"Класа": Рекорден спад в приходите от ДДС
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

Всички издания отбелязват на първите си страници, че в България вчера е регистриран първи случай на човешки грипен вирус от типа А (H1N1).

Става дума за български гражданин, пребивавал в САЩ и пристигнал с полет от Ню Йорк през Амстердам до София на 27 май. На 29 май се появяват първите симптоми, а на 30 май той потърсил медицинска помощ от личния си лекар.

Болният е на 20 г., от Павликени, в момента се лекува в инфекциозното отделение на областната болница във Велико Търново, потвърдил директорът на лечебното заведение, цитиран от "Дневник".

Под заглавие "Рекорден спад от над 38 процента на приходите от ДДС" "Класа" на първа страница посочва, че с 38,3 на сто по-малко приходи от ДДС са влезли в хазната през април 2009 г. спрямо същия период на миналата година според отчета на Министерството на финансите за изпълнението на бюджета.

6 млрд. лв. събрани в хазната до края на април, пише "Монитор".

Хазната празна, кабинетът изхарчил с 20 на сто повече, пише под глава в. "Атака".

През първите четири месеца държавата е увеличила разходите с 22 на сто на годишна база до 8,4 млрд. лв., докато приходите падат с над 5 на сто до 9.1 млрд. лв., посочва "Дневник" на първа страница.

За първите четири месеца бюджетният излишък е 675 млн. лв. спрямо 2,7 млн. лв. година по-рано. С близо 80% се е свила произведената продукция на българските компании заради кризата, пишат "Класа" и "Пари".

Оборотът на "Химимпорт" достигна 2,2 млрд. лв. в края на март 2009 г., което е увеличение със 138% на годишна база, пише "Пари" под глава.

ДКЕВР обеща, че токът за бизнеса няма да поскъпва, отбелязва "Класа".

Имаме 10 преписки от Германия за събиране на осигурителни вноски общо 102 955 евро, казва пред "24 часа" директорът на столичната данъчна дирекция Светлана Паунов.

Интервюто е под заглавие "9 от бизнеса си оплели верига от фиктивни заеми".

Изданията съобщават, че съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов поискаха президентът Георги Първанов да освободи от длъжност онези членове на ЦИК, които са "компрометирали неговата роля на безпристрастен арбитър на предстоящите избори".

Първанов се срещна с двамата и в специално изявление оцени като недопустими опитите за намеса в работата на ЦИК и на съда, независимо откъде идват, и не се ангажира да отзове членове на комисията.

Първанов призова политическите лидери да не си играят с огъня, посочват "Земя" - под глава, "Класа" и "Новинар".

Под глава "Труд" акцентира върху заявеното в програмата на ГЕРБ намерение за задължителна строева подготовка за народа, както и училището да започва на 6 години. ГЕРБ залага на земеделието, туризма и енергетиката, акцентира "Пари".

"24 часа" разказва за юбилеите на шефа на службата "Контрол на общоопасните средства" Венцислав Рангелов и на този на апелативния съд Веселин Пенгезов в деня на национален траур. Материалът е анонсиран под главата на вестника: "Кой им плати сметките в кръчмите?".

Най-важното е да си полезен на обществото; Да се срамуват тези, които забравят сираците, казва Рангелов в интервю в "Стандарт".

Кой е по-укорим - виновният за Ямбол, или празнуващите в траур, пита в "24 часа" проф. Драгомир Драганов.

"Проблемът с полицейския гуляй е много прост и ясен: всички политически лица - министри, заместник-министри, са публични лица по 24 часа всеки Божи ден. И е морално укоримо и самоубийствено да нарушат една норма, която самите те са приели", пише Мартин Кръстев в "24 часа".

"Правителствата през последните години - и най-много сегашното, живеят в паралелен свят. Те имат понятия за щастие и нещастие, различни от тези, които имат всички останали граждани", добавя той.

Тези, които създадоха проекта "Яне Янев", не си дават сметка какви ще са последиците - някой трябва да ги удари през ръцете, казва бившият вътрешен министър Богомил Бонев пред "Труд".

"Ако преди години някой бе прозрял какво ще се случи с Хитлер и какви ще са последиците, щяха да го изгонят с камъни. Сега абсолютно същото джудже се явява пред очите ни и започва да набъбва", смята той.

Бонев настоява институциите в страната да проверят откъде са парите за рекламната кампания на Янев.

"Труд" oтбелязва, че предизборни билбордове на РЗС има всеки втори километър от автомагистрала "Тракия". Партията твърди, че до момента е похарчила 298 373 лв. за предизборна агитация, отбелязва изданието.

Офисът на РЗС на "Раковски" 108 е безвъзмездно предоставен от бившия депутат от НДСВ, а после от НИЕ Никола Николов, съобщава вестникът.

Разговорът за медицинските услуги ще продължи и в следващия ЕП, казва пред "Класа" еврокомисарят и водач на листата на НДСВ за Европарламента Меглена Кунева.

НДСВ наложи младите, извежда "Стандарт" над интервю с нея.

"Коалиция за България" ще бъде първа политическа сила, казва в интервю за "Дума" кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Маруся Любчева.

Според нея дясната визия за Европа е изчерпана и потъваща в кризата. "В кризата лявото е на мода в Европа" е заглавието над интервю в "24 часа" с Илияна Йотова от евролистата на КБ.

"Скоро ще се пазим и от евротарикати" пък е заглавието над интервюто там с водача нa евролистата на коалиция "Напред" Любен Дилов-син.

"Напред" е единственият позитивен и обединителен център на дясното, твърди пред "Новинар" лидерът на "Гергьовден" Петър Стоянович.

Имаме сила за десен кабинет, казва пред "Стандарт" водачът на евролистата на Синята коалиция Надежда Михайлова. Искаме във властта хора, които не са зависими от сенчестия бизнес, посочва тя.

Всички партии без "Атака" тихомълком са за членството на Турция в ЕС, казва пред в. "Атака" Димитър Стоянов, водач на евролистата на партия "Атака".

Бързите и справедливи процеси са основното право на гражданите, е акцентът над интервюто с водача на евролистата на "ЛИДЕР" и "Новото време" Емил Кошлуков в "Класа".

Удариха бандата на Таки с 10 ареста, пишат повечето издания по повод разбитата организирана престъпна група, занимаваща се основно със съхранение и разпространяване наркотични вещества.

Задържането е след планирана полицейска операция, планирана с участието на Върховна касационна прокуратура, в условията на досъдебно производство, на територията на София и страната.

Започват стотици разследвания за нарушения при финансирането на земеделските стопани по линия на единното плащане на площ обработваеми земи, посочва "Дневник".

Позовава се на прокуратурата, която направи мащабна проверка след доклада на Европейската сметна палата. Контролната институция на ЕС откри разминавания при заявяването на площите и реалната им обработка.

Само за землищата в Софийско има над 200 сигнала за злоупотреби, довели до припокриване на площи, казали от обвинението.

При баретите във "Врана" търсят сексафера, която я няма, казва в интервю в "Труд" командирът на отряда за борба с тероризма Георги Узунов по повод обвинения в медии. "Съвестта и сърцето ми са чисти", уверява той.

Промени в Наказателния кодекс - за увеличаване на наказанията за родители, които продават децата си, предлага в "24 часа" кметът на Кюстендил и шеф на предизборния щаб на ЛИДЕР и "Новото време" Петър Паунов.

"В България децата са превърнати в стока, която можеш да си позволиш на достъпна цена. Продават ги като на улична сергия, спазаряват ги по ъглите или на маса по кафенета. Тази ужасна търговия трябва да бъде прекратена, а действието да се наказва като тежко престъпление", пише той.

Искане за информация за състоянието на отведената насила в Полша Николета Василева (9 г.) е отправило посолството ни във Варшава към Бюрото за закрила правата на децата, заявил пред "Труд" българският консул в полската столица Николай Ванчев.

Под заглавие "Отнетата от баща й Николета щастлива при мама?" изданието разказва за репортажа на полската телевизия Ти Ви Ен, в който детето играе с кукли заедно с друго дете и казва, че е щастлива.

Според съда полякинята не знаела, че децата й са у нас, пише "24 часа".

Крият Павелчо (братчето на Николета) при роднини в Асеновград, пише "Стандарт".

"Държава мащеха", коментира в "Стандарт" Мартин Карбовски.

"От седмица граничните полицаи на съседна Македония са озверели по отношение на своите сънародници, които имат и български паспорти", пише "Труд".

Свидетел на подобно отношение станал и политологът Огнян Минчев, пред когото млад македонец не бил допуснат да пресече границата, защото не носел националния си паспорт от Бившата югославска република Македония.

Македония вкарва в сила от 1 юни т.г. изменение в закона за чуждите граждани, според което поданиците на БЮРМ с двойно гражданство трябва да носят при преминаване на държавните й граници и македонския си документ.

Но мярката се прилага от седмица - само срещу българите от Македония, посочва "Труд".

В София ще бъде издигната скулптура на Гарибалди, дело на български скулптор, казва посланикът на Италия у нас Стефано Бенацо в интервю в "Труд".

Тази година се навършват 130 години от установяването на дипломатически отношения между България и Италия, която в момента е трета по инвестиции у нас, отбелязва изданието.

Дисколегендите "Бони М" идват на първи концерт във Варна на 30 юни - в навечерието на Джулая, съобщават "Стандарт" и варненскоото издание на "24 часа". 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Паулина отстрани Борис в тежка елиминационна битка

Паулина отстрани Борис в тежка елиминационна битка

Любопитно Преди 6 часа

Елизабет и Стратимир ще се борят за последното място на полуфиналите

Първи потвърден случай на Омикрон в САЩ

Първи потвърден случай на Омикрон в САЩ

Теми в развитие Преди 8 часа

Човекът е бил напълно ваксиниран и е имал леки симптоми

Oбмислят тестване на учениците само в понеделник

Oбмислят тестване на учениците само в понеделник

България Преди 10 часа

Решението може да бъде взето утре, съобщи зам.-здравният министър

Омбудсманът: COVID мярка нарушава конституционно право

Омбудсманът: COVID мярка нарушава конституционно право

Теми в развитие Преди 10 часа

Ковачева обръща внимание на факта, че родителите са възмутени от продължаващото вече трета година онлайн обучение

Откриха изцяло нова форма на биологично размножаване

Откриха изцяло нова форма на биологично размножаване

Технологии Преди 11 часа

Ксеноботите използват така наречената „кинетична репликация”

Йенс Столтенберг

Русия: Половината украинска армия е в Донбас

Свят Преди 12 часа

Столтенберг: Бъдеща руска агресия ще има висока цена

Надя Савова

Почина актрисата Надя Савова

България Преди 12 часа

Новината беше съобщена от Младежкия театър "Николай Бинев"

Заплата в УС на ББР от 47 хил. лв. паднала на 16,6 хил.

Заплата в УС на ББР от 47 хил. лв. паднала на 16,6 хил.

България Преди 12 часа

Заплащането за дейността на новото ръководство в дъщерните дружества на банката също е редуцирано от 6 000 на 2 000 лева

.

Кино, футбол, климат... 2021 година в 10 рекорда

Свят Преди 13 часа

Обзор на 2021 г. в десет рекорда

КПКОНПИ започва проверка на бившия директор на ДКК

КПКОНПИ започва проверка на бившия директор на ДКК

България Преди 13 часа

Първоначално ще бъдат изискани всички относими документи от Съвета на директорите и от Министерство на икономиката

Арестуваха жена - нямала маска в метрото

Арестуваха жена - нямала маска в метрото

България Преди 13 часа

От СДВР поясниха, че жената е арестувана за неизпълнение на противоепидемичните мерки и неизпълнение на полицейско разпореждане

Никълъс Кейдж

Никълъс Кейдж ще е граф Дракула в "Рънфилд"

Любопитно Преди 13 часа

Персонажът, чиято история разказва филмът, се появява за първи път в романа на Брам Стокър "Дракула"

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

България Преди 14 часа

Обвиняемият Николов отказа да даде обяснения за случилото се

<p>Най-отровните риби в света</p>

Най-отровните риби в света

Любопитно Преди 14 часа

Водният свят винаги ни е впечатлявал със своята красота и тайнства

Десет ключови дати в епидемията от СПИН

Десет ключови дати в епидемията от СПИН

Свят Преди 14 часа

Поглед назад към основните етапи на епидемията

Установиха кой е наръганият, бит и вързан край Бузлуджа

Установиха кой е наръганият, бит и вързан край Бузлуджа

България Преди 14 часа

Мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста