"Телеграф": Забрана за мачове по тъмно
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
4

"Забрана за мачове по тъмно" е челното заглавие на "Телеграф". Темата е централна и за "Монитор", който пише под глава: "Футболните мачове по обяд".

Общо 23-ма души са арестувани след футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА в събота вечер. По време на инцидентите са пострадали 32-ма полицаи.

Вечното дерби да се играе по светло! Това е препоръката и на полицията, и на Столична община като превенция за избягване на вандалщини, пише по темата "Труд" и допълва с коментар на Валери Йорданов, шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи:

"На 25 януари отправихме препоръка към домакините на Левски, БФС и телевизията, излъчваща дербито, то да се играе в светлата част на деня и на националния стадион."

Но часът не бил изтеглен, за да не се намалят приходите от телевизионни права.

С влизането на стадиона личеше режисирано поведение на част от публиката на ЦСКА, твърди Йорданов.

Градският транспорт е кофите за боклук отнесоха най-силно гнева на феновете след Левски - ЦСКА, продължава по темата "Труд".

Три автобуса по линията 120, 213 и 404 са с изкъртени седалки, потрошено осветление и счупени стъкла.

След 3:1 във вечното дерби ЦСКА ще пробва да бие Левски и в съда, пише по темата "24 часа". Адвокатите на фен клуба на "червените" Георги Гайдаров и Гроздан Грозев съобщават за изданието, че завеждат иск срещу ръководството на "сините".

Ще им търсят отговорност, че са натъпкали над 3500 фенове в тясна кошара, побираща не повече от 3000 души. Според тях това е предизвикало ексцесиите и прецедента цялата агитка на ЦСКА за бъде изтласкана със сила от полицията извън стадиона на полувремето на мача.

Страната е пред нова грипна епидемия, алармира "Монитор". До дни тя ще бъде обявена във Видин, Враца, Добрич и Варна.

Това казва за вестникът националният консултант по епидемиология Мира Кожухарова и уточнява, че реално застрашени са почти всички области в страната, независимо че заразата се смяташе вече за отшумяла.

Крайнобедните ще си строят къщи с европари, съобщава пред "24 часа" Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС. Очаква се проектът да стартира до юни.

Всяка община, която иска да участва, ще трябва да подбере предварително лица, които живеят в незаконни жилища или при лоши условия. Избраните ще се ангажират сами да строят жилищата си на определен от общината терен.

"Така ще им създадем усещането за стопани. Разбира се, трябва да се уточни, че къщите няма да станат собственост на тези, които ще ги строят. Те ще бъдат оборотни общински жилища. Но като награда за положените усилия хората, които са ги строили, ще имат право да ги обитават  за фиксиран период от две, три или пет години", уточнява министърът.

Захар, кашкавал и свинско поскъпват, предупреждава "Труд". Въпреки свитото потребителско търсене повечето от основните храни продължиха да поскъпват през изминалата седмица.

Ориз, леща, свинско месо, кашкавал, скумрия, краставици, портокали и чесън - това са част от продуктите, чиито цени са се повишили от 2 до 8 ст. за килограм по борсите.

Около 520 млн. лева са очакваните приходи в Столична община от местни данъци и такси за 2011 г., отбелязва "Класа", позовавайки се на зам.-кметът по финанси в София Минко Герджиков.

Кампанията стартира на 1 март, като столичани могат да плащат данъците и таксите си в 22-те данъчни служби към районните администрации, в пощите, както и в клоновете на някои банки. Данъците могат да бъдат платени и чрез интернет - през системите easy-pay и e-pay.  

Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, губи 1/3 от делата за конфискация, които завежда в съда. Това показва справка, поискана от "Сега" от комисията.

От 2006 г., когато започнаха работа, до края на 2010 г. хората на Стоян Кушлев са спечелили 16 дела и са загубили 8. Общата цена на исковете по спечелените дела е 7,8 млн. лв., а на тези по изгубените - 4,14 млн. лв., пише изданието.

В интервю за "Труд" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов призовава всички негови опоненти да последват примера му - да се подложат на пълна данъчна ревизия.

Нека президент да оповести дали синовете му имат апартаменти, заявява Цветанов по повод предстоящата проверка на тъста и тъщата му.

"След 41 години трудов стаж те купуват един апартамент през 1964 г. от 67 кв.м на "Сан Стефано" и през 2006 г. купуват друг апартамент, който е от 62 кв.м, и го даряват на дъщеря им", аргументира се министърът и подчертава:

"Между другото те продават къща, продават и други имоти. Аз нямам притеснения, защото това са едни достойни хора, едни трудови хора. И всеки когато е на края на своята трудова кариера и живее старините си, тогава разходите може да са малко по-големи, отколкото приходите", смята Цветанов.

Политиците са готови да се подложат на пълна данъчна ревизия, за каквато ги призовава вътрешният министър Цветан Цветанов, съобщава под глава "Труд".

Президентът няма никакви притеснения, коментира прессекретарят на Георги Първанов Бойка Башлиева. Държавният глава нямал какво да прибави към вече декларираното.

Няма нищо ново, откакто съм в политиката, констатира премиерът Бойко Борисов. И добавя: "Нямам от какво да се притеснявам освен това съм сам. Който иска и когато иска, може да ми направи проверка и ревизия. Те го правят и сега."

За местния вот БСП ще се мъчи да обедини партиите на принципа "Всички срещу ГЕРБ", показва проверка на "Сега". В общинските ръководства надделява мнението, че трябва да се формират колкото се може по-широки коалиции, за да на се пилеят избиратели.

БСП ще се мъчи да формира съюзи с опозиционните партии около общи кандидатури за кмет, а листите ще са отворени за всички, които споделят идеите на социалистите. От своя страна "Позитано" 20 няма да пречи.

"Структурите имат пълна свобода да решат с кого да се коалират и какви кандидати за кметове да издигнат", твърди членът на изпълнителното бюро Антон Кутев.

420 000 лв. е заделил от бюджета си парламентът за преустройство на зала "Света София" в бившия Партиен дом, където депутатите ще провеждат в бъдеще своите заседания, подчертава "Монитор" на първа страница.

Проектът на новата пленарна зала ще стартира още тази година. В момента в бившия Партиен дом се провеждат само  парламентарните комисии, а пленарните заседания са в сградата на площад "Народно събрание". 

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 3 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 4 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 5 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 5 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 6 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 7 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 7 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 7 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 7 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 8 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 8 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности