"Новинар": Заместници на Фандъкова прибирали тлъсти суми
"Новинар": Заместници на Фандъкова прибирали тлъсти суми   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
10

"Новинар" анонсира с голямо заглавие на първа страница "Заместници на Фандъкова прибирали тлъсти суми".

Скандалните факти изнесе ексшефът на НСС ген. Атанас Атанасов. Иде реч за зам.-кметовете на София Мария Бояджийска и Ирина Савина, получили хиляди от странична стопанска дейност.

Столичните заместник-кметове по екологията Мария Бояджийска, по строителството Ирина Савина, по транспорта Любомир Христов и за правните въпроси Юлия Ненкова са взели по около 30 хил. лева бонус през 2010 г. над заплатите си, пише по темата "Дневник" .

Средствата дошли от участието им в Съвета за управление на Столичния общински приватизационен фонд и надзорния съвет на Столичната агенция за приватизация.

Самият кмет на София Йорданка Фандъкова не е взимала допълнителни пари над основното си възнаграждение.

Анализът на "Труд" обобщава: "Кух и тъп закон за младежта".

Българският младеж пие (52%), пуши (50%), взима наркотици (30%). Безработен е (26,8%). Живее с усещането за липса на перспектива. Мечтае да замине в чужбина. И да се връща в сегашния си дом за кратко. Като успял човек.

Ходи до урните на изборите с надеждата, че нещо ще се промени. Нищо не се променя и той спира да се интересува от държавата. А държавата? Не й дреме!

Появи се проект на Закона за младежта. Първо, че младежите са хората между 15 и 29 години. Второ, че имат право да се сдружават. Трето, че ще бъдат наставлявани от консултативен съвет към министъра на образованието. Четвърто, че могат да участват в доброволчески дейности.

И всичко това ще им гарантира "пълноценно личностно развитие в обществения и икономическия живот на страната". Нито ред за демографията.

В този закон няма нито дума за бизнеса, който да получи шанс и възможност да подкрепи новите кадри. Липсва текст, който да стимулира спорта, изкуствата, изобщо интересите на младите хора -няма нищо - кух закон.

Стотина бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти, журналисти обявиха създаването на ново Гражданско обединение за реална демокрация - ГОРД, съобщиха от офиса на евродепутата Слави Бинев, избран втори мандат от листата на "Атака".

Сбирката е била късно снощи в София, пише "Дневник".

Целта на сдружението е защита на основните демократични ценности, които все по-често са подложени на опити за "преосмисляне" от страна на политическата класа.

Сред създателите са бившият депутат Любен Дилов-син, Георги Чапкънов - Чапа, Димитър Шумналиев, Крум Савов, Любо Ганев, Мартин Захариев, Миглена Ангелова, Румен Ралчев, Тихомир Чернев, Валерий Найденов - треньор по карате на Бинев, Люсиен Велчев.

"168 часа" разяснява "Вадят парите от Сребърния фонд, държавата губела от лихви".

Необходимо е оптимизиране на управлението на Сребърния фонд, но при нисък риск, казва за седмичника зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева.

"Като се съпоставят депозираните средства във фонда, в който се трупат пари за пенсии, с инфлацията, се получават огромни загуби. За 2008 г. те са 56,5 млн. лв., за 2009 - над 17 млн., за 2010 - 68 млн., за 2011 - над 25,5 млн. лв.", цитира пропуснатите ползи г-жа Пенчева.

"24 часа" анализира: "Как сами си ритаме енергийната сигурност".

Авторът е Руслан Стефанов, директор на "Икономическа програма" в Центъра за изследване на демокрацията. "Със забрани като тази за шистовия газ, с наливане на стотици милиони в проекти като "Белене" и "Цанков камък". Търпим загуби и от монопола в доставките на газ. Налице е преосмисляне на "ядрения ренесанс" в световен мащаб". Цената на тока от новата ядрена централа би била три пъти по-висока от сегашната", са аргументите на Стефанов, които според него ни лишават от енергийна независимост.

Според "Атака" САЩ ни превръщат в енергийна колония на Турция. Борисов обещал на Хилари, че ще решава енергийните въпроси на България на съвместно заседание с Ердоган.

Оказа се, че премиерът бил готов да смени позицията си за метода "фракинг", който се използва при добиването на шистов газ, ако американците го убедят, че е безопасен.

Викат ни на преглед с имейл, информира "Труд". От средата на годината НЗОК ще ни подсеща за всички прегледи и имунизации чрез имейл. Това предвижда надграждането на електронното пациентско досие, което институцията поддържа.

Тъй като в момента достъпът до е-досие става само с електронен подпис, касата предвижда по-лесно и бързо влизане - чрез секретен код. А до декември тази година всички линейки ще разполагат с електрокардиографи и чрез джиесем ще предават данните на пациента с инфаркт.

Изданието цитира проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология, която предупреждава, че замърсяването на питейната и кладенчовата вода от наводненията в Южна България може да стане причина за разпространяване на инфекциозни заболявания като дизентерия, хепатит А, салмонелоза, дори на коремен тиф.

Еврокомисарят за здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали изпрати остри писма до всички министри от държавите членки на ЕС с препоръка "да предприемат незабавни действия на национално ниво", пише "Монитор".

Дали призовава: "Затегнете контрола над изкуствените гърди". Силиконовите импланти трябва да се поставят под лупа. При 5 на сто от жените с подплънки се наблюдават странични реакции. Всеки чифт гърди трябва да има уникален номер".

В писмото си до д-р Стефан Константинов еврокомисар Дали настоява той да ревизира органите, които сертифицират силиконовите импланти, както и да затегне контрола над тях, за да няма корупционни практики и в страната ни да се слагат фалшиви гърди.

МЗ се отказва от електронната здравна карта, информира "Дума". "Решихме, че не е нужно да има електронна здравна карта, а с една карта гражданите да имат достъп до услуги от всички сфери на администрацията", заяви здравният министър Стефан Константинов.

"Дума" припомня, че идеята за създаване на електронна здравна карта е от над 8 години. С новата идея обаче за единна карта на практика 8-годишните усилия отиват на вятъра.

За "Стандарт" еврокомисар Кристалина Георгиева коментира, че не е необходимо отделно министерство за бедствията, а служба при премиера, която да брани от нов потоп.

"Нека управляваме риска "преди", а не "след". Сърцето ме боли за Бисер и моя край. Освен на платени служители - пожарна, Гражданска защита, трябва да разчитаме и на армия от доброволци, не можем да си позволим да даваме заплати на толкова хора", каза тя.

"Властта трудно ще обори критиките на Брюксел до юли", пише "Сега". Два дни след като Еврокомисията обяви в доклад острите си критики към правосъдието и вътрешните работи, продължават споровете дали документът е положителен или не е най-лошият, откакто Брюксел наблюдава България по тази тема.

"24 часа" допълва "Мотаенето у нас изнерви Брюксел". Важна критика в евродоклада е, че властта не гони достатъчно корупцията по високите етажи. ЕК иска промяна в начина, по който е композиран ВСС. Остри са и критиките, касаещи разследването у нас на злоупотреби с пари от ЕС. Източват се милиони, а по закон виновните се измъкват с глоби.

Пред "Труд" Бисер Петков, управител на НОИ, уточнява: "Даваме 350 млн. лв. за пенсиите на военни и МВР. За да покриват разходите за своите пенсии на служителите от силовите ведомства трябва да се увеличат вноските с 36,6%, което е с 16% повече от сегашния размер на вноската.

Хората с увреждания са 474 000, а НОИ плаща два пъти повече инвалидни пенсии, защото едно лице с увреждания получава средно по 2,1 инвалидни пенсии", обяснява г-н Петков.

"ГЕРБ си гласува бюджета на София, не чу опозицията", пише "Дума". От БСП определиха финансовия документ като тюрлюгювеч и отказаха да го подкрепят. Три часа бурни дебати и взаимни обвинения предшестваха приемането на сборния бюджет на София за 2012 г. в СОС вчера.

Според общинските съветници от ГЕРБ жителите на града трябвало да плащат още по 63 лв. годишно. От БСП поискаха приходната и разходната част да бъдат увеличени с 82 млн. лв., които да отидат за нови детски градини, здравеопазване, социални дейности, култура и др. "Бюджетът ви не е реалистичен, а консервативен и не отговаря на оптимизма на финансовия министър Симеон Дянков", коментира Жельо Бойчев от БСП.

Той попита и защо за 2011 г. има неизпълнение от 65 млн. лв., а инвестиционната програма е изпълнена само на 78%.

Йордан Костадинов, бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", казва пред "Класа": "Зелената енергия е много скъпа за бедна страна като България. Възобновяемите източници и търговията с квоти ще оскъпят тока с над 20%. По мое мнение, ако до половин година управляващите не вземат решение какво да правят с проекта "Белене", е възможно и руснаците да се откажат от него.

Когато говорим за инвестиции във възобновяеми източници на енергия, трябва да се помисли и за самата елмрежа. Тя не може да продължава да работи във вида си, в който съществува в момента", смята експертът. 

Коментари 10
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

10 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Новият директор на „Александровска” съобщи за редица нередности

Новият директор на „Александровска” съобщи за редица нередности

България Преди 13 минути

Сключвани са неизгодни договори със странни възнаграждения, коментира д-р Атанас Атанасов

<p>Mercedes минава на ток през 2030 г.</p>

Mercedes-Benz минава на ток през 2030 г.

Технологии Преди 1 час

Ключовото в случая е уточнението: „на пазарите, които го позволяват”. За останалите ще продължат да се предлагат автомобили с ДВГ, но развитието на тази технология ще спре през 2025 г.

Скандал: Репортерка се мазала с кал при отразяване на наводненията в Германия

Скандал: Репортерка се мазала с кал при отразяване на наводненията в Германия

Любопитно Преди 10 часа

Какво е обяснението на 39-годишната журналистка

<p>Приземиха принудително хеликоптера на Ердоган</p>

Приземиха принудително хеликоптера на Ердоган заради силни дъждове

Свят Преди 11 часа

Турският президент е пътувал от Артвин за Трабзон, Североизточна Турция

Туристите от Нидерландия ще влизат в България с PCR тест

Туристите от Нидерландия ще влизат в България с PCR тест

Теми в развитие Преди 12 часа

Те бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юни

<p>Ексклузивен разказ на бащата на прегазеното oт полицай дете</p>

Ексклузивен разказ на бащата на прегазеното oт полицай 8-годишно дете

България Преди 12 часа

На 19 юли, докато пресича на пешеходна пътека, малката Моника е пометена от полицай

<p>Румен Радев обяви кога ще връчи мандат&nbsp;за правителство</p>

Румен Радев: Ще връча мандат, когато партиите постигнат резултат в преговорите

България Преди 13 часа

Държавният глава взе участие в тържествената церемония на Националния военен университет "Васил Левски"

Бойко Борисов

Бойко Борисов: Цял ден имитират, че правят кабинет, а всъщност редят постове

България Преди 13 часа

Лидерът на ГЕРБ с коментар за преговорите между партиите за съставяне на правителство

Мили Боби Браун – само на 17 г., а вече филмова звезда

Мили Боби Браун – само на 17 г., а вече филмова звезда

Любопитно Преди 14 часа

Тя е третото от четири деца в семейството на британците Кели и Робърт Браун

Силна буря спря състезания на Токио 2020

Силна буря спря състезания на Токио 2020

Свят Преди 15 часа

Тайфун бушува в южната префектура Окинава

<p><strong>Ватикана</strong>&nbsp;оповести <strong>неразкривана </strong>досега информация</p>

Ватикана оповести неразкривана досега информация

Свят Преди 15 часа

Какво посочиха от Светия престол

<p>Най-големият комплимент, който е получавала Михаела Филева</p>

Кой е най-големият комплимент, който е получавала Михаела Филева - отговорът ще ви изненада

Любопитно Преди 16 часа

Кой е любимият ѝ български инфлуенсър и с кого би направила дует

Бъдете внимателни! Очаква ни нова гореща вълна

Бъдете внимателни! Очаква ни нова гореща вълна

България Преди 16 часа

Какво съветват експертите

<p>Мощен тайфун приближава Китай</p>

Мощен тайфун приближава Китай, анулираха полети

Свят Преди 17 часа

Той е с ветрове със скорост 155 километра в час и пориви до 191 километра в час

<p>Най-секси порноактрисите на 2021 г.</p>

Най-секси порноактрисите на 2021 г.

България Преди 18 часа

Понякога, те са почти толкова известни, колкото холивудските си колежки

"Има такъв народ"

ИТН се срещна с представители на БСП

България Преди 18 часа

Това е само първа среща, разговорите ще продължат, обявиха от двете формации