосъдието и вътрешния ред.

Според изпреварващи съобщения докладът не е особено критичен и дори е по-мек от всички досегашни. В края на септември или месец по-късно ще прочетем друг доклад, който ще се отнася до еврофондовете.

Ако вярваме на еврокомисаря Меглена Кунева, към ноември изненадващо може да има и подранил междинен доклад пак по правосъдие и вътрешен ред. Тази небивала серия означава, че има натрупани мълчания, които ЕК трябва да изрече, за да не излезе, че не си върши работата.

Освен това председателят на ЕК Жозе Барозу и екипът му трябва да се освободят от финансовата отговорност за българските злоупотреби с еврофондовете, заради които ОЛАФ класира страната ни на първо място в ЕС.

"Не флиртувам с властта", споделя склупторът Вежди Рашидов пред "Новинар".

Бъдещият министър на културата разсъждава така: "За мен не може да бъде политика темата за разпада на една национална култура и духовност. За мен не може да бъде политика обедняването на една нация. За мен не може да бъде политика смачкването на достойнството на българските граждани.

Така че, ако съм изразявал някакво човешко и гражданско негодувание, то е в тази посока и няма нищо общо с политиката. Политикът е един персонал, който трябва да обслужва работодателя си. А именно - българския народ".

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 6 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 6 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 8 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 8 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 9 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 9 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 10 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 10 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 11 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 11 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 11 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 11 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 12 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 12 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 12 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко