"Стандарт": Скандал с ромите в БСП
Източник: netinfo
51
За огромен скандал с ромите, които подкрепят БСП в "Коалция за България" пише днес в. "Стандарт" под заглавие "БСП праща на съд коалиционни другари".

Хората на Тома Томов са поискали постове и оставки на "Позитано" 20. С ултиматум към Станишев ромите настоявали за оставки на зам.-председателя на БСП Евгений Узунов и на секретаря на Изпълнителното бюро Катя Николова. В противен случай щели да изкарат 30 хиляди души на протест и ще напуснат червената коалиция.

В БСП се говори, че лидерите на партиите сателити направили километрични списъци с предложения за назначения и мераци за постове по места след съставянето на правителството на Орешарски. Имало амбиции за дипломатически постове в посолства и консулства в Близкия изток и дори за съветници на Станишев в бюрото на ПЕС в Брюксел.

За неясна реформа в държавните фирми, с която са се заели управляващите, пише в. "Сега".   "Реформирането на държавните предприятия отдавна чука на вратата", обяви вицепремиерът Даниела Бобева, която анонсира започването на работата по планове за преструктуриране и оздравяване на държавните фирми. За целта ще бъде написан специален закон за държавните предприятия, за който от кабинета очакват да подобри работата на фирмите.

"Имаме амбицията в кратък срок да направим това, което повечето държави от ЕС отдавна са направили - законодателство за управление на държавните предприятия", обясни вицепремиерът. Тя обаче не можа да каже какъв краен резултат се очаква от тази реформа и в какво се изразява стабилизирането на предприятията. За всяко предприятие в затруднено финансово състояние е необходимо да се прецени до каква степен това състояние е устойчиво и да се вземе решение за оздравяване и преструктуриране, смята Бобева.

"Руснаци местят бизнеса у нас", пише "Стандарт". След като руснаците си купиха луксозни къщи по Черноморието ни, сега местят тук и бизнеса си. Техни фирми се появиха у нас още преди години в големите градове като Варна и Бургас. Сега превземат и по-малките курортни градчета като Балчик, Поморие, Равда и Кранево. Първите две руски фирми в Балчик вече са факт. Те се занимават със строителство, тъй като интересът на руснаците към българските земи и имоти не секва.

Също "Стандарт" обявява, че "Милионери теглят парите си от банки". Влагали ги в бизнеса си или в скъпи къщи и коли. Депозитите на граждани на стойност над 1 млн. лв. намаляват с 32 броя през второто тримесечие на годината до 682 броя в края на юни, сочат данните на БНБ.

Такова намаление не се е случвало през последните няколко години, откакто БНБ публикува данни за милионерските депозити. Общата сума на парите в депозитите над 1 млн. лв. обаче се увеличава през тримесечието с 3,7 млн. лв. до 1,8 млрд. лв.

"Новинар" пише за негативни тенденции по отношение на данъчните приходи. Според отчета за изпълнение на консолидираната фискална програма за периода до 30 юни 2013 г. общата сума на данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) към края на юни възлиза на 10 944,5 млн. лв., което е 77,3% от общите постъпления по програмата. Изпълнението спрямо годишния разчет е 46,8% при 48,9% за същия период на миналата година.

Спасяват времето с 1,6 млн. евро, обявява "Стандарт". "Проблемът лъсна след заседанието на кабинета. Министрите трябваше да одобрят проект на споразумение с Европейската организация за разработване на метеорологични спътници (EUMETSAT), с което от 1 януари 2014 г. страната ни да се присъедини към Конвенцията за учредяването на EUMETSAT. Заради допълнителни питания на шефове на ведомства, точката бе отложена за идната седмица". До 28 август България трябва да потвърди членството в организацията. Пълноправното членство в EUMETSAT е необходима стъпка за осигуряване на достъп до качествена спътникова информация и пълното интегриране на Националния институт по метеорология и хидрология на БАН в общоевропейските инициативи и програми в тази област.

Според публикация в "Труд" някои депутати от ГЕРБ имат потенциален конфликт на интереси в няколко доходоносни бизнеса - транспортът, производството на мебели, рекламата и счетоводството. Това става ясно от декларациите за конфликт на интереси, които избраниците са подали.

Германска избирателна система в България, глоби при негласуване на избори, задължително участие във вота и по-сериозна защита за тайната на гласуването предложиха юристи по време на дискусия за нова избирателна система в София, съобщава "Труд".

Според проф. Емилия Друмева, председател на Изборния борд, смесването на два типа системи по примера на гласуването в Германия, т.е. комбинация между мажоритарната и пропорционалната избирателна система, би помогнало не само за селекцията на бъдещи управляващи, но и за укрепване доверието на гласоподаващите.

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов иска бюлетината да се пуска на гише, за да се предотвратят възможните в тъмната стаичка измами като снимане или крадене на бюлетини. По този начин гражданите, продали гласа си, доказват, че са си заслужили парите.

Според "Капитал дейли" устройственият план за центъра на София ще бъде коригиран.Заради многобройните критики управата на града ще организира ново обществено обсъждане за облика на историческата част на район "Средец". Той предвиждаше издигане на 18-етажна сграда на мястото на сегашния хотел "Рила", подземни паркинги, но нито една велоалея и ще бъде променен. Това реши Столичната община, след като проектът, чийто вносител е главният архитект Петър Диков, бе критикуван от медии и граждани.

Под заглавие "Слънцето се преобръща, води бури и инфаркти" "Телеграф" пише за предупреждение на НАСА, че до три-четири месеца слънцето ще смени магнитните си полюси. Това ще породи силни магтинти бури,които могат да предизвикат хаос в комуникациите и взрив на инфарктите.
Коментари 51
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

51 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 4 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 5 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 5 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 6 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 7 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 7 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 7 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 7 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 8 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 8 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности