"Труд": Г-н Доган се изпусна от страх
Източник: vesti.bg
8
Под заглавие „Г-н Доган се изпусна от страх" "Труд" публикува днес хронология на скандала след публикацията на вестника "Доган взел 1 500 000 лева за "Цанков камък".

Поведението на председателя на ДПС коментират Венелина Гочева, главна редакторка на в. "24 часа", Радосвет Радев, собственик на Дарик радио, Мартин Димитров, лидер на СДС, Красимир Велчев, шеф на парламентарната група на ГЕРБ и Любен Дилов-син.

"Труд" препечатва публикация от последния брой на влиятелното италианско списание "Панорама", озаглавена "Ди Пиетро е мафиот".

Списанието публикува снимка, направена от "Труд" на „Златни пясъци" през август 2002 г. На нея са Ахмед Доган, Иван Славков - общински съветник от ДПС, сега зад решетките, Таня Желязкова, Илия Павлов (покойник) и Антонио ди Пиетро, идеолог на операция "Чисти ръце" срещу политическата корупция в Италия. Компанията оглежда хубавици на конкурса "Мис Гранд интернационал".

Опит за портрет на една хидровъзелна лакомия
" е заглавие на статия в "Труд" и в "24 часа", подписана от главния редактор на "Труд" Тошо Тошев.

"И защото все пак Доган е боец, и защото пред замъгления му поглед в момента не се вижда друг достъпен фронт за атака, се сеща за В. В. Гняв, неовладяем гняв го сграбчва за гушата и независимо, сигурен съм, от възпиранията на някои от близките му другари той написва писмото", пише той по повод реакцията на Доган за коментара на Валерия Велева.

"Слабичък е текстът ти, Колега - нали така, с "колеги" ти се обръщаш към нас, журналистите. Обвиненията са ти хилави, изтъркани от много търкаляне по политически и други мръсни седенки - едно лъхащо на гнилоч бръщолевене за журналистическа корупция и мръсни пари, жалки подмятания за мъжки мераци, от които си е патила всяка жена при контактите си с неосъществени мъже, и какво?

Може ли уважаваният Доган да докаже поне частица от всичко това? Ако може, да заповяда!", пише Тошев.

Може би под "Цанков камък" се крие някаква много сериозна тайна, от която за пръв път Доган е притеснен. Нямам друго обяснение за тона му, казва Велева в интервю за "Стандарт".

Скандалът с консултантския договор на Доган показва мащаба на злоупотребите с политическо влияние, отбелязва "Капитал" под заглавие "С обръч на шията".

"ДПС кметът на Кърджали Азис на съд за 9 млн. лв.", пише "Атака". Кметът на община Кърждали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за така нареченото Водно огледало в Кърджали, съобщават и останалите издания, позовавайки се на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Става дума за престъпление по член 210 от НК, свързано с процедурата по отчуждаване на имоти от 24 декара.

"Десятък за тото милионерите", извежда "Стандарт" под глава, а "Стандарт": "Дянков удари джакпота". Сред антикризисните мерки, одобрена вчера от социалните партньори, е да бъде въведен данък печалба за хазартните игри, пише "Новинар" на първа страница.

Вместо да вдига данъци, правителството трябва първо да свие собствените си разходи, пише "Капитал" под заглавие "Спасяване от кризата. Епизод пореден". Правителството на ГЕРБ трябва бързо да докаже, че най-накрая има план, се посочва в анализа.

"Честито, здравеопазването влиза в последния етап от хаоса" е озаглавен анализ в "Сега". Уравниловката на заплатите на лекарите в държавните болници и вкарването на частни фондове на непазарен принцип пращат публичните услуги в миналото без гаранция, че това е по-добре, пише авторката.

Средният месечен доход на лекар в държавна болница е от 1291 до 9900 лв. В тези суми влизат парите от твърдата заплата, клиничните пътеки и взетите средства за избор на екип, съобщили вчера за "Труд" от Министерството на здравеопазването.

В същото време лекарите в "Бърза помощ" (които получават пари само от МЗ) се разписват срещу 600-700 лв. За да не е така разтворена "ножицата" между доходите на лекарите, и то в период на финансова криза, през април ще влезе в сила нова методика, казали от МЗ.

В момента постъпленията от цигари са не в проценти, а в пъти по-малко, признал министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран в "Дума" под глава.

Повод е лансираната идея от бившия министър на финансите Стоян Александров да бъде увеличен акцизът на бирата и така с постъпленията да се запълни зейналата дупка в хазната. Всяко увеличение на акциза е контрапродуктивно, коментирал Найденов.

Под заглавие "Красиво чудовище" "Капитал" пише, че ако не приватизира НДК, правителството може поне да го "вкара в пазарната икономика".

Дълг от 8,2 млн. лв. станал причина тази седмица между частните телевизии и БНТ да избухнат искри, отбелязва "Труд". Причината според вестника е, че държавната медия не е плащала от август м. г. за разпространението си в ефир. От Би Ти Ви заявили, че това е нелоялна конкуренция, а от Нова тв поискали най-сетне да стане ясно дали БНТ е държавна или търговска телевизия.

Още не е сигурно дали кризата ще свие експорта на агнешко, но най-големият износител "Меком" ще пусне към Гърция, Италия, Белгия поне 120 000 специално опаковани и шоково охладени агънца. Това разказва "Труд". Според изданието гръцките търговски вериги плащат на нашите износители цени на едро по 5,5 евро/кг. На дребно обаче цената е поне с 50-60% по-висока.

Българите се самоопределят като най-страдащи от всички хора по света, включително тези от най-бедните африкански страни, пише "Труд", позовавайки се на данни на социологическата агенция "Галъп".

Според нейно проучване за световното благоденствие между 2005 г. и 2009 г. в 155 страни у нас има най-голям процент мизерстващи хора. Като "страдащи" са се определили 36% от анкетираните българи. "Борещи се" са 58%, а за "преуспяващи" се смятат едва 6%.

Още след първия учебен час ученици могат спокойно да си купят бира от кварталните магазини и капанчета, установила проверка на "24 часа". Дори за 11-годишно не е трудно да се сдобие с голяма бутилка пиво.

С помощта на две деца доброволци "24 часа" доказал, че търговци продават алкохол на малолетни. Момиче в 4-и клас и момче в 7-и закупили безпрепятствено бира от магазини в центъра на София.

Пияните ученици ги карат при нас обикновено след часовете, разказва доц. Маргарита Гешева от клиниката по токсикология на "Пирогов". Обикновено започват да пият още през голямото междучасие.

"Проблемът е, че децата обикновено са гладни, а и пият жадно, на големи глътки. Купуват си бира, а напоследък все по-често и водка", обяснява доц. Гешева.

"Стигнах тавана, навлизам в политиката" е заглавието на интервю в "Труд" със Силвио Данаилов, мениджър на шахматиста Веселин Топалов и кандидат за президент на шахмата в Европа.

"Европейският шахматен съюз има потенциал, защото в него членуват 54 държави. В момента обаче е обхванат от апатия, има вътрешни битки, няма изявен лидер...

С мен говориха хора от други държави, които искат да има професионалист начело на ЕШС и да се промени негативният образ, който се е създал напоследък. Досега аз съм бил повече бизнесмен в шаха, а тук се налага да се прави и политика", отбелязва той.
Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 10 минути

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 11 минути

Вдигат заплатите в армията

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 1 час

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 1 час

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 1 час

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 1 час

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 2 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 2 часа

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

България Преди 2 часа

От левицата представиха доклада от дейността на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства около подписването на договора с турската газова компания "Боташ"

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Свят Преди 2 часа

Арестуваните заподозрени ще бъдат прехвърлени в Литва

руски газ

Енергийният регулатор на Съюза: ЕС още се нуждае от руския природен газ

Свят Преди 2 часа

Руският втечнен природен газ е нужен, въпреки забраната, за да се избегне енергиен шок

ДНК проучване: Откриха неизвестна група предци на японците

ДНК проучване: Откриха неизвестна група предци на японците

Любопитно Преди 2 часа

Дълго време се е смятало, че съвременните японци произхождат от две групи

Електроразпределителна мрежа

На първо четене: Парламентът отложи либерализацията на пазара на ток за 2025 година

България Преди 2 часа

Реформата на електроенергийния пазар за битови потребители трябваше да започне частично от 1 юли

Служебният премиер след отказа на Митов: Нямам план Б за МВнР

Служебният премиер след отказа на Митов: Нямам план Б за МВнР

България Преди 3 часа

В петък по обед заместник-председателят на ГЕРБ обяви, че оттегля съгласието си да поеме поста в МВнР

Тръмп

Избраха 12-те съдебни заседатели за процеса срещу Доналд Тръмп

Свят Преди 3 часа

Съдът в Ню Йорк назначи 12-те съдебни заседатели по делото

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Свят Преди 3 часа

Семейството на Абхрадееп разкри, че е бил в "наистина критично състояние"