"Стандарт": Отвлекли Лара, за да мълчи Брендо в Италия
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
9

Италия се облизва за 150 млн. евро от Брендо, пише "Стандарт".

Според изданието 10-годишната Лара Банева е отвлечена, за да затвори устата на баща си - Евелин Банев-Брендо, за колумбийските и италианските си покровители в кокаиновия бизнес.

Това е основната версия на разследващите у нас и в Италия.

Българинът трябва да поеме изцяло вината си като основен организатор на трафика на кокаин, който според италианското разследване е генерирал печалби за 26 млрд. евро в последните 5 г. - от края на 2007 г. насам.

Отвличането на дъщеря му на 10 март трябва да гарантира, че Брендо няма да "пропее" нито за контрагентите си - братята Белуко от калабрийския клан Ндрангета, нито за доставчиците на белия прах от Колумбия.

Пак купуваме евтино пиле, но чуждо, пише "Труд".

Вносни храни изместват българските в търговската мрежа - това се оказа резултатът от регулациите на Агенцията по храните, с които продължава да се хвали бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Става дума за забраната да се влага вода в пилетата и ограниченията за производство на млечни продукти с растителни мазнини.

Масиран внос на евтини германски и полски сирена и кашкавали от "палма", както и на полско пиле без забрана за добавка на вода веднага са запълнили празната ниша в търговската мрежа и удрят родното производство, алармирали "Труд" засегнати предприемачи.

Искаме "Гугъл" тук, а произвеждаме главно неквалифицирани безработни, казва пред "Сега" Георги Ангелов, старши икономист в "Отворено общество".

Напоследък всички говорят как трябва да привличаме интернет компании, "Гугъл", да развиваме умни индустрии. Това е поредната мантра. Нямаме достатъчно кадри за това. Нашите университети произвеждат годишно 1000 IT специалисти, а армията безработни са предимно неквалифицирани.

Милиардните инвестиции в строителството и в недвижимите имоти отпреди кризата няма да се повторят и повечето хора, които бяха заети в тези сектори, няма да си намерят лесно работа.

Значи трябва целенасочено да се привличат инвеститори в сектори, които позволяват наемане на ниско квалифицирана работна ръка, или да се инвестира в повишаване на квалификацията на безработните. А най-добре е да се правят и двете неща едновременно.

Ако искаме да развиваме информационните технологии, защо тогава Техническият университет не произвежда повече IT специалисти? Това е проблем от години наред. Няма никаква връзка между пазара на труда и образованието.

Гледаме онлайн как смятат цените на тока, пише "Монитор".

Гражданите вече ще са в час как точно се определят цените на тока и парното и в аванс ще знаят дали се задава поскъпване или поевтиняване. Занапред те ще могат да следят онлайн всички дискусии между експерти от ДКЕВР, енергото, синдикатите и представителите на т.нар. гражданска квота по най-наболелите теми в енергетиката.

Това става ясно от проект за създаване на обществен съвет към регулатора, публикуван на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката. Всички заседания на съвета ще се предават в реално време в интернет чрез сайтовете на ДКЕВР и на икономическото министерство.

СИБанк ще събира таксите за лични документи още 10 години, пише "Сега".

СИБанк ще събира таксите, които българските граждани плащат за издаване на лични документи, още 10 години. Това става ясно от заповед на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, подписана в края на миналата година.

Със заповедта банката, доскоро свързвана с бившата другарка в живота на експремиера Бойко Борисов - Цветелина Бориславова, е обявена за победител при търг за отдаване на площи в столичните отдели за издаване на лични документи.

СИБанк получава малки площи в 7 от общо 9 районни управления в столицата, както и в сградата на КАТ.

Именно там е най-голямата площ, която се отдава. Срещу 411 лв. на месец банката ще стопанисва 47,96 кв.м, както и още 0,5 кв.м в същата сграда. Помещенията в районните управления не са големи - от 3 до 5 кв.м.

Сметката показва, че месечно наемът ще носи на СДВР 32 284 лв.

РЗС набира депутати във Фейсбук, пише "Новинар".

В понеделник изтича крайният срок за желаещите да станат част от листата на РЗС. Това обяви от личния си профил във Фейсбук адвокатът Емил Василев.

Доскорошният избраник от партията на Яне Янев уточни, че от общо 500 места в листите на РЗС, 300 са предоставени на гражданските кандидати. Все още имало свободни 160 позиции, а Василев уточни, че има доста отпаднали от желаещите, тъй като не отговарят на критериите.

Павлова пише предизборната програма на ГЕРБ, пише още изданието.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова пише предизборната програма на ГЕРБ. Тя участва в изготвянето на икономическата част от платформата. Павлова обясни, че приема предстоящата кампания като предизвикателство.

"Предпочитам да се занимавам с наука и преподавателска дейност, но сега основната ми задача е подготовката на икономическата програма на ГЕРБ", коментира тя.

Втора крачка към рехабилитация на улици и булеварди в София, информира "Капитал Daily".

Столичната община обяви втора обществена поръчка, която е част от програмата за изграждане, разширение и рехабилитация на улици и булеварди за следващите четири години.

След като преди броени дни бе пусната публична покана за ремонт на два основни булеварда - "Цариградско шосе" от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов" и бул. "Сливница" - от от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев", включително и надлеза при Захарна фабрика, сега дойде ред и на друг ключов булевард в столицата - "Ботевградско шосе".

Поръчката е за десеткилометровата отсечка от ул. "Летоструй" до околовръстния път, като тя е част от ремонта на бул. "Владимир Вазов" - от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе". Общата планирана сума за него е около 25 млн. лв.

Само в София НОИ засече измами за 693 520 лв. за година, пише "Сега".

Възрастни вдовци, сключили нов брак, са поредният контингент българи, които се опитват да източват НОИ, като не съобщават за новото си положение и продължават неправомерно да получават добавката от пенсията на починалия си съпруг.

Това става ясно от отчета на столичното районно управление за социално осигуряване (РУСО), което за м.г. е издало 350 разпореждания за неправилно получени пенсии по вина на гражданите, а надвзетата сума е 693 520 лв. Възстановени са 149 511 лв.

60 млн. за печат на нови бандероли, информира "Стандарт".

60 млн. лева без ДДС ще плати Министерството на финансите за отпечатването на нови бандероли за  алкохол и тютюневи изделия за срок от 5 години.

Обществената поръчка за печатане на бандеролите е спечелена от Българската народна банка. Тя ще получи 46 млн. лв. за отпечатването на бандероли за цигари и 14 млн. лв. за стикери за алкохол, сочат данните на Агенцията за обществени поръчки.

Очаква се годишно да бъдат отпечатвани по около 1 млрд. бандероли за цигари и 120 млн. стикера за алкохол. 

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Партия „Български възход“

Партия „Български възход“

Избори 2 в 1 Преди 1 минута

Партия „Български възход“

Партия „Народна партия „Истината и само истината“

Партия „Народна партия „Истината и само истината“

Избори 2 в 1 Преди 3 минути

Партия „Народна партия „Истината и само истината“

Партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ)

Партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ)

Избори 2 в 1 Преди 10 минути

Партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ)

<p>Русия със сериозно предупреждение</p>

Русия предупреди: Може да стане изключително опасно, ако НАТО изпрати войски в Украйна

Свят Преди 13 минути

НАТО подкрепи Украйна във войната, като ѝ предостави по-мощни оръжия, включително танкове и ракети с голям обсег

ПП „Възраждане“

ПП „Възраждане“

Избори 2 в 1 Преди 15 минути

ПП „Възраждане“

ПП „Българско национално обединение“

ПП „Българско национално обединение“ (БНО)

Избори 2 в 1 Преди 19 минути

ПП „Българско национално обединение“

ПП „Единение“

ПП „Единение“

Избори 2 в 1 Преди 21 минути

ПП „Единение“

<p>Радев се срещна с председателката на парламента на Азербайджан, какво обсъдиха&nbsp;</p>

Румен Радев се срещна с председателката на парламента на Азербайджан

България Преди 21 минути

По време на посещението си в Азербайджан българският държавен глава бе придружаван от съпругата си Десислава Радева

Коалиция „Солидарна България“

Коалиция „Солидарна България“

Избори 2 в 1 Преди 24 минути

Коалиция „Солидарна България“

Коалиция „Център“

Коалиция „Център“

Избори 2 в 1 Преди 31 минути

Коалиция „Център“

ПП "Български глас"

ПП "Български глас"

Избори 2 в 1 Преди 34 минути

ПП "Български глас"

Коалиция „Коалиция на розата“

Коалиция „Коалиция на розата“

Избори 2 в 1 Преди 34 минути

Коалиция „Коалиция на розата“

Кузман Илиев Илиев - независим кандидат

Кузман Илиев Илиев - независим кандидат

Избори 2 в 1 Преди 37 минути

Кузман Илиев Илиев - независим кандидат

Коалиция „Ние гражданите“

Коалиция „Ние гражданите“

Избори 2 в 1 Преди 39 минути

Коалиция „Ние гражданите“

<p>При спецакция в Радомирско: Разбиха наркооранжерия, иззеха над 370 растения (СНИМКИ)</p>

При спецакция в Радомирско: Разбиха наркооранжерия, иззеха над 370 растения

България Преди 43 минути

С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани установените в имота двама мъже

ПП „Има такъв народ“

ПП „Има такъв народ“

Избори 2 в 1 Преди 49 минути

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“