"Сега": Този път ДПС ще се задави!
Източник: netinfo
15
"Този път ДПС ще се задави", пише в "Сега" журналистката Даниела Добрева. Омразата, която сега предизвика партията на Доган, не е на етническа основа, тя е реакция към арогантността на движението.

И поставя въпроси: Дали Лютви Местан си е представял каква реакция ще предизвика изборът на Пеевски за шеф на ДАНС? И че несъстоялият се шеф на ДАНС може да се окаже повратна точка в историята на ДПС?

Нещо се случи с обществото, което сигурно "разбирачите" ще нарекат нагнетяване на омраза към определена политическа сила. И ще препратят към отдавна забравени събития като т.нар. разградска република от зората на новото летоброене, бунтовете срещу връщането на турските имена и гъделичкането с Волен-Сидеровия национализъм в модерните времена. Но не е. Сегашното положение няма аналог. Защото този път словесните еквилибристики на политиците, които на думи непрекъснато се разграничават от ДПС, но на практика нямат нищо против да споделят порциите на властта с партията на Ахмед Доган, могат да преседнат не само на движението.

Изглежда само БСП не може да разбере, че коалирането с ДПС, както и да го нарекат социалистите - програмен или сламен кабинет, винаги води до извиване на ръце, налагане на компрометирани лица, пробутване на наши хора или откровена подигравка с всички жители на тая нещастна държава.

Под заглавие "Широка коалиция + мажоритарни избори" днес Валери Найденов пише във в. " 24 часа": "Елате на себе си, уважаеми политици. Има прост и ясен изход от политическата криза, ще ви извади очите".

Популярният журналист предлага:

"1. Временно закърпване на положението - широка коалиция между БСП и ГЕРБ. Не било принципно? А кой още вярва, че сте принципни! С този кристален имидж направо е срамота да не сте чели Макиавели.

2. Приемане на чиста мажоритарна избирателна система в два тура. Това премахва дълбоката причина за кризата. Дайте малко власт на народа, иначе той сам ще си я вземе и тогава ще стане лошо."

Найденов предупреждава политиците да не се опитват повече да баламосват хората, защото утре ще плащат с тройна лихва. И добавя безпощадната истина, че коалицията между БСП и ДПС няма бъдеще.

В репортаж "Труд" описва протестиращите: "Голямата част от хората са на възраст между 20 и 40 години, много от тях са с децата си в колички, има и пенсионери, стотици бутат велосипеди. Липсват водачи и оратори, което прави протеста различен от всички останали. Все пак, при внимателно вглеждане, се забелязват и групички с напомпани младежи и такива с националистически лозунги по фланелките или емблеми на футболни отбори. Единици от тях, неясно защо, крият лицата си.
 
... Полза от пролялата се кръв (до офиса на "Атака" - бел. ред.) имаше само един партиен лидер. Той спечели поява в няколко преки включвания по телевизиите и се опита да опорочи исканията на десетки хиляди. Които искат да живеят в България на законите, не в България на мафията."

Вестникът на БСП "Дума" публикува коментар на журналиста Тодор Коруев, работил през целия си живот в издания на  комунистическата/социалистическата партия. Под заглавие "Грешка ли? той пише: "Новината ме тресна по главата по пътя от Асеновград за Смолян. Първом не повярвах на ушите си. Помислих си, че или аз не съм чул добре, или четецът по "Хоризонт" е объркал името, но когато той повтори няколко пъти, че Делян Пеевски е вече шеф на ДАНС, узнах абсурдната истина и не можах дълго да се побера в кожата си заради безумното решение на моята партия. До Смолян ми звъннаха десетина души, все като ударени от градушка, някои не бях чувал от години, и разговорите бяха пълни с чуденки, а и с питанки как се излиза от тоя батак.

Малък спомен: Пред пропуска на ИПК "Родина" съм, изведнъж пред мен изскача един от охраната и изкрещява: "Застани с гръб към мен и не се обръщай!" Какво друго да сторя, само крадешком поглеждам през рамо, докато охранителят е заел поза, имитираща "За почест". И виждам - черни джипове, около тях търчат чернодрешковци с дебели вратове, докато Делян Пеевски се намести в едната кола и джиповете отпрашиха с мръсна газ. Охранителят повдига рамене: "Шефът!".

"Капитал дейли" отбелязва, че само три дни след като президентът Плевнелиев осъди остро избора на Пеевски за председател на ДАНС, срещу него започна координирана атака - първо от близките до неслучилия се кандидат за ДАНС медии, а после и политическа - от управляващите.

В публикацията се описват несръчните манипулации извършени от неизвестния до вчера сайт silnabulgaria.com и последвалите прекопирания в afera.bg, blitz.bg, както и в свързаните с Цветан Василев и Делян Пеевски bnews.bg, inews.bg, vsekiden.com, а после и в bgnes.com и standartnews.com.

И с просто око се вижда, че в случая става дума за компроматна атака, а не за журналистика, пишат в "Капитал дейли".

"Труд" отчита, че Монтана, Перник и Търговище са областите, които са спечелили най-малко европари по седемте оперативни програми. Най-много средства е привлякла столицата София, следвана от Бургас и Пловдив. Разликата между първата и последната област в тази класация е повече от 36 пъти. Ако сметките се правят като суми на човек от населението в съответните области, разликата между първата в подреждането - Габрово, и последната - Монтана, е 6 пъти.

"Монитор" цитира комисар Антон Антонов, началник на "Пътна полиция": Всеки шофьор скоро ще има електронен картон за нарушенията си и от 7 ноември трябва да заработи централизирано уебприложение на системата за регистрация, която в момента е разделена на 28 регионални сървъра. Идеята е да може да обменяме данни с държавите от Европейския съюз за извършени нарушения, свързани с превишена скорост, употреба на алкохол, неизползване на колани, детски столчета и други.

"Има една поредица от нарушения, за които от 7 ноември сме задължени да обменяме информация с другите държави. Това означава, че от България ще можем да правим справка за превозните средства, регистрирани в другата държава, и обратно, европейските ни колеги ще могат да правят справка в нашия масив", казва Антонов.

Също "Монитор" съобщава, че кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала оставката на шефа на общинската фирма „Чистота Искър" Павел Граматиков заради злоупотреби. Граматиков е сключвал договор със себе си. Той е подписал контракт за доставка на инертни материали с фирма „МДЗ-Балша", в която има акции и участва в съвета на директорите. Ревизорите са констатирали сериозни нарушения при обществените поръчки.
Коментари 15
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

15 коментара
 
Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

България Преди 11 минути

Министърът каза, че не се обмисля вариант за друг главен секретар на МВР

Мъж загина при пожар в Силистра

Мъж загина при пожар в Силистра

България Преди 1 час

По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

България Преди 2 часа

Бившият шеф на КАТ коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с Бойко Рашков

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

България Преди 2 часа

Не пропускайте тази неделя след централната емисия новини

<p>&quot;Иран има достатъчно материал за атомна бомба&quot;</p>

Гроси: Иран има много повече уран, отколкото се нуждае, за направата на една атомна бомба

Свят Преди 3 часа

При експлозиите в Исфахан очевидно не са били повредени атомните съоръжения на страната. Именно този град е центърът на иранските ядрени изследвания, казват от МААЕ

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 3 часа

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

България Преди 3 часа

Причината за инцидента е отнето предимство

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

България Преди 4 часа

От началото на годината в областта има осем случая на заразени с болестта, като пет от тях са деца

<p>Китай има нова стратегия, за да &quot;печели войни&quot;</p>

"За да печели" войни": Китай създава нови сили за киберзащита

Свят Преди 5 часа

Те са "стратегически клон" на въоръжените сили, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната У Цян

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Свят Преди 5 часа

По информация на регионалните приложения в Telegram украинските въоръжени сили са унищожили балистична ракета и дрон

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Любопитно Преди 6 часа

Единият бил родом от Цариград и живял през IV век, а другият се подвизавал като отшелник на Синайската планина в първата половина на VI век

Мъж намушка три жени в Швеция

Мъж намушка три жени в Швеция

Свят Преди 6 часа

Нападателят бе прострелян и задържан от полицаи

Зодия Телец и сексът

Зодия Телец и сексът

Любопитно Преди 6 часа

Зоната на комфорт е много важна за този знак

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Свят Преди 6 часа

Иранските лидери заплашиха с незабавен и силен отговор на всяка израелска атака